Tuorein sisältö

Far Cry 3

Arvioitu: Playstation 3
Genre: Seikkailupelit
Pelaajia: 1, moninpeli
Ikärajoitus: 18
Kehittäjä: Ubisoft
Julkaisija: Ubisoft
Julkaisupäivä: 29.11.2012
Pelin kotisivut
Jarkko Rotstén

18.12.2012 klo 12.34 | Luettu: 34880 kertaa | Teksti: Jarkko Rotstén

Merirosvosaarella kukaan ei kuule huutoasi.
Vuonna 2008 julkaistu Far Cry 2 nostatti ennen ilmestymistään verrattaen suuria odotuksia pelaajien keskuudessa. Vapaa pelimaailma sekä valtavan suuri temmellyskenttä olivat ne kovimmat jutut, mitä pelaajat suu vaahdossa odottivat. Näiden ominaisuuksien osalta odotukset palkittiinkin suhteellisen onnistuneesti, mitä nyt maailma olikin lopulta melkoisen rajattu. Erittäin lupaavan pelin pilasivat kuitenkin rrraivostuttavat viholliset, joita tupsahteli pelaajan niskaan aivan solkenaan. Tämän johdosta vapaan maailman tutkiminen ja välillä jopa tehtävien suorittaminen muuttui kerrassaan ärsyttäväksi. Lisäksi päähenkilön sairastaman malarian lääkityksen jatkuva metsästäminen ei ollut millään tapaa pelikokemusta parantava ominaisuus.


Koska en erityisemmin pitänyt ensimmäisestä Far Crystä, en oikeastaan malttamattomana osannut odottaa sen jatko-osaakaan. Loppujen lopuksi minut positiivisesti yllättänyt Far Cry 2 jätti puolestaan sellaisen tunteen, että tätä haluaisin kyllä lisää - ilman yllä mainitsemiani pelintappajia. Uskalsin siis nostaa odotuksiani tätä kolmatta osaa kohtaan. Ubisoftilla kuunneltiin pelaajien rutinaa aiempaa tarkemmalla korvalla. Tällä kertaa pelimaailma on oikeasti avoimempi, pahikset eivät höngi niskaan, eksoottinen hyppykuppa ei vaivaa ja sademetsissä samoilu on oikeasti kivaa. Kaikkiaan Far Cry 3:sta huokuu, että se on tehty ajatuksella valmiiksi asti. Ensimmäisen kerran pelin huhuttiinkin olevan valmis jo vuonna 2010. Kehityksen lisävuodet ovat tehneet selvästi pelkkää hyvää.

Piratebay.com


Tuntuu melkein pahalta sanoa, että pelaaminen ja maailman tutkiminen Far Cry 3:ssa on kivaa, sillä päähenkilön tilanne ei lähtökohtaisesti ole erityisen miellyttävä. Reilu parikymppinen Jason Brody on ystäviensä kanssa Tyynen valtameren paratiisisaarilla krebailemassa. Eräänä hetkenä jengi päättää ottaa kevyen irtautumisen rantabaareista ja ilmoittautuu laskuvarjohyppykurssille, jonka myötä porukka leviää varjoineen ympäri verenhimoisten piraattien kansoittamaa saarta. Valitettavasti saariryhmän pahin emäpiraatti diggaa lukita nuoria länkkäreitä häkkiin, pumpata näiden vanhemmilta läskit lunnaat ja myydä panttivangit sitten orjiksi eteenpäin. Tämä ei nuoren herra Brodyn mielestä ole erityisen toivottava tulevaisuudensuunnitelma, joten veljensä kanssa he päättävät karata huterasta häkistään. Pelin punaisena lankana on siis löytää kadonneet ystävät ja karata saaristosta takaisin kotiin.

Pelin tarina on sopivan freesi. Päähenkilön tie housuunpissivästä nöösistä piraattien massasurmaajaksi ja suureksi vapaustaistelijaksi horjuu välillä uskottavuuden rajamailla, mutta tästä huolimatta juonta kuljetetaan yllättävän vahvasti. Henkilöhahmot ovat sopivan värikkäitä ja mieleenpainuvia. Vaikka pelialue onkin avoin, on pelissä todellakin tarina, jonka kulku on varsin tarkkaan määritelty. Juonitehtävät tehdään siinä järjestyksessä, jossa ne tarjotaan. Niiden välissä voi toki puuhastella omiaan ja tutkia ympäristöään. Pelkän saaren tutkimisen lisäksi tekemistä löytyy kyllä. Tarjolla on juonen ulkopuolisia, vapaaehtoisia palkkiotehtäviä, joista voi ansaita rahaa. Varsin kookasta karttaa pystyy avaamaan kiipeilemällä radiomastoihin (a'la Assassins Creed), joita on alta parikymmentä. Lisäksi tarjolla on erilaisia keräilykohteita, vallattavia vihollisleirejä, metsästettäviä uhanalaisia eläimiä (!) ynnä muuta mukavaa.

Tuosta tiikereiden ynnä muiden metsän elikkoparkojen vainoamisesta onkin jo ehtinyt nousta jonkinlaista napinaa eläinrakkaampien pelaajien suunnalta. Okei, essot voi jättää ampumattakin, mutta sitten voi toisaalta jäädä vaille isompaa selkäreppua ynnä muita varsin käteviä elämänparantimia. Toisaalta voi myös miettiä, että mahtaako griinpiissinmies antaa luonnon tehdä tehtävänsä tilanteessa, jossa karhu hyökkää metsässä kimppuun, vai antaako haulikon laulaa vaan? Lopulta kyseessä on kuitenkin vain peli, jota ei ole pakko ottaa haudanvakavasti.

Saariston eläinkunta on sopivan monimuotoista ja niiden käyttäytyminen suhteellisen aidon tuntuista, joten myös metsästämisestä on tehty suorastaan kiehtovaa. Hyökkäävien petojen reagointi lippaalliseen rynnäkkökiväärin kuteja ei sen sijaan ole aivan realistista. Toki ymmärrän, että täysikasvuinen tiikeri tai karhu on perin kova luu tapettavaksi kokeneellekin metsästäjälle, mutta ei niiden kroppa käsittääkseni umpiterästäkään ole. Toisaalta meri tuntuu olevan turhankin täynnä lihanhimoisia haita. Syvissä vesissä lillumista ei todellakaan voi suositella.

Vaihtoehtoisina kulkineina tarjolla on veneitä ja vesiskoottereita, joilla saaresta toiseen pääsee siirtymään kirjaimellisesti kivuttomammin. Liikkumisvälineitä on loppujen lopuksi aika vähän erilaisia, mutta riittävästi. Eipä merirosvojen kansoittaman saaren autokanta järin monimuotoinen voi ollakaan. Pelin parasta liikkumavälineantia edustaa tietysti riippuliidin, jolla voi liihotella pitkiäkin matkoja verrattaen ripeästi.

Älä itke, isi!


Far Cry 3:ea voisi “hieman” yleistäen luonnehtia Skyrimiksi paratiisisaarella. Erilaisista tekemisistä saa kokemuspisteitä ja niillä voi vuorostaan hankkia erityistaitoja. Matkan varrelta löytyvistä emmeistä voi työstää monenlaisia apuvälineitä sekä erilaisia rohtoja. Expan kerääminen antaa motivaatiota pyrkiä tarkempiin ja haastavampiin tappoihin. Lonkalta Rambo-tyyliin roiskiminen ei kerrytä pistesaldoa lainkaan niin ripeästi.

Asevalikoima on tutut ja turvallinen, eikä isommin yllätä. Radiomastojen valtaamisesta saa kaupoista ilmaisia aseita, eikä aikaakaan, kun ilmainen asevalikoima on jo itseasiassa varsin laaja. Rahaakin kertyy keräämällä arkuista krääsää ja myymällä ne kaupanpitäjälle. Yksi harvoista todellisista valituksenaiheistani liittyykin juuri tähän. Pitkin pelialuetta löytyvä krääsä täyttää inventaarion pihkuran nopeasti. Myös lompakon rahamäärän rajoittaminen on, vaikkakin luonnollista, niin perin ärsyttävää. Uuden lompsan saa toki uhraamalla yhden puttepossun, mutta kohtuullisen turhaa vaivaa, yhtä kaikki. Toisaalta, sitä roinaa todella löytyy enemmän kuin ehtii kerätä, joten ilman rajoituksia raha menettäisi aika äkkiä merkityksensä pelaajan hukkuessa rahasäiliönsä uima-altaaseen.

Grafiikaltaan peli on kertakaikkisen upea. Luonto tiheine metsineen, kukkuloineen ja hiekkaisat rannat kallioluolineen luovat varsin uskottavan kuvan syrjäisestä paratiisisaaresta. Visuaalisella ilotulituksella on myös hintansa. Ruudunpäivitys yskii välillä siihen malliin, että fps-hifistelijöiltä pääsee ainakin PS3-version kanssa helposti itku. Omalla kohdalla tämä kevyt nitkuttelu ei suoranaisesti pelikokemusta häirinnyt, kun siihen muutamassa tunnissa tottui. Riittävän turpealla pc-kokoonpanolla moista ongelmaa tuskin esiintyy.

Vihollisten tekoäly on pääsääntöisesti kohtuullisen hyvin toteutettu. Nipottamista tosin syntyy siitä, että nämä MERESSÄ sijaitsevalla paratiisisaarella varttuneet piraatit eivät osaa uida. Mainioksi konstiksi päästä autolla liikuttaessa takaa-ajajista eroon osoittautukin oman pirssin sillalta alas ajaminen. Varsin usein ryhmärämä seuraa perässä ja hukkuu pois häiritsemästä.

Saariston aluskasvillisuus on vähintäänkin rehevää. Toisinaan harvempien lehvien lomassa piileskely tuntuu hiukan liiankin helpolta tavalta hiipiä vihollisen viereen. Useimpia tehtäviä voi suorittaa varsin vapaakätisesti monella eri tapaa. Useimmiten riittää, että pahikset, tai ainakin pääpahis saadaan hoideltua päiviltä konstilla millä hyvänsä. On siis suhteellisen sama, nirhautuuko kohde hiljaisesti ja huomaamatta vaikkapa jousipyssyllä, käristyykö tämä liekinheittimen aiheuttamassa tulimeressä vaiko kenties perinteiseen tyyliin määrätietoisesta AK-47:n sarjasta. Tässä vain muutamia tapoja mainitakseni. Ehkä se kaikkein turvallisin tapa on napsia pahat piraatit vaimennetulla kiikarikiväärillä sopivan välimatkan päästä. Ammuskelu on toteutettu alan standardeja noudattaen, eli varsin sujuvasti.

Vietän ensi vuonna 10-vuotisjuhlaa pelikriitikkona. Olen siis myös aika paljon vanhempi, kuin kymmenen vuotta sitten. En ole enää laiskansutka opiskelija, jolla oli joskus aivan liian paljon aikaa ja energiaa keskittyä pelaamiseen ja nauttia siitä. Voin sanoa suoraan, vieläpä tuoreehkona perheenisänä, että aika vähän tulee nykyään pelattua huvikseen sellaisia pelejä, jotka eivät ole likipitäen täydellisiä täysosumia. Far Cry 3 on ehta huippupeli, joka tulee syömään vapaa-aikaani vielä pitkään tämän arvion ilmestyttyä.

Pelissä on kosolti enemmän hehkutettavaa, kuin todellista huomautettavaa. Pelattavaa on myös varsin paljon. Jos vaikka ihan vähänkin sattuu eksymään juonesta välillä sivuraiteille maailmaa tutkimaan, pelitunteja on kertyy varsin riittävästi. Juonikaan ei ole erityisen ennalta-arvattava - pikemminkin moneen otteeseen suorastaan yllättävä. Pelaaja joutuu tekemään varsin merkittäviä valintoja, sellaisia jollaisten eteen ei pelin alkupuoliskolla olisi uskonut joutuvansa. Kouriintuntuvat hahmot ja sisäänsä imaiseva tunnelma tekevät Far Cry 3:sta yhden vuoden kovimmista pelikokemuksista.

V2.fi | Jarkko Rotstén

Far Cry 3 (Playstation 3)

Far Cry 3 tarraa kiinni tarinallaan, hengästyttää vapaudellaan ja ihastuttaa teknisellä toteutuksellaan.
  • Pelimaailman avoimuus
  • Kiinnostava juoni
  • Visuaalisesti upea
  • Takkuava ruudunpäivitys
  • Uimataidoton tekoäly
  • Inventaarion täyttyminen
< Paper Mario: Sticker... Hitman: Absolution... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (17 viestiä)

perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

18.12.2012 klo 13.38

Pakko kyl sanoa, et ihan hyvä et jättäny systemaattisesti tästä lähes kaiken tarjotun materiaalin kattomatta. Jos joskus hankkii(tod. näk ku hinta laskee huomattavasti) nii omphan tuore kokemus.

FC2 oli kyllä niin potentaalinen huippupeli ja sen takia yks pahimmista pettymyksistä, et en itekkää oikeastaa paljoa ole tätä kolmatta osaa odottanut.
lainaa
Padamtshbum

18.12.2012 klo 13.54

Ihan kiva arvostelu, mutta näin vajaa 3 viikkoa ilmestymisen jälkeen ei varmaankaan vaikuta enää massojen käyttäytymiseen:D
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

18.12.2012 klo 14.04 1 tykkää tästä

Teillä on väärä kuva etusivulla. Kuva on FC2:sta. En tiedä sitten onko tarkoituksella.

Loistopeli tämä FC3. Tosin tässä saa turhan helposti kaikki aseet ilmaiseksi joten rahalle ei oikein ole mitään tarvetta. Itse en myöskään tykkää niistä "neuloista" joita saa itse tehtyä. Peli helpottuu niillä aivan liikaa. "jes, vedin ruiskua persiiseen ja nyt voin juosta ja tappaa kaikki yhdella luodilla!! Ja mitäs tämä ruisku tekee? Ilmeisesti luo minulle jonkinlaisen kivi-ihon kun kestän vaikka mitä kuritusta ilman että menetän yhtään energiaa!"

Lääkeruiskut on jees. Mutta ne muut aivan turhia ja helpottaa peliä liikaa. Toki, niitä ei ole pakko käyttää. Enkä käyttänytkään, mutta silti.

Hieno peli kyllä. Selkeä parannus kakkoseen.
lainaa
Betrunken

Rekisteröitynyt 20.02.2010

18.12.2012 klo 14.05

Far Cry 3 oli sitä kaikkea mitä codiin on toivottu, mutta ei todellakaan mitään toimintaa toiminnan perään.

Ehkä itseäni häiritsi nämä bosse taistelut jotka olivat Qte komboksi vedetty ja tarinan "lyhyys", sitten nämä quest tehtävät olivat aika mitään sanomattomia.

Hyvä peli ja pitkään aikaan tunne että kuolema voi tulla milloin tahansa, varsinkin itselläni teki lieviä vaikeuksia tiettyjä elämiä metsästää tietyllä aseella, varsinkin tiikerit ja karhut toivat haastetta mutta kun on "avoimen" maailman peli niin tässäkin pystyi heti jonkun "nössö" keinon kehittämään eli nousemaan auton päälle ja sieltä ampumaan eläimiä. Sama kun Skyrimissä paras tappaa jätti oli vain nousta sellaisen murikan päälle ettei yltänyt sinuun.
lainaa
Execta

Rekisteröitynyt 10.04.2007

18.12.2012 klo 15.54 1 tykkää tästä

Tulipa hommattua tämäkin pukinkonttiin, kun maksoi vain 27.95e (uutena CDONista). Odotukset kohtuu korkealla. Mutta moninpelistä ei puhuttu sanallakaan?
lainaa
Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

18.12.2012 klo 16.06 2 tykkää tästä

Yksi vuoden kovimmista peleistä. Vetäisin samankaltaisen yhteyden FC2 ja 3:n välille kuin aikanaan AC1 ja AC2 välille. Peruskonsepti sama, mutta luurangon päällä on reilusti enemmän lihaa, ja suurimmat ärsytykset on kaikki korjattu.

Yleensä kun FPS-peleistä lähdetään tekemään hiekkalaatikkomaisia, siinä kärsii jokin FPS:lle olennaisista osa-alueista, oli se sitten kontrollit, grafiikat vai mikä. FC3 on hieno poikkeus, sillä se on samaan aikaan upea toimintapeli ja kevyt, toimiva hiekkalaatikko.

Minä olin jo vuoden pelini ehtinyt valita, mutta sitten FC3 ja Planetside 2 sotkivat pakan täysin. Kyllä kelpaa.
lainaa
HeDuXe

Rekisteröitynyt 12.01.2011

18.12.2012 klo 16.32 1 tykkää tästä

FC3 on käytännössä sitä, mitä FC1 ja FC2 olisivat yhdessä voineet olla. Ottaa kummaltakin parhaita puolia, tarjoten vapautta ja hupaa koko rahalla.

Pienillä loppusuoran viilauksilla olisi päästy arvosanaan 10/10, mutta tyydyn 9:ään. Pelissä on nimittäin ehkä maailman typerin, sokein ja kuuroin tekoäly: Olen Jason Brody, playboy puskassa niin, että yksi lehti peittää sukukalleuteni. Sinä, piraatti kahden metrin päässä, et koskaan tule näkemään minua. Huoh.

Ai niin, moninpelistä sen verran, että olen jo tahkonnut itseni täysleveliseksi (75) varmaan alle 20:ssä tunnissa. Hauskaahan tuo on, mutta nyt peli-into vähän lopahti, kun ei ole enää mitään päämäärää. Pari doublexp-eventtiä tietenkin auttoivat, mutta muutenkin homma eteni turhan äkkiä. Uusia aseita ei paljon kiinnostanut levelittää, kun edellisetkin olivat vasta puolivälissä.

Map editori tietenkin pelistä löytyy, ja kenttiä pystyy äänestämään kohti bronze, silver ja gold mappeja. Editori tosin ainakin minulla crashaa 10min välein, joten hiukan harmittaa moinen bugailu.

Ps. Pelin parasta antia ovat kivien sisään spawnaavat viholliset, jotka kuolevat vasta, kun räjäyttävät itsensä kranaatilla.
Muokannut: HeDuXe 18.12.2012 klo 16.42 lainaa
hurrdurr

18.12.2012 klo 17.40

Pelissä on samalla yksi tämän vuoden parhaita hahmoja erinomaisella ääninäyttelyllä ja yksi viimeaikojen rasittavimmista pelaajan ohjastamista päähahmoista.

"Päähenkilön tie housuunpissivästä nöösistä piraattien massasurmaajaksi ja suureksi vapaustaistelijaksi horjuu välillä uskottavuuden rajamailla." Jaa että hieman. Onhan se tietenkin mukava että kaikki protagonistit eivät ole samasta supermariini-muotista valettuja mutta tämä on kyllä naurettavaa. Peli onnistuu muutenkin kiitettävästi luomaan ilmapiirin jossa päähenkilöstä ja hänen douchebag-kavereistaan on vaikea pitää.
lainaa
HeoHeo

18.12.2012 klo 17.50 3 tykkää tästä

Olenko ainut jonka mielestä tämä oli vain ihan OK? Viikon jaksoin tahkota, sitten iski puutuminen. Pelattavuus ei vain pysy tarpeeksi tuoreena jotta tätä jaksaisi monenmoista tuntia hakata.
lainaa
Protec

Rekisteröitynyt 26.09.2007

18.12.2012 klo 18.08

[quote nick="hurrdurr" Peli onnistuu muutenkin kiitettävästi luomaan ilmapiirin jossa päähenkilöstä ja hänen douchebag-kavereistaan on vaikea pitää.[/quote]¨

Tämä. Mielestäni pelissä olisikin ollut kiva vaihtoehto että olisi voinut valita kenet pelastaa ja kenet ei. Ainakin se typerä myssypäähippi olisi omasta puolestani saanut hukkua ja joutua miljoonan hain raiskaamaksi ja piraattien sylkykupiksi...
lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

18.12.2012 klo 18.13 1 tykkää tästä

Pakko yhtyä hahmojen kritisointiin. YOLO-guidot eivät oikeasti ole kauhean tykättäviä hahmoja, etenkin kun eivät kuulemma kehity pelin aikana mihinkään suuntaan.
lainaa
huohhoh

18.12.2012 klo 18.44 2 tykkää tästä

HeDuXe kirjoitti:
Pelissä on nimittäin ehkä maailman typerin, sokein ja kuuroin tekoäly: Olen Jason Brody, playboy puskassa niin, että yksi lehti peittää sukukalleuteni. Sinä, piraatti kahden metrin päässä, et koskaan tule näkemään minua. Huoh.


Vaihtoehtona ykkösen ja kakkosen "Hei tuolta tiheästä pusikosta näkyy joku punainen läiskä. Ampukaa se prkl!" jolloin hiipimisestä ei tule yhtään mitään
lainaa
Pioneeri

Rekisteröitynyt 09.08.2009

18.12.2012 klo 19.10

huohhoh kirjoitti:
HeDuXe kirjoitti:
Pelissä on nimittäin ehkä maailman typerin, sokein ja kuuroin tekoäly: Olen Jason Brody, playboy puskassa niin, että yksi lehti peittää sukukalleuteni. Sinä, piraatti kahden metrin päässä, et koskaan tule näkemään minua. Huoh.


Vaihtoehtona ykkösen ja kakkosen "Hei tuolta tiheästä pusikosta näkyy joku punainen läiskä. Ampukaa se prkl!" jolloin hiipimisestä ei tule yhtään mitään


Joo se oli kyllä kakkosen ylivoimasesti raivostuttavin asia osa ampu selkänsäkin läpi konarilla headshotin vaikka kuinka kyykki ja yritti vihollista vältellä....

Tää kolmososa on kyllä saanut niin paljon positiivistä palautetta että kait sen on pakko ostaa...
lainaa
HeDuXe

Rekisteröitynyt 12.01.2011

18.12.2012 klo 20.06

Pioneeri kirjoitti:
huohhoh kirjoitti:
HeDuXe kirjoitti:
Pelissä on nimittäin ehkä maailman typerin, sokein ja kuuroin tekoäly: Olen Jason Brody, playboy puskassa niin, että yksi lehti peittää sukukalleuteni. Sinä, piraatti kahden metrin päässä, et koskaan tule näkemään minua. Huoh.


Vaihtoehtona ykkösen ja kakkosen "Hei tuolta tiheästä pusikosta näkyy joku punainen läiskä. Ampukaa se prkl!" jolloin hiipimisestä ei tule yhtään mitään


Joo se oli kyllä kakkosen ylivoimasesti raivostuttavin asia osa ampu selkänsäkin läpi konarilla headshotin vaikka kuinka kyykki ja yritti vihollista vältellä....

Tää kolmososa on kyllä saanut niin paljon positiivistä palautetta että kait sen on pakko ostaa...


Niin no, eipä sekään tosiaan ole kovin mieltä kiihottavaa, kun seison tarkka-ampujan alapuolella yhden, n. 20cm leveän lehden alla, eikä äijä huomaa minua, kun tähtää lasertähtäinkiikarikiväärillään suoraan päin ja edes takaisin kehoni yli.

Olisivat tehneet ympäristöstä sniikattavan, eivätkä täyspällejä tekoälyaaseja.
lainaa
anon3536

19.12.2012 klo 11.13

Rams kirjoitti:
Yksi vuoden kovimmista peleistä. Vetäisin samankaltaisen yhteyden FC2 ja 3:n välille kuin aikanaan AC1 ja AC2 välille. Peruskonsepti sama, mutta luurangon päällä on reilusti enemmän lihaa, ja suurimmat ärsytykset on kaikki korjattu.

Yleensä kun FPS-peleistä lähdetään tekemään hiekkalaatikkomaisia, siinä kärsii jokin FPS:lle olennaisista osa-alueista, oli se sitten kontrollit, grafiikat vai mikä. FC3 on hieno poikkeus, sillä se on samaan aikaan upea toimintapeli ja kevyt, toimiva hiekkalaatikko.

Minä olin jo vuoden pelini ehtinyt valita, mutta sitten FC3 ja Planetside 2 sotkivat pakan täysin. Kyllä kelpaa.


Kevyt? Jaa millä lailla? Sulavasta ruudunpäivityksestä on aika turha haaveilla muilla kuin uusimmilla prosessoreilla. Ja juurihan arvostelussa kritisoitiin PS3-version takkuavaa ruudunpäivitystä.
lainaa
piiperö

27.02.2013 klo 18.51

Kuulostaapa asialliselta tämä kolmonen! Kakkoseen hieman petyin enkä ole siksi kolmosta suoranaisesti edes harkinnut, mutta tämän arvostelun myötä peli pärähtänee ostoslistalle. Täytynee nyt kuitenkin ensin tahkota läpi toi viimeisin hankinta: Crysis 3.

Pikainen sivuhuomautus: Tuskin yksikään "griinpiissimies" siinä karhuasiassa itsepuolustusta tuomitsee, vaan sen että ne haulikkosankarit ihan turhaan aiheuttivat koko tilanteen. Ei tarvitse haulikon laulaa edes itsepuolustukseksi jos ei mene sinne pesälle häsläämään, kele. Tuskin kukaan olisi kitissyt jos karhu olisi ihan muuten vain hyökännyt ilman provoa, mutta jos kaivaa verta nenästään niin kyllä se sieltä lopulta roiskuu, tämän tietää jokainen snagarijonon isottelijavajakki. Jostain syystä tämän seikan ymmärtäminen on "anti-griinpiisseille" ylivoimaisen vaikeaa. ;)
lainaa
Tee

03.05.2013 klo 00.13

Käsittämätöntä tämä ehkä Hollywoodmainen tapa tehdä kaikesta enemmän kuin sarjakuvamaisen ylisaturoitua paskaa. Toinen on tuo outo tapa laittaa cel-shading -tyyppiset erittäin voimakkaat varjot ihan kaiken taakse. Molemmat hyppäsivät silmille aivan liian voimakkaasti jo ensinäkemältä, ja vasta parin tunnin pelaamisen jälkeen, kun tiputin näytönohjaimen asetuksista saturaation alle 50%, peli näytti jotensakin edes siedettävältä, mutta ei hyvältä vieläkään. Käytän wide-gamut näyttöä (joka on hyvin kalibroitu), mutta silti... Järkyttävän huonoa post-productionia. Jos tämä olisi tarkoitettu vain ja ainoastaan konsoleiden kautta scartilla erittäin kuluneille kuvaputkitelkkareille niin ok.. Mutta PC-käännös on enemmän kuin iso pettymys semmoisenaan. (Niin kuin konsoleiden ehdoilla tehdyt pelit lähes aina ovat, monista muistakin syistä.)

Far Cry 2:een ei kannata juuri verrata, sen verran erilainen peli. Sanoisin, että jopa STALKER-pelit menevät realistisuudessa ja immersiossa kauas tämän edelle. Erityisesti, kun fc3:n tarina on niin lyhyt ja lopulta kovin tylsä.

Vaan riippuliitimistä ja aivan erityisesti lentopuvusta enemmän kuin pari plussaa. Ne toimivat pelin hyväksi erittäin mainiosti.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova