Tuorein sisältö

V2.fi:n erikoisartikkelissa Uuno Turhapuro -pelin syntytarina

13.02.2014 klo 19.08 | Luettu: 5771 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen

¨
Uuno Turhapuro muuttaa maalle on legendaarinen - ja legendaarisen vaikea - Commodore 64 -peli kultaiselta kahdeksankymmentäluvulta. Mutta mitä mieltä oli Spede pelin tekemisestä? Kenen kanssa piti vääntää eniten oikeuksista? Testasiko kukaan pelin vaikeustasoa? Mitä tapahtui mahdolliselle jatko-osalle?

Lue kaikki tämä ja muuta V2.fi:n erikoishaastattelusta: Näin syntyi Uuno Turhapuro -peli.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Steam-pelien merkkai... Hitman GO on vuoropo... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (3 viestiä)

Jusa

13.02.2014 klo 19.58 17 tykkää tästä

Meh. Silti parempi grafiikka kuin Xbox Onella.
lainaa
vihreäsilmä

13.02.2014 klo 20.21 3 tykkää tästä

teosto oli näköjään perseestä jo tohon aikaan. ihanko oikeasti 2bittinen uunotunnari vahingoittaa leffojen tai soundtrackien myyntiä
lainaa
piraattipuolue

13.02.2014 klo 21.55 7 tykkää tästä

vihreäsilmä kirjoitti:
teosto oli näköjään perseestä jo tohon aikaan. ihanko oikeasti 2bittinen uunotunnari vahingoittaa leffojen tai soundtrackien myyntiä
Suomalainen nörtti esitteli Skypen esiastetta 1990-luvun taitteessa (järjestelmä, jolla voi soittaa puheluita toiselle saman ohjelmiston omistavalle ja välittää tiedostoja jopa tavallisessa dataverkossa, kun nopeat modeemit olivat yleistyneet). Asia tuli erään Helsingissä toimivan teleoperaattorin tietoon, joka sanoi haastavansa tekijän oikeuteen, jos järjestelmä julkaistaan, verkon väärinkäytöstä (joku monopolisäännös kielsi käyttämästä halvemmalla myytävää dataverkkoa puheen välitykseen). Jos tällainen järjestelmä olisi suuressa taloyhtiössä, jokaisen asunnon olisi ollut maksettava hillitön summa joka päivältä, kun järjestelmä on käytössä "tekijänoikeuksien omaajille korvauksia."

1990-luvulla eräs kaveri ehdotti TV-korttien käyttämistä kaikkien TV-ohjelmakanavien tallentamiseen kovalevyille. Teosto tai Kopiosto kuuli asiasta ja kertoi, että tällainen puuhailu kannattaa lopettaa alkuunsa, koska oikeudet joutuisi hankkimaan jokaiselta ohjelmamyyjältä erikseen kaupallista jälleenmyyntiä varten ja näistä pitäisi maksaa korvaukset kaikista esityskerroista, koska TV-asemalla ei ole oikeutta myydä tallenteita edelleen. Summasta olisi tullut tähtitieteellinen.

1993 kaveri oli töissä suomalaisfirmassa, joka teki MP3-jukeboksia, joka lataa biisit tietoverkon välityksellä. Tämänkin idean Teosto torppasi sillä perusteella, että heidän "aivan omat lait" sanovat, että fyysinen tallennusmedia täytyy olla siinä paikassa, jossa musiikkia esitetään. Heillä oli myös ideana Spotifyn tapainen palvelu, jossa olisi voinut kuunnella mitä tahansa biisiä verkon kautta. Tästäkin lakimiehet vetivät laskupaperia esiin ja silmät kiiluen näyttivät sellaisen summan, ettei kukaan tähän ryhdy. Ja lista jatkuu.
lainaa

Ephemeris - 4X avaruustrategiaa, aitoa 3D-taistelua -  joukkorahoita nyt!
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova