Tuorein sisältö

The Bear 1-1 ja 1-2: virallisesti paras komediasarja 2022

Jari Tapani Peltonen

22.09.2024 klo 17.00 | Luettu: 1561 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 1 ja 2:
System ja Hands


Tuore kama mm. Disney+ -palvelussa vaivuttaa koomaan, mutta Disney+ on edullinen pari kuukautta juuri nyt, joten on sauma vilkaista sieltä vakiintunutta laatua. 2022 alkanut The Bear on voittanut 21 Emmy-palkintoa tilanteessa, jossa kaudet 1 ja 2 ovat kisanneet niistä ja 4. kausi on tulossa.

Pitkästä aikaa sanon: toiminnan ei tarvitse olla ammuskelua ja mätkintää. The Bear kertoo kokista, joka vaikuttaa olevan liian hyvä pieneen ja kiireiseen kyökkiin. Tunnelma on tarvittaessa intensiivistä ja räjähdysherkkää, lyhyiden otosten ollessa heiluvia ja puoliksi sumeita. Moista toivotaan mm. Jason Bourne -leffoilta, jotka tarjoavat vähemmän asiasisältöä kuin The Bearin lyhyt pilottijakso. Jakson ainoa heikkous on: ammuskelu ja mätkintä eli yksi populistinen kohtaus loppupuolella.

Kokki on jo maineessa. Hän slummailee vähitellen avautuvista syistä. Hän tahtoo korjata sukunsa ravintolan, vaikkei suku pyytänyt ja henkilökunta on eri mieltä keinoista. Onko ravintola rikki? Luultavasti, mutta kokki tyhjentää automaatinkin kolikoista hankkiakseen aineksia, jotka saattavat olla liian hyviä räkälään. Hän ei ole pomo, joten hänet yritetään pistää kuriin, mutta periksi ei anneta.

2. jakso alkaa takaumalla, jossa kokki nielee entisen esimiehensä toksiset sähinät. Muistin: Whiplash on hieno esimerkki luovasta toiminnasta. Sarjan ensimmäinen kohtaus on karhuun liittyvä uni, ja 2. jaksossa valikoidut houreet maalaavat päähenkilöstä yhä sekavampaa kuvaa, samalla kun vastavoimat terävöityvät. Ravintolan toinen tulokas yrittää päteä kirjaviisaasti. Hallitseva esimies tahtoisi profiloitua tolkun mieheksi, jonka arkea eliittihörhöt häiritsevät, mutta hänkin on ilmeisen moniongelmainen.

Hahmot kiinnostavat. Ammuskelu ja 2. jakson jo pelaama ilmeisin mahdollinen kortti eli terveystarkastaja eivät. Opiskelujeni mukaan varsinainen laatu on vasta tulossa, mutta elän hetkessä ja nyökkäilen.


Jaksot 1-3 ja 1-4 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Agatha All Along 1/9... V2.fi osallistui: ha... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

Exe

23.09.2024 klo 10.21 1 tykkää tästä

Oi, Peltonen. Kadehdin sinua, että koet The Bearin vasta ensimmäistä kertaa. Sanotaanko, että itsellä oli samanlaiset tuntemukset muutaman ekan jakson jälkeen. Katsottavaa kamaa, mutta hypeä en ymmärrä. Kun hahmoja oppi myöhemmin tuntemaan paremmin ja väliin tykitettiin vielä muutamia kautta tv-historian parhaita draamasarjan jaksoja, olin myyty. Kakkoskausi jatkoi laadukkaalla linjalla. Ymmärrän nyt hypen. Kolmoskausi katselussa tällä hetkellä. Nauti, Peltonen.
lainaa

V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova