Tuorein sisältö

Microsoftia, Sonya ja Nintendoa tutkitaan Briteissä kuluttajien oikeuksien rikkomisesta

06.04.2019 klo 17.00 | Luettu: 5460 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


The Competition and Markets Authority (The CMA) tutkii Britanniassa Microsoftia, Sonya ja Nintendoa kuluttajien oikeuksien rikkomisesta, kertoo Eurogamer. Tarkoituksena on selvittää, mitä mieltä britit ovat muun muassa palveluntarjoajien sopimuksista, rahojen palauttamisesta sekä erilaisten jäsenyyksien automaattisista uusimisesta.

Syytön kunnes toisin todistetaan pitää paikkaansa myös tässä tapauksessa. The CMA ei ole vielä tuominnut palveluntarjoajia mistään ja tutkimukseen voivatkin osallistua Microsoftin, Sonyn ja Nintendon palveluita käyttävät Britannian kansalaiset. The CMA kuitenkin kertoo, että sillä on syytä epäillä, että pelijätit rikkovat kuluttajien oikeuksia ja että jotkut käyttöehdot ovat epäreiluja.







V2.fi | Miia Lyyra
< Huhu: Seuraava Assas... V2.fi:n viikon laite... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

ewvoinwoigh

06.04.2019 klo 17.23 1 tykkää tästä

pelimaailmassa on paljon paskaa mut taa vaikuttaa vahan sellaselta sen leipaa syot joka sita tekee tyyppiselta. jos hirveasti savustetaan niin firmahan siina vaan toteaa et ei taa bisnes enaa kannata ja sitten meilla ei oo lainkaan peleja. toki monelle viranomaiselle se varmaan sopisi erinomaisesti
lainaa
asdfqwer

06.04.2019 klo 20.52 6 tykkää tästä

Tutkiminen ja pelisääntöjen asettaminen on kyllä tällä alalla paikallaan. Sen verran hämärällä alueella usein liikutaan. Esimerkiksi pelien kättöehtoja voidaan muuttaa päivityksien yhteydessä vaikkapa siten, että peli lähettää käyttäjältä tietoja tekijälleen. Jos tätä ei hyväksy, niin voi toki jättää päivittämättä, mutta voi olla ettei sen jälkeen peliä enää netissä pelatakkaan. Reilua.
lainaa
Bladekill

Rekisteröitynyt 07.08.2007

07.04.2019 klo 08.10 1 tykkää tästä

asdfqwer kirjoitti:
...Jos tätä ei hyväksy, niin voi toki jättää päivittämättä, mutta voi olla ettei sen jälkeen peliä enää netissä pelatakkaan. Reilua.

Joskus tällaiset force-updatet ovat täysin välttämättömiä vaikka kuluttajien intuitiivinen tapa on hyökätä pelin/softan kehittäjää vastaan. Hyvä esimerkki on GDPR joka vaati hyvin monilta sovelluksilta mukautumisen ehtoihin. Jos kuluttajien annettaisiin kieltäytyä ehdoista ja jatkaa palvelun tai tuotteen käyttöä niin että se olisi ristiriidassa lain kanssa, yritys rikkoisi lakia.
Muokannut: Bladekill 07.04.2019 klo 17.24 lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova