Tuorein sisältö

Rogue One: A Star Wars Story ei olisi saanut käyttää Peter Cushingin naamaa laillisesti? Moraalisesti?

12.09.2024 klo 15.10 | Luettu: 809 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Ensimmäisen Tähtien sota -elokuvan (1977) vaarallisin roisto on Kuolemantähteä komentava suurmoffi Tarkin. Hänen näyttelijänsä Peter Cushing kuoli vuonna 1994. Sithin kosto (2005) harkitsi, josko Cushing voisi palata arkistomateriaalin avulla, mutta leffaan päätyi vain lyhyt välähdys Cushingia muistuttavasta nuoremmasta Tarkinista.

Rogue One: A Star Wars Story (2016, kuvassa) käytti toista näyttelijää, jonka kasvot korvattiin digitaalisesti Cushingin kasvoilla. Carrie Fisheriltä yhä näyttävä nuori prinsessa Leia toteutettiin samoin.

Disney on nyt haastettu oikeuteen Rogue Onen johdosta. Asialla on Cushingin kollega ja ystävä Kevin Francis. Kun hän ja Cushing työstivät elokuvaa A Heritage of Horror hieman ennen Cushingin kuolemaa, he tekivät kirjallisen sopimuksen, joka kieltää Cushingin digitaalisen kopion käyttämisen elokuvan viimeistelyssä ja tulevissa yhteyksissä.

Riippumatta siitä, joutuuko Disney raottamaan pohjatonta hillopurkkiaan Cushingin kavereiden eduksi, Cushing ilmeisesti ei olisi hyväksynyt Rogue One -temppua. Se on kuuma puheenaihe, kun näyttelijöiden korvaaminen ja henkiin herättäminen on alati helpompaa.

Darth Vaderin ääninäyttelijä James Earl Jones kuoli maanantaina. Hän on antanut Disneylle luvan käyttää digitaalista versiota Vaderin äänestä. Sitä käytettiin jo Obi-Wan Kenobi -sarjassa (2022).

Lähde: Escapist Magazine

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Michael Monroe joulu... Taru sormusten herra... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

JamesPotkukelkka

12.09.2024 klo 18.04 1 tykkää tästä

Toivottavasti kenelläkään, joka Disney yhtiötä haastaa oikeuteen mistään asiasta, ei ole koskaan ollut Disney+ tiliä.
lainaa
Eeroteero

12.09.2024 klo 23.20

Mieslapset kitisee, kuinka hahmojen uudelleen roolitus ilman tarinan sisäistä selitystä "rikkoo immersion", jolloin päädytään epäaitoihin CGI-nukkeihin ja A.I. ääniin, jotka eivät pysty eläytymään.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova