Tuorein sisältö

Pelataanpa: Segan esihistoriaa - SG-1000

Mikko Heinonen

31.03.2019 klo 20.30 | Luettu: 6915 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Party like it's 1983


On ollut jo pitkään tarkoitus kertoilla Segan ensimmäisen kotikonsolin peleistä, mutta tekniset ongelmat ovat tehneet pelikuvan tallentamisesta mahdotonta. Vihdoin päätin käyttää hyväkseni sitä tosiasiaa, että Segan eri konsolit ovat aina Mega Driveen asti taaksepäin yhteensopivia. Näin Master System saa tuurata esivanhempiaan ja toimia SG-1000-pelien näyttämönä.



Pelit: Borderline, Congo Bongo, N-Sub, Pacar, Pop Flamer, Zoom 909

V2.fi | Mikko Heinonen
< V2.fi ennakoi: Morta... TuoteASMRvostelu: Ad... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (5 viestiä)

Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

31.03.2019 klo 20.54

Mietinkin, että Zoom 909 on tutun näköinen, ja se on tosiaan myöhemmin julkaistu lännessä nimellä Buck Rogers: Planet of Zoom.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

31.03.2019 klo 21.06 5 tykkää tästä

XboxScorpio kirjoitti:
Pippeli mainittu Mikon toimesta (23:16)! Heti tässä xbox-poikakin innostuu.


En minä tuomitse sinua siitä, miksi katsot tätä sisältöä. Pääasia että katsot.
lainaa
piip-peri

31.03.2019 klo 22.28 2 tykkää tästä

Väittäisin, että kyseinen sana on PIIPPERI, mutta toki sitä kuulee mitä haluaa.
lainaa
sunn

31.03.2019 klo 22.56

Laitetaan nyt tännekin tämä aikoinaan skannaamani maahantuojan peliesite. SC-tietokoneen C-kasettiepelejä ja korppuja ei kuitenkaan ole tällä listalla. http://www.master-system.info/werbung/werb15.jpg?fbclid=I
lainaa
Sunn

31.03.2019 klo 23.39 1 tykkää tästä

-Pacarissa vauhti ja vaaralliset tilanteet lisääntyy, kun painaa kaasun (napin) pohjaan
-N-Sub oli vuoden 1983 pelejä ja valkoinen erottuu ainakin Saloralla sangen mainiosti myös mustavalkotilassa :)
-N-Sub on pienoinen parannus varhaiseen arcadeen, kerran näinkin päin
-Compile teki joitakin pelejä SC-raudalle ja sieltä löytyy ne laitteen parhaat shootterit
-Congo Bongon heikkous on siinä, että mukaan on saatu vain pari kenttää, joten kalliin moduulin ostolla hinta/laatu ei ole ihan paras mahdollinen

Pop Flamer ei ole suora arcade-porttaus, mutta ihan mielenkiintoinen peli on saatu aikaan ja ennenkaikkea vaikeustaso on kohdillaan. Useimpien SG/SC-pelin vaikeustaso oli tuunattu aivan pikkulapsille, eikä Colecon tapaista vaikeustason valintaa ollut. Tilannehan ei paljoa naurattanut, kun osti kalliin moduulin ja peliä mielellään pelasi toisenkin kerran. Siinä mielessä Pop Flamer oli laitteen harvoja pelaamista kestäviä pelejä. Alhaalla ja ylhäällä olevista pulloista nautittu voimajuoma aikaansaa superhiiren, joka imaisee muut metsän örvelöt napaansa. Kaasupalloista kerätyllä kaasulla voi täydentää liekinheittimen säiliöitä. Pelissä on useampi taso, joten se tosiaan pitää mielenkiintoa yllä jonkin aikaa ja ennätystehtailukin on mahdollista. Skrollaus tässä ja muissa SC/SG-peleissä on MSX1 tasoa, onhan rautakin käytänössä samaa, eikä koodareilla ollut vielä nykypäivän tietämystä hyvistä rutiineista.

Michael Boydin konekieliset kasettipelit on SC-raudan parasta antia, moduuleissa ja Segan My Cardeissakin on muutama helmi, jos hankkii Card Catcherin. Compilen Safari Hunt on buginen, mutta teemaltaan mielenkiintoinen. Safari Race on jo suht kehittynyt kaahailu rattiohjaimella. Star Jacker on laitteen kiinnostavimpia shoottereita. Exerion-pelin pilaa turha helppous. Orgus ja Zaxxon on sitten jo silmäkarkkia ja tekniikkademoa. Harmillisesti laadukkaampia pelejä alkoi tulla, kun Segalla jo suljettiin valoja. Koreassa piraatteina tulleet MSX1 porttaukset, kuten Circus Charlie osoitti, että potentiaaliahan SC-raudassa olisi ollut ja Segan MSX1-kone olisi ilman muuta jatkanut mukavasti Segan elinkaarta. Ehkä Spectravideota parempi MSX-adapterikin olisi sopinut Segan laajaan lisälaitekuvastoon.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova