Tuorein sisältö

The Bear 2-5 ja 2-6: ****n, *******n ekstrovertit, ei jumalauta

12.10.2024 klo 23.45 | Luettu: 1229 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jaksot 5 ja 6:
Pop ja Fishes


"Hämäläisen Veijo kääntää kiinalaista pizzaa..." Ns. kaaos-menu kuuluu visioon, mutta ravintolan avajaisiin on vain 6 viikkoa, joten remontti ja makujen sekamelska hämmentävät kaikkia. Vanhempi kokki katosi jo. Ebraheim on verrattain löyhiä muistijälkiä jättänyt sivuhahmo, mutta hän kuuluu kalustoon, joten peukkuni ovat pystyssä hänellekin.

Kun kuvailin sekundaintrovertti Carmyn itsepäisyyttä "katkeransuloiseksi", saatoin tarkoittaa: "syleile sitä". Nyt jäbällä on muija. Carmy höpisee osallistuvansa kemuihin ensi kertaa. Töitäkin olisi, ja ekstroverttien kekkerit ovat typeriä, joten sarja saattaa kevyesti pilkata sanomaansa tasapainon hakemisesta. Carmyn toki kannattaa panostaa tähän daamiin. Somat, aistikkaat lähikuvat myyvät sen, ja emäntä on yksi "karhuksi" kutsutuista asioista. Tauko.

Sarja vihjasi Jon Bernthalin (Bernthal = "karhulaakso") näyttelevän Carmyn kuollutta veljeä takaumissa. Hupaisasti niistä ensimmäinen on tunnin spesiaali, jossa se tulee puskista, että Jamie Lee Curtis on veljesten hysteerinen äiti ja Bob Odenkirk on bobmainen setä. On joulu. Paikalla on useampi vakiohahmo kuin veikkaisin (jopa Super Mario; laihemman veljensä kanssa), joten saagan laajennukset eivät ole ostetun karisman varassa.

Tyypit huutavat ja hösöttävät kuin ravintolassa pahimpina päivinä. Ekstroverttien hienostuneelle korruptiolle on tilaa, eli sitä ei voi tietää, mikä on spontaania ystävällisyyttä ja mikä kusetusta. Tyyli toimii, kunhan luokittelemme mm. Mario Bros. -matskun kevennykseksi. Sitä juhlin, että 1. kauden ääriekstroverttimaiset mafiajuonet on unohdettu! Muuta?

Veli Bernthal ilmeisesti ei tahtonut Carmya räkäläänsä, koska hän arvosti broidin potentiaalia. Joo, miksei: "lahjakkaita introverttejä salaa tukevat maagiset ekstrovertit" ovat vähemmän tunnettuja kiintiöhahmoja kuin "maagiset *BEEB*" ja "maaniset unelmakeijutytöt". Kunnioitan Bernthalin hahmoa - koska hän poisti itsensä yhtälöstä?

Olen väsynyt. Narttuläpsin 6. jaksoa koko ajan, mutta nautin siitä; sain energiaa. Ymmärsin teoriassa paljon ja käytännössä 10-30%. Lopussa yksi fantasiaintroverteistä puhuu kauniita Adam Sandler -tyyliin. Onko se paskaa? Virallisesti? Ainakin se on elävää kuvaa, kun näkökulmia pyöritellään näin sähköisesti.


Keskiarvo 14 jakson jälkeen:


< Jakso 2-3 ja 2-4 --- Jakso 2-7 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ruotsin euroviisuvoi... The Bear 2-7: vanha ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

Exe

13.10.2024 klo 00.25 2 tykkää tästä

Toivottavasti Jamie Lee Curtis voitti Emmyn tästä jaksosta. Raivostuttava ämmä. Roolihahmo siis. Ei siltikään vielä kauden paras jakso.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

13.10.2024 klo 15.11 1 tykkää tästä

Liian ADHD-menoa omaan makuun tuo kalajakso, seuraava oli taas parempi.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova