Tuorein sisältö

Menestystä niittänyt Helldivers 2 on arvioiden mukaan ylittänyt myynnillään kahdeksan miljoonan kappaleen rajan

17.03.2024 klo 17.00 | Luettu: 5031 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


PlayStation 5:lle ja PC:lle viime kuussa julkaistu Helldivers 2 on ylittänyt monet odotukset ja jopa yllättänyt. Kyseessä on yksi alkuvuoden suurista yllättäjistä. Esimerkiksi Metacriticissä toimittajien arvosanat ovat 83 (PC) ja 82 (PS5). Kauppapaikka Steamissa peliä on kehuttu pelaajien toimesta maasta taivaisiin.

Helldivers 2:n julkaisijana toimiva Sony ei ole julkaissut virallisia myyntilukuja, mutta TD Cowen -yhtiön analyytikon Doug Creutzin mukaan peli on ylittänyt Sonyn asettamat myyntitavoitteet. Creutzin mukaan Helldivers 2:ta olisi myyty jo kahdeksan miljoonaa kappaletta.

VGC:n mukaan aiemmin on jopa povattu, että Sony olisi ostamassa pelin kehittäjänä toiminutta Arrowhead Game Studiota. Yhtiön toimitusjohtaja on kuitenkin kertonut, ettei firma ole liittymässä osaksi Sonya.

V2.fi:n arviossa Miikka antoi pelille täydet viisi tähteä ja luonnehti teosta seuraavasti:“Puhdasta kaaosta, koukuttavaa toimintaa ja todella ystävällinen rahoitusmalli.”

Lähde: VGC

V2.fi | Miia Lyyra
< Pelialan odotetuin t... NHL24:n EM-kisat oli... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (25 viestiä)

CheapESGMoney

17.03.2024 klo 17.23 108 tykkää tästä

Milloin V2 tekee jutun Sweet Baby Inc detected steam curator GamerGate 2.0 ESG DEI hässäkästä? Kuuma aihe pelaajien piireissä juuri nyt. Itse Elon Musk otti asiaan juuri kantaa.

Helldivers 2.0 devit sanoi että meidän peliä ei politisoida millään tapaa suuntaan toiseen, pride lippuja tms. ei siis ole tulossa.
lainaa
gmoacnoacneuannd

17.03.2024 klo 18.37 1 tykkää tästä

minka pelaajien piireissa
lainaa
CheapESGMoney

17.03.2024 klo 20.41 1 tykkää tästä

gmoacnoacneuannd kirjoitti:
minka pelaajien piireissa


No siis kyseisen steam kuraattorin tilaajat nousi about parissa viikossa noin 30K tilaajasta 300 tuhanteen. Onhan tuosta tubessa videoita mielin määrin. Alkuun pelimediat eivät hiiskuneetkaan asiasta, mutta sitten kun juttu alkoi levitä ihan huolella, alkoivat tekemään damage controllia.

Aihe on arka ja siksi siitä on tehty juttuja suht vähän. Inkluusio tms. ihan hyvä juttu, kuhan se on orgaanista ja ns. tasapainoista, ei "valkoinen heteromies paha ja kyvytön", vain girlbossit rulez -tyyliin. SBI:n johtaja Kim Belair sanoi luennollaan suoraan että vaikka pelottelette (mustamaalauskampanjat) devaajat "meidän agendaan", jos eivät muuten meinaa suostua.
lainaa
CheapESGMoney

17.03.2024 klo 20.57 106 tykkää tästä

Vastaavia "wokekonsultti" firmoja on kymmeniä, mutta Sweet Baby Inc on varmaan menestynein, ainakin kuuluisin ja eniten esillä. Pelifirmat ovat saaneet "halpaa ESG (Environment Social Governance) rahaa" sijoittajilta, kunhan peleissä on tarpeeksi DEI (Diversity Equity Inclusion) elementtejä. SBI ja kaltaisensa firmat sitten takaavat sen että peli on tarpeeksi woke, että "sijoittavat saavat rahoilleen vastinetta", jotta he ovat tyytyväisiä. Ongelma on että monet woketetut pelit, leffat, sarjat eivät ole oikein menestyneet ja näinpä "ESG rahahanat" ovat kuihtumassa. Toivottovasti taide, luovuus ja terve järki saa taas soljua vapaammin. Mielestäni koko tämä kuvio on varsin hämärä.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

17.03.2024 klo 21.21 9 tykkää tästä

Suosittelen lämpimästi, että nimimerkki "CheapESGMoney" vetää nyt hetken henkeä tämän asian kanssa ja suhtautuu kriittisesti ihan kaikkeen lukemaansa, eikä vain sellaiseen, joka ei sovi omaan maailmankuvaan.

Joo, kyllä peleissä käytetään tällaisia inkluusiokonsultteja, se on ihan totta. Motivaatio on varmasti se, että tuotteesta saadaan mahdollisimman suurta kohderyhmää kiinnostava. Mutta kun homma lähtee liikkeelle 4chanin /polista ja pian siellä "omalla puolella" alkavat toistua termit kuten woke ja "redpilling non-believers" ja sitten vielä kaiken kruunuksi Elon "how do you do, fellow kids" Musk retweettaa jotain tähän asiaan liittyvää, hälytyskellojen pitäisi viimeistään soida sielläkin päässä. Ei ole ihan ensimmäinen kerta, kun innostuneet internetetsivät riemastuvat omista löydöksistään niin että vahvistusharha soi. Se edellinen Gamergate ei ollut mitenkään kunniaksi kenellekään, ja Muskin maine nykyisin on kaikkea muuta kuin henkilön josta kannattaa käyttää puhuttelua "itse".

Aiheesta on Suomessa tehnyt hiljattain jutun mm. Yleisradio, jolla on ihan eri luokan lukijamäärät kuin meillä, joten mitenkään piilossa se ei ole ollut. Jutussa on mielestäni ihan hyvin tiivistetty lähteitä käyttäen, mitä eri näkemyksiä asiasta on liikkeellä, joten linkkaan sen tähän loppuun. En koe, että meillä palveluna on tarvetta ottaa tähän kantaa tämän enempää tässä vaiheessa.

https://yle.fi/a/74-20079270
lainaa
CheapESGMoney

17.03.2024 klo 23.26 2 tykkää tästä

Olen aika keskellä jos puhutaan politiikasta. Suurin osa valtamedian edustajista on vasemmalla tai äärivasemmalla (koulutus, rekrytointi), koska se palvelee valtaa pitävien motiiveja. Metsään mennään, jos pitkälti uskoo "sitä mitä uutisissa sanotaan" (pieni piiri päättää mitä sanotaan/ei sanota ja miten sanotaan) tai jos menee kumpaan tahansa ääripäähän.

Voisi luulla toisin, mutta todellisuudessa vain äänekäs vähemmistö kannattaa wokea, "pakettina". Woken kannattajat alkuun itse toivat termiä esille, viime vuosina vähemmän koska sillä on helppo niputtaa tietyt ajatusmallit yhteen. Yleisiä vastalauseita: "mitä woke edes muka on", kaikki on nykyään wokea", "määrittele woke". Woken olemus tiivistyy aika hyvin kulttuurimarxismiin. Monia woken piiriin kuuluvia asioita kannatan, monia en, tai en ainakaan niin pitkälle vietynä. Woke on dogma, melkein uskonto ja näinpä hyvän mukana tulee myös paha.
lainaa
CheapESGMoney

17.03.2024 klo 23.38 1 tykkää tästä

Gamergate 1, joo, taisi mennä överiksi, mutta asioilla on aina kaksi puolta ja juu, Muskin olisin voinut jättää mainitsematta koska en oikein itsekään tiedä mitä hän todellisuudessa edustaa, mikä onkaan miehiään.

Woke on paljastettu ja sen vauhti on hiipumassa. Mm. Disney tekee niin kovaa tappiota, että sen on pakko muuttaa linjaa, ettei nyt lopulta ihan konkurssiin mene, osakekäyrä kertoo paljon ja jotain myös Oscar gaalan ei-niin-kova suosio.

Kaiken väriset ja -laiset ihmiset ovat yhdessä ääriajattelua vastaan. Median ml. somen tiukka sensuuri ja seula (ml. varjobännäys) vääristää kuvaa siitä mitä enemmistö asioista todellisuudessa ajattelee.

Ei ole mm. vaan vain YLE tehnyt Suomessa jutun, ainakin ampparit.comin mukaan. Taisin törmätä asiaan ekan kerran NeoGAF foorumeilla (joilla EI SAA ENÄÄ puhua politiikasta, sus). Kiitos asiallisesta vastauksesta ja siitä että täällä voi ottaa kantaa. Nykyään yhä harvemmin voi.
lainaa
lmao

18.03.2024 klo 07.20

gmoacnoacneuannd kirjoitti:
minka pelaajien piireissa

Niiden, jotka käyttävät siihen aivan liian ison osan elämästään. Eli juuri näitä joita jostain syystä kiinnostaa mitä Elmo on yhtään mistään asiasta mieltä...
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

18.03.2024 klo 11.16 8 tykkää tästä

Todetaan alkuun, että täällä on nyt käynyt taas yhden ihmisen "task force" tykkäilemässä kommenteista oikein urakalla. You do you.

Jatkan keskustelua vielä vähän, koska koen että "CheapESGMoney" on nyt siinä tarinan vaiheessa, jossa hän kokee oman, itsenäisen ajattelunsa kautta löytäneensä tällaisen totuuden, eikä ehkä edes huomaa hyväksyvänsä joitakin väitteitä aivan pureskelematta ja omaksuneensa puhetapoja, jotka yleisesti liitetään salaliittoteorioihin. Koska hän kuitenkin pyrkii ilmaisemaan itseään selkeästi, henkilöön käymättä ja kokee itse olevansa tasapuolinen, olen toiveikas sen suhteen, että tosiasioilla on vielä jotain merkitystä.

Ymmärrän täysin sen, että tietyillä amerikkalaisilla foorumeilla ei enää haluta keskusteluja tästä aiheesta, koska likimain kaikesta tulee siellä nykyisin vain kulttuurisotaa ja riitelyä. Myös meillä on täällä tiettyjä aiheita, joista tietää jo julkaistessa, että kohta kommenteissa on armeija tykittäjiä. Huvittavaa kyllä, juuri Helldivers II:n arvostelu oli eräs sellainen, ja koko peli on ilmeisen Starship Troopers -henkinen. Starship Troopers taas ei ole olematta poliittinen elokuva, "look it up".

Mutta niihin tosiasioihin. Salaliittoteorioille on nimittäin tyypillistä, että lyhyesti kuvattuna otetaan yksinkertainen asia ja keksitään sille monimutkainen selitys.

Ensinnäkin narratiivi Disneyn tuotoista ja osakkeen hinnasta. Jokainen voi itse tarkastella näitä kirjoittamalla hakukoneeseen vaikkapa "disney stock 6 months". Siihen tulee graafi, josta voi valita aikavälejä. Kun katsotaan viimeistä kuutta kuukautta, Disneyn osake on noussut 31 prosenttia. Ei se ihan konkurssikypsältä vaikuta. Samaan aikaan esimerkiksi Teslan osake on laskenut 38 %. Viimeisen vuoden aikana Disney on noussut 19 %, Tesla laskenut 11 %. Kuten tunnettua, Teslan suuromistaja ja ihminen johon koko yhtiö henkilöityy on viime ajat käynyt näkyvää suurkampanjaa "woke mind virusta" vastaan etenkin omistamallaan alustalla. Osakkeen hinnan perusteella se tuntuisi toimivan aika huonosti.

Mutta tässäpä se jekku: nämä kurssimuutokset selittyvät paljon helpommin ihan muulla. Korona-aikana viihteen kysyntä räjähti, kun ihmiset olivat kotonaan, useimmat saivat kaikenlaisia koronatukia eikä heillä ollut mitään tekemistä. Näin alalle palkattiin ihan hirveästi lisää väkeä, niin elokuva- kuin peliteollisuudessa. Tuli ylitarjontaa elokuvista, suoratoistopalveluista ja peleistä. Sen jälkeen rahan hinta on noussut ja ihmisillä on elinkustannusten nousun myötä vähemmän käytettävissään viihteeseen, samaan aikaan kun kilpailua huomiosta on enemmän kuin koskaan. Sarjatuotantona pusketusta viihteestä jää sarjatuotteen maku suuhun. En ole jättänyt vaikkapa lukuisia Star Wars -lypsämisiä katsomatta siksi, että ne olisivat "wokea", vaan koska ne ovat vanhan kierrätystä eikä universumi enää kiinnosta minua. Myös supersankarileffat maistuvat puulta lisäkseni ilmeisen monelle muulle, mikä ei sekään liity niiden inklusiivisuuteen. Nyt Disney on tehnyt korjausliikkeen, karsinut rönsyjä, ja sijoittajat näkyvät taas uskovan yhtiön tarinaan.

Teslan tapauksessa kyse on eniten siitä, että yhtiö on tosiasiallisen johtajansa oikkujen mukaan jahdannut itseajavuus-hanhea sekä rakennellut hänen "vanity projectiaan" eli kallista Cybertruckia jo vuosikaudet - ja hukannut tehokkaasti sitä merkittävää etua, joka sillä alkujaan oli muihin sähköautovalmistajiin nähden. Lainakorkojen nousu estää kalliiden autojen kauppaa ja epävakaa hinnoittelupolitiikka taas osuu rajusti malliston jälleenmyyntiarvoihin. Markkinat eivät enää luota Muskin visioihin rajattomasta kasvusta ja "appreciating asseteista", kun kentälle on tullut muita pelaajia, kiinalaiset etunenässä. Elonille tärkeintä tuntuu tällä hetkellä olevan juurikin nämä kulttuurisodat ja niiden käyminen monella rintamalla. Ja sanon tämän kaiken jo toisen (käytettynä halvalla ostetun) Teslan omistajana, minusta tuote oli kohdallaan kun joku oli ensin ajanut sillä muutaman vuoden.

Aivan samalla tavoin tämän inkluusiokonsulttien ja "sensitivity readerien" käytön selittää helposti se, että pelejä tuottavat ja rahoittavat pörssiin listatut yhtiöt haluavat varmistaa, ettei peli sisällä mitään sisältöä, josta voi tulla myöhemmin ongelma. Joku yksin kammiossaan työskentelevä pienkehittäjä kun ei aina tule ajatelleeksi kaikkea - esimerkiksi foorumeilla ihmeteltiin aikoinaan sitä, että Cities Skylinesin ihmiset olivat kaikki aivan saman näköisiä. Vaan tälläkin on enemmän tekemistä sen kanssa, että peliteollisuudesta on tullut valtava ala, joka pyrkii turvaamaan menestyksensä kaikin keinoin. AAA-pelit ovat kalliita tuottaa ja ne halutaan tietenkin myydä mahdollisimman laajalle yleisölle. Kapitalismia, ei salaliitto, paitsi jos ajattelee koko kapitalismin salaliittona.

Onko tämän tuloksena toisinaan sitten pelejä, joissa ollaan näiden asioiden suhteen ylivarovaisia? Varmasti, esimerkkejä vaikkapa remasteroinneista on lukuisia. Onko tällaisia pelejä pakko kenenkään ostaa tai leffoja pakko katsoa? Ei. Pilasiko Alan Wake 2:n pelihahmon ihonvärin vaihto pelin kaikille? Myös ei. "Woken hiipuminen" selittyy paljon helpommin sillä, että ylilyönneistä otetaan opiksi kuin että joku maanalainen armeija "paljastaa jotakin" ja onnistuu boikotissaan.

Toisekseen se, että YouTubessa on jostain asiasta paljon juttua, kertoo tasan yhden asian: sen, että YouTubessa on asiasta paljon juttua. Koska kyseessä on äärimmilleen viritetty huomioalgoritmi, palvelua tulonlähteenään käyttävien todellakin kannattaa tehdä video jostakin pinnalla olevasta aiheesta, vaikka se vain referoisi yhtä lähdettä eikä kontribuoisi siihen yhtään mitään uutta sisältöä. YouTube on kuin iltapäivälehtien klikkiotsikot turboahdettuna.

Kolmannekseen "valtamedian edustajat ovat suurimmalta osalta vasemmistoa" on myös usein toisteltu väite, jolle ei ole perusteluja. Pelkkä jonkin asian toistaminen ei tee siitä totta. Samoin ei ole olemassa mitään yhtä "koulutusta", jonka kautta mediaan päädytään kirjoittelemaan. Itsekin olen julkaissut tuhansia juttuja ja olen filosofian maisteri englantilaisesta filologiasta, en ole koskaan opiskellut esimerkiksi tiedotusoppia. Kun katsotaan esimerkiksi uutisointia viimeaikaisista työtaisteluista Suomessa, se on melko selvästi ollut hallituksen ja työnantajien puolella. Hallitus taas ei ole kovinkaan vasemmistoa tällä hetkellä.

Olen myös larppaillut toimittajaa sen verran pitkään tässä että voin täysin varmaksi sanoa, että suomalaisen teknomedian kirjoittajat eivät todellakaan ole mitenkään erityisen vasemmalla. Muutenkin olennainen ero tässä suhteessa olisi kai liberaali vs. konservatiivi, sillä vasemmisto/oikeisto liittyy enemmän ajatteluun talouden toiminnasta ja on myös hyvin paikkasidonnainen: Yhdysvaltojen radikaalein mainstream-vasemmisto talouden kannalta taitaa olla tasoa AOC tai Bernie Sanders, jotka sopisivat täällä vielä komeasti keskustavasemmistoon.

Kaiken kaikkiaan tässä kohussa, kuten aiemmassa Gamergatessa, nostaa päätään eniten vanha kunnon portinvartijointi: osa pelaamista harrastavista (pääosin miehistä) haluaa määritellä itsensä "alkuperäisiksi pelaajiksi" ja päästä päättämään kaikkien puolesta, mitä peleissä on tai ei ole. Tämän asian suhteen "maito on kuitenkin jo maassa", ja 300 000 tai edes 3 miljonaa jonkin Steam-kuraattorin seuraajaa ei edusta juuri minkäänlaista siivua koko pelaajakunnasta ja pelaaminen on kaikkien harrastus. Enemmistö taitaa lopulta todellisuudessa ajatella näitä asioita paljon vähemmän kuin nämä äänekkäät verkon esitaistelijat.
lainaa
CheapESGMoney

18.03.2024 klo 18.00

Juu, jollakulla ilmeisesti oli tuollaista tykkäys osaamista, mulla ei ole eikä kiinnosta.

Siis suht konservatiivinen NeoGAF kielti kokonaan politiikasta keskustelun. Ei voi olla edes YHTÄ lankaa koko foorumeilla jossa politiikasta saa jutella. Poliittisia aiheita pitää tuolla sivuta varoen, ettei lanka poistu tai tule bänniä. Uskon että foorumin ylläpitäjää on painostettu tähän, ettei totuus leviä. Hyvä leffa, muistaakseni sellainen suht diippi hupaisa rauhan sotaelokuva.

Parempia katsoa pidemmän ajan (5v) kurssia. Disneyn kurssi sahasi lähes 3v putkeen alaspäin aika jyrkästi. Vuodenvaihteessa kääntyi vihdoin nousuun. Teslasta. Menee huonommin ehkä siksi että pahin sähköautobuumi on ohi ja toisaalta kilpailijoita enemmän. Monihan tykkää Muskin tyylistä, moni ei.

Juu, plandemia sai aikaan monenlaista liikettä ja sen vaikutukset tuntuu yhä. Moni pelifirmakin on aika liemessä ja irtisanomisia on valitettavasti tehty paljon..
lainaa
CheapESGMoney

18.03.2024 klo 18.13

Ja ilmeisesti irtisanomisia on kohdistettu aika paljon ns. "diversity hire" -osastoon. Erinäisistä syistä mm. pelitalot palkkasi inklusiivisesti paljon ihmisiä erinäisistä ryhmistä diversiteetin nosto mielessään. Ihan kaunis ajatus tavallaan, mutta mielestäni silti lähtökohtaisesti on parasta palkata pätevin tekijä, olkoon hän sitten valkoinen lihaa syövä heteromies tai ei. Tämä ryhmä on saanut kokea rasismia! Toki erilaisuus voi aidosti rikastaa tiimiä ja sille voi olla aidosti tarvettakin, mutta tässä on menty ihan liian pitkälle ja nyt otetaan takapakkia.

Harmi kun Star Wars koki aikamoisen inflaation ja raiskauksen Disneyn käsittelyssä. Itkin vuolaasti katsoessani Episode IX:ää toista kertaa ja en katsonut loppuun, niin pilalla. Se on totta että "Supermätöt" alkaa olee tylsiä. Kyllä se woketus vaan aika monilla niissä myös tökkii. Luuletko että vain "äärinatsit" on kanssasi eri mieltä? Meitä tolkun ihmisiä on paljon, mutta vaikeaa sanoa kuinka paljon.
lainaa
CheapESGMoney

18.03.2024 klo 18.58

Woke hiipuu koska monet ihmiset ovat kyllästyneet agendan (THE MESSAGE) pakkosyöttöön. Sijoittajat eivät voi loputtomasti syytää siihen rahaa, jos tulokset ovat huonoja.
Yhteiskuntamme ei ole varmaan koskaan (lähihistorian sisällä) ollut näin kahtiajakautunut (pirstaloitunut) mitä nyt. Ei toimi. Juuri tätä eliitti haluaa, hajoittaa ja hallita. Tämä paljolti heidän alulle panema kulttuurisota palvelee lopulta vain heidän etuja.

Oli valtamedian toimittajat jne. itse mitä mieltä hyvänsä, he saavat tuoda esille vain yhtä totuutta, mitään siitä radikaalisti poikkeavaa ei sallita, vaikka EU tai lääketeollisuus kriittisyyttä, muuten lähtee työt alta. Täytyisi koittaa kartoittaa jotenkin mahdollisimman neutraalisti mitä ihmiset ajattelee esim. wokesta.
lainaa
CheapESGMoney

18.03.2024 klo 19.05

Täytyy lopettaa. Oli vaikeahkoa vastata pitkään viestiisi tämän tekstiboksin rajoitteiden vuoksi ja lähti kyllä muutenkin vähän rönsyilemään.

Olisi mielenkiintoista jutella suomalaisten pelaajien kanssa mm. yhteiskunnallisista asioista sivustolla jonka fokus on peleissä a la peliplaneetta.net (RIP). Tuntuu että ko. sivustot on jo kauan sitten kastroitu. Pelaaja.fi:kin poisti kommentointi mahdollisuuden. Sananvapaus kukoistaa eiku.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

18.03.2024 klo 19.26 2 tykkää tästä

Poistin yhden viestisi, koska se ylitti moderointikynnyksen (oli suoraan loukkaava ihmisryhmää kohtaan) enkä halua jättää sitä tänne roikkumaan. Muilta osin päätän keskustelun tähän, toivotan sinulle parempaa jatkoa ja enemmän lähdekritiikkiä.
lainaa
CheapESGMoney

18.03.2024 klo 21.02

Joo niin se kun kritisoin ns. sukupuolenkorjausleikkauksia. Moni heistä katuu, se on fakta. Se on asia, joka täytyy saada tuoda esiin, se ei välttämättä ole ruusuilla tanssimista. Olisin voinut tietty ilmaista asian toisinkin, kirjoitin tunteella.

Haluan jättää yhden asian roikkumaan siitä poistetusta viestistä: Hollywood ja muu viihdemaailma ei juurikaan salli enää arkkityyppistä mies sankaria kera sankarin matkan (kasvutarina), eli roolimallia pojille, varsinkaan vähä melaniinisille. He on pitkälti korvattu "syntymästään asti täydellisillä Mary Sue" girlbosseilla, jotka antaa "monin tavoin kehnoille" miehille turpaan, näyttää pojille närhen munat ja kaapin paikan, ugh.

Vahvoja naisia saa olla, mielellään kasvutarinalla, mutta ei niin että miehet vedetään lokaan. Pojatkin tarvitsee esikuvia, kaikenväriset. Entäs miesten voimaantuminen? Todellista tasa-arvoa, ei petoksellista feminismiä.

Ihan hyvää kuuluu, kiitos. Hyvää jatkoa sinnekin :)
lainaa
Penan_broidi

18.03.2024 klo 21.48

Arvostan moderaattorin kärsivällisyyttä, jatkossa tosin piisaa kun toteaa kyseessä olevan vain "tyhmempi gamergate." Mitä se onkin; salaliittoihin ja portinvartijuuteen hurahtaneet hc-geimerit tajusivat vihdoin, että yritykset käyttävät konsulttiapua.
lainaa
CheapESGMoney

19.03.2024 klo 06.20

Penan_broidi kirjoitti:
Arvostan moderaattorin kärsivällisyyttä, jatkossa tosin piisaa kun toteaa kyseessä olevan vain "tyhmempi gamergate." Mitä se onkin; salaliittoihin ja portinvartijuuteen hurahtaneet hc-geimerit tajusivat vihdoin, että yritykset käyttävät konsulttiapua.


Tämänlainen konsultointi on suhteellisen tuore ilmiö, se alkoi noin viisi vuotta sitten ja noista ajoista alkaen pelien luonne muuttui. Sweet Baby Incin ja vastaavien vaikutuksen huomaa hyvin kun vertaat Sonyn 1st party pelejä:

GOW 2018 > GOW Ragnarok
Spider Man 2019 > Spider Man 2
Last Of Us > Last Of Us part 2

Kysy pelaajilta jotka ei tykkää wokesta, kaikki jatko-osat enemmän tai vähemmän pilalla, varsinkin kaksi viimeksi mainittua. Eräs wokekonsultti yritti kertomansa mukaan väkisin saada Kratosin puhumaan poikien välisestä pussailusta. "Onko tämä Kratosta" vai jotain mitä ko. henkilö halusi keinotekoisesti ympätä hahmoon?
lainaa
CheapESGMoney

19.03.2024 klo 06.37

Toisekseen, miksi naishahmot yritetään monesti tehdä mahdollisimman epäesteettisiksi, ei niinkään tosin edelleen suht peisetissä Aasiassa. Hyviä esimerkkejä on Fablen self insert protagonisti ja Spider Man 2:sen self insert Mary Jane joka näyttää paljon enemmän kirjoittajaltaan kuin hahmomalliltaan. Kaikilla kulkee rajaton pornokirjasto taskussa, mutta Stellar Bladen seksikkäästä hahmosta tuli kohu ja tiettyjen wokekultistien inhokki. Starfield on kuin repäisty meidän ajasta, siis ideologisesti. Ymmärtääkseni siinä lähes kaikki johtajat naisia jotka läksyttää hahmoa erinäisistä asioista. Kiitos Blackrock ja Vanguard (massiivisia sijoitusfirmoja) kun olette "hyvää hyvyyttänne" wokettaneet ja politisoineet pelialan. Larry Fink, Blackrockin big boss omistaa osuuksia Suomen 25 isoimmasta pörssyhtiöistä. Hän lähettää näille firmoille häpeilemättömän kulttuurimarxistisia "paimenkirjeitä". Kiitos Larry ja kumppanit kun yritätte ns. ostaa kaiken jotta voitte sitten pakottaa ilosanomaanne 24/7.
lainaa
Penan_broidi

19.03.2024 klo 07.31

CheapESGMoney kirjoitti:

Kysy pelaajilta jotka ei tykkää wokesta, kaikki jatko-osat enemmän tai vähemmän pilalla, varsinkin kaksi viimeksi mainittua.

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Mitä mä just sanoin siitä tyhmemmästä gamergatesta? :DD
lainaa
CheapESGMoney

19.03.2024 klo 08.05

Hyvä ad hominem argumentti hei ????????

Pointti oli, että kun verrataan näiden pelisarjojen ko. aiempia osia tuoreimpiin, on tapahtunut selkeä muutos, joka ilmenee erilaisina woke teemoina, niiden selkeänä lisääntymisenä.

Se on sitten eri asia että mitä mieltä siitä on, että miksi varsinaisesti näin tapahtui ja onko se hyvä juttu. Onko muutos orgaaninen vai ns. pakotettu. Jos Sweet Baby Incin pomo Kim Belair sanoo että vaikka pelottelette devit pakottamaan agendaa, se kertoo siitä että kyse on ainakin osittain ollut painostuksesta ja uhkailusta, "tarkoitus pyhittää keinot" aktivismia.
lainaa
CheapESGMoney

19.03.2024 klo 08.11

Ainiin tää ei tue emojeita, kysymysmerkit = yläpeukku
lainaa
Penan_broidi

19.03.2024 klo 08.21

CheapESGMoney kirjoitti:

läpälässynlää

Voi reppana sinua, sun lainaamisessa ei ole mitään ad hominemia :D

Sun monologeissas olis niin paljon purettavaa, mutta pelkästään noiden kiistattomien myynti- ja arvostelumenestyksien säälittävän epätoivoinen yritys saada näyttämään epäonnistumisina koska konsulttifirma kertoo aivan kaiken oleellisen tästä "kohusta" ja siihen aktiivisesti osallistuvista gamergate-jälkeläisistä. Olisit nyt edes käyttänyt Suicide Squadia esimerkkinä niin olis jotain minkä päällä seistä :DD

"Kysy pelaajilta" Ei luoja :D
lainaa
CheapESGMoney

19.03.2024 klo 18.43

Kieltämättä arvostelu ja myyntimenestyksiä, mutta asia ei ole niin simppeli. GOW:R sai aika paljon kritiikkiä pelaajilta, eka oli lähes universaalisti tykätty. Hyvä peli, itsekin sen tuossa joskus PC:llä pelasin. Spider Man 2, TOKI kriitikot ylisti, koska heistä lähes kaikki rakastaa wokea jota SM2 tarjosi yllin kyllin. Yksi bugisimmista AAA peleistä miesmuistiin, mutta maksetut/mielestelevät arvostelijat olivat tästä hiljaa. Toki ei enää kovin buginen, mutta julkaisussa ei ollut julkaisukelpoinen. Aika moni pelaaja ei tykännyt siitä kuinka politisoitu peli on, kuinka "Peter pilattiin". Last Of Us 2 ei ole myynyt läheskään niin hyvin mitä eka osa. Ko. peli on laskenut Naughty Dogin arvoa monien silmissä. Vaikka Metacritic poisti suuren määrän negatiivisia arvosteluita, käyttäjien arvosteluiden ka. on 5.8. Mitä wokella (kulttuurisodalla) ajetaan takaa mm. peleissä? Taustalla on pyrkimys korvata nykyinen systeemi kommunistisella järjestelmällä.
lainaa
Refloni

Rekisteröitynyt 08.01.2017

19.03.2024 klo 21.42

CheapESGMoney kirjoitti:
Taustalla on pyrkimys korvata nykyinen systeemi kommunistisella järjestelmällä.

Lähdit argumentoimaan varsin salonkikelpoisesti, mutta kyllä ne sakeimmat salaliittoteoriat aina lopulta pulpahtavat pintaan. Pisteet selkeästä ulosannista.
lainaa
CheapESGMoney

19.03.2024 klo 22.46

Refloni kirjoitti:
CheapESGMoney kirjoitti:
Taustalla on pyrkimys korvata nykyinen systeemi kommunistisella järjestelmällä.

Lähdit argumentoimaan varsin salonkikelpoisesti, mutta kyllä ne sakeimmat salaliittoteoriat aina lopulta pulpahtavat pintaan. Pisteet selkeästä ulosannista.


Kiitos palautteesta.

Eihän tuossa mitään kovin sakeaa edes ole. The Great Resetistä aika avoimestikin puhutaan, joka on aika lailla sama asia.

Jos kiinnostaa video joka liittyy:
"Who's ruining gaming" A response to Asmongold reacting to my video on Helldivers 2.

Kertoo woken ja tämän ns. kulttuurisodan juurista.

Tällä norjalaisella kaverilla (ArchCast) on jännä "humoristisen elegantti" tyyli.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova