Tuorein sisältö

The Bear 2-7: vanha peruna alkaa itää kyökkinatsien opissa

13.10.2024 klo 17.00 | Luettu: 497 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 7:
Forks


Hösötyksen ymmärtää ravintolan keittiössä... 6. jaksossa tyypit ulisivat enemmän vapaa-ajalla, ja sitten Jamie Lee Curtis ajoi autolla olohuoneeseen. Hyvää joulua. Epäilen, että vierailijat vaativat päästä riehumaan energisimpien kohtausten tyyliin, mistä huolimatta jakso oli erittäin viihdyttävä. Se olisi kannattanut nauttia elokuvana eikä 5. jakson perään. Se on pidempi kuin Dumbo (1941).

7. jaksossa kuivataan haarukoita. Puhun vain tästä - koska olen yhä väsynyt, mutta myös koska tämäkin toimii hienosti lyhytelokuvana / romaanin lukuna. Kuivaaminen on simputusta, jota perunan näköinen epämääräinen esimies joutuu tekemään huippuravintolassa kaverien treenatessa suoraviivaisemmin. 6. jaksossa eli takaumassa peruna vaikutti pärjäilevän säälin ja manipuloinnin keinoin. Itsetunto on alhaalla. Käy järkeen, että häneen armeijataktiikat purevat.

Hän on epäillyt, onko hänelle paikkaa, ja nyt hänen käsketään kunnioittaa itseään ja alaa. Meidän ei tarvitse juhlia sitä, että näissä lafkoissa pösöjen ego paisuu, kun asia kehystetään siten, että kaiken on oltava täydellistä myös, jos pulliainen ottaa velkaa taloaan vastaan 70-vuotiaana tämän vuoksi. Kun rytmi ja muu toteutus ovat silkkistä, se pääsee yllättämään, miten liikuttavia pienet hetket voivat olla, vaikka kyse olisi algoritmimaisesta asiakkaiden mielistelystä.

Kauneinta on se, että peruna alkaa kunnioittaa elämäänsä; varsinkin koska hänen ei tarvitse muuttaa HK:n Sininen -tyyppistä persoonallisuuttaan, vaan valjastaa se hyvään. Naaman rypyt ja kauden rakenne alleviivaavat, että peruna oli keski-ikäinen jo vuosia sitten, kun hän yritti ryhdistäytyä, mutta vaikka vaimo on lähtenyt ja katuoja kutsuu, ei ole myöhäistä yrittää uudestaan. Sitten kaikki sanotaan vielä suorempaan armeijavertaus mukaanlaskien.

Maanisen innon toppuuttelu lopussa on fiksua, vaikkei se meitä pilalle hemmottelisi, jos yksi jakso jättäisi pärisemään iloisena. Peruna on yhä liian tyhmä oivaltaakseen itse, että tämän vuoksi hänet tänne lähetettiin, ja haarukkapaikan omistaja muistuttaa, että uudet tuulet ovat kätevimpiä, kun perit rahaa tai kinuat sitä rikkailta kavereilta. Se on tullut selväksi jo pariin kertaan.


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


< Jakso 2-5 ja 2-6

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< The Bear 2-5 ja 2-6:... Amerikkalainen count... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

Exe

13.10.2024 klo 23.30 1 tykkää tästä

Koko sarjan paras jakso. Malliesimerkki upeasta "character arc'ista".
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova