Tuorein sisältö

Unreal Engine 4 hinnoiteltiin hyvin huokeasti, tämähän käy kaikille

19.03.2014 klo 22.00 | Luettu: 7580 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

Epicin Tim Sweeney julkisti tänään GDC-tapahtumassa, että kaikki pelinkehittäjät voivat hankkia Unreal Engine 4:n käyttöönsä halpaan 19 dollarin kuukausihintaan. Lisäksi Epic lipaisee pelin tuotoista viiden prosentin siivun. Kuukausimaksulla saa käyttöönsä myös pelimoottorin lähdekoodin.

Lisätietoja Unrealengine.comista.

Ja tällaista jälkeä sillä saa aikaiseksi:



Ja täältä KYMMENITTÄIN lisää videoita.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Nostalgialasit mukaa... GoG lupaa Linux-peli... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (8 viestiä)

Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

19.03.2014 klo 22.10

Mikä on paras paikka oppia C++?
lainaa
emmastin

Rekisteröitynyt 21.10.2013

19.03.2014 klo 22.17 3 tykkää tästä

Mirr5 kirjoitti:
Mikä on paras paikka oppia C++?


Parhaitenhan noita koodaushommia ilman oikeaa opetusta oppii tekemällä. C++ ei kyllä ole sieltä helpoimmasta päästä. Tästä syystä esim. Unity on niin suosittu. C# ja JavaScript on huomattavasti helpompia oppia. Mut netistä löytyy paljon alottelijaohjeita plus tietysti muita apuja.
lainaa
Hattiwatti

Rekisteröitynyt 24.08.2008

19.03.2014 klo 22.18

Vielä hienompaa on, että kuukausimaksun voi peruuttaa ja käyttöä jatkaa, tosin ilman päivityksiä.
lainaa
aofijjsaifod

19.03.2014 klo 23.40 1 tykkää tästä

aina täällä v2ssa tulee esiin nuo DIY-hemmot joiden mielestä kaikki pitää tehdä ja opetella itse. kertoo varmaan myös jotain suomalaisuudesta
lainaa
TheMeII

Rekisteröitynyt 23.08.2008

20.03.2014 klo 07.23 2 tykkää tästä

C++ kieli ei ole vaikea oppia, vaikeampaa on oppia oikea koodaustyyli itse. Jos haluat opiskella peliohjelmointia, niin useampi yliopisto (ja varmaan myösammattikorkeakoulu) tarjoaa peliohjelmointikursseja joihin voi liittyä aikuisopiskelu/verkko-opiskelu pohjalta täysin etäopiskeluna.

lainaa
Mirr5

Rekisteröitynyt 17.03.2009

20.03.2014 klo 11.32

aofijjsaifod kirjoitti:
aina täällä v2ssa tulee esiin nuo DIY-hemmot joiden mielestä kaikki pitää tehdä ja opetella itse. kertoo varmaan myös jotain suomalaisuudesta


Vähän tällaista olen kuullut, että jos säheltää itse liikaa, niin oppii helposti pahoille tavoille. Toisaalta väärässä opissa oppii myös huonoille käytännöille ja helposti saattaa seurata vanhentunutta tietoa, sen takia vain puolivakavissani heitin tuon kysymyksen täällä ilmoille, Googlekaan kun ei aina ole oikeassa.

Ja myös se, että "itse oppiminen" on oikeaastaan oksymoroni. Kaikki mitä ihminen oppii on jäljittelyä toisten toiminnasta, ja mitä kehittyneempää asiaa opetellee, sitä riippuvaisempi on muiden esimerkeistä. Se että "opetellaan tekemällä" on lähinnä sitä varten, että muistetaan ja saadaan käytännön kokemus heti alusta alkaen, mikä kieltämättä on tärkeää, muttei se saa olla ainoa metodi.
lainaa
emmastin

Rekisteröitynyt 21.10.2013

20.03.2014 klo 12.20 2 tykkää tästä

aofijjsaifod kirjoitti:
aina täällä v2ssa tulee esiin nuo DIY-hemmot joiden mielestä kaikki pitää tehdä ja opetella itse. kertoo varmaan myös jotain suomalaisuudesta


Ööö, jos viittaat muhun, pitäiskö kaikki sitte opetella vaan katsomalla videoita ja lukemalla teoriaa koskaan tekemättä itse asiaa? Koska pointti oli nimenomaankin se, että opettelee ohjelmoimaan (vaikka C#/JavaScriptiä) tekemällä sillä heti alusta asti jotain konkreettista (vaikka pilipalipelejä Unitylla). Jos jotain haluaa oppia oikeasti tekemään, niin täytyyhän sitä myös sillon itse vähän tehdä eikä vain katsoa kun muut tekee ja olettaa sen jälkeen osaavansa sen.
Muokannut: emmastin 20.03.2014 klo 12.33 lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

20.03.2014 klo 15.50 1 tykkää tästä

Mirr5 kirjoitti:
Mikä on paras paikka oppia C++?

Parhaasta en tiedä, mutta yliopistossa tuli käytyä pari ohjelmointikurssia joille opetettiin Javaa, joka tuntui aika helpolta kieleltä mm. helpon kehitysympäristön takia. Ilmaisia C++ -ympäristöjä, jotka osaavat koodintäydennyksen ja pakettien käyttöönoton tarpeen mukaan ei ole ainakaan samalla helppoustasolla tullut vastaan kuin mitä Javassa on Eclipse.

Muutenkin Java on pykälän helpompi kuin C++, joten voisi olla hyvä idea opetella vaikka Java tai C# ensin (C#:lle taitaa olla ilmaisena ympäristönä Visual Studio Express, jos en väärin mutuile) helpomman opettelun takia. Koska Java ja C# ovat aika samanlaisia kieliä kuin C++, C++:aan siirtyminen niiden osaamisen jälkeen vaikuttaisi suhteellisen helpolta. "Vaikuttaisi" siksi, että omalla kohdalla C++:n käyttö on jäänyt käytännössä lyhyen Java-C++ -käännöskurssin asteelle, mutta melko samanlaisiahan ne oikeastikin ovat. Kun osaa yhden ohjelmointikielen, oppii toisenkin helposti.

Mitä taas opiskeluun tulee, niin itseopiskelu on varmasti ihan toimiva vaihtoehto, jos etsii vain hyvän oppaan, jossa neuvotaan jotain hyvistä ohjelmointikäytännöistäkin. Toki jos jostain saa laadukasta opetusta, se on varmasti parempi ratkaisu, mutta ilmankin oppii. Sanoisin silti, että motivaation riittäessä ero tulee lähinnä siinä, miten hyvin hyvät ohjelmointikäytännöt tuodaan esille. Molemmissa tavoissa olennaista on joka tapauksessa harjoitella itse, sillä ohjelmointia oppii vain tekemällä.

Lyhyesti:
1. Valitse kurssimuotoinen opetus tai itseopiskelu mahdollisuuksien mukaan, kiinnitä huomiota hyviin ohjelmointikäytäntöihin.
2. Opettele Java, henk.koht. suosittelen Eclipse-kehitysympäristöä, joka varmasti riittää opetteluvaiheessa.
3. Opettele C++ käyttäen hyväksi Java-osaamista. CodeBlocks on kohtalaisen hyvä ja suosittu ilmainen kehitysympäristö, mutta ilmeisesti myös Eclipseen on saatavilla laadukas C++ -paketti.

Huom! Edelleenkään ei välttämättä ole paras ratkaisu, mutta omat kokemukseni ovat positiivisia, joten en pitäisi huononakaan vaihtoehtona.
lainaa

V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova