Suomalaisten selainpelien kruunu
Haastattelussa Casual Continent
Suomalainen Casual Continent kertoi pelilehdistölle ja sitä kautta Suomen kansalle viime viikolla lehdistötiedotteellaan lähtevänsä haastamaan Saksan jättistudiot selainpelien tekemisessä. Haasteen kärkenä toimii Crown of Byzantus -niminen peli, joka saa piakkoin ensi-iltansa Suomessa ja lähtee siitä maailmanvalloitukseen. V2.fi kyseli, mikä poppoo on Casual Continent ja mitä kuuluu bysantin kruunun tavoitteluun. Vastaajana oli firman toimitusjohtaja Pyry Lehdonvirta.
"Casual Continent perustettiin syksyllä 2007, koska koimme, että meillä on kokemus ja näkemys haastaa nykyiset selainpelit. Olemme tietoisesti välttäneet meuhkaamasta itsestämme, ennen kuin meillä on näyttää jotain. Kuumassa ilmassa on nihkeämpi työskennellä kuin viileässä", valottaa Pyry yrityksen periaatteita.
Hänen mukaansa selainpelimarkkinat ovat käytännössä vain ja ainoastaan kansainväliset ja niitä dominoivat tällä hetkellä isot saksalaiset firmat kuten Bigpoint, Gameforge ja Travian Games.
"Vähääkään menestyvämmät pelit lokalisoidaan kaikille mahdollisille kielille. Tästä syystä meidänkin täytyy suoraan haastaa alan kansainväliset huiput, jos tahdomme menestyä ollenkaan."
Bysantin kruunun perässä
Toimitusjohtaja Lehdonvirran mukaan CoB:n esikuvina ovat toimineet mm. Heroes of Might and Magic, Warlords, Lords of Midnight -pelit sekä Warhammer Fantasy Battle.
Hän jatkaa kertoen, mikä erottaa heidän pelinsä kilpailijoista: "Olemme ottaneet opiksi kaikista niistä virheistä ja ongelmista, joita aikaisemmissa selainpeleissä on tehty. Esimerkiksi peliin liittyminen selkeästi muita myöhemmin ei aiheuta ongelmia, eikä peli ei ala viedä tuntikaupalla aikaa myöhemmässäkään vaiheessa. Toisaalta olemme erittäin kurinalaisia sekä pelaajalähtöisiä pelin kehityksen suhteen. Peliähän tullaan viilaamaan vielä kuukausia julkaisun jälkeen, jotta pelimekaniikka saadaan timanttiseksi. Lisäksi teemassa ja pelimekaniikassa olemme varovasti ohjanneet kohti uusia uria. Pelissä ei muun muassa kaadeta puita tai viljellä maata."
Tavoitteena on, että pelissä pärjää pelaamalla noin kaksi tai kolme vartin pelisessiota päivässä. Crown of Byzantus on on ilmainen, mutta jostainhan tekijöidenkin on leipänsä vuoltava.
"Pelissä on luonnollisesti kuitenkin maksuominaisuuksia, joita kohtaan toivomme pelaajien olevan suopeita. Meidän tehtävämme on tasapainottaa ne niin, että ne eivät pilaa kenenkään peliä, mutta toisaalta niin, että tarpeeksi moni haluaa niistä maksaa", kertoo Lehdonvirta.
Tuki auttoi eteenpäin
Casual Continent sai Nordic Games Programilta tukirahaa pelinsä kehittämiseen. Puoli miljoonaa Tanskan kruunua kuulostaa komeammalta kuin 70 000 euroa, mutta se oli pienelle yritykselle tietenkin mukava piristysruiske sekä rahallisesti että henkisesti.
"Itseasiassa juuri samaisen Nordic Game -seminaarin loppupaneelissa summattiin, että selainpelimarkkinat ovat valtavassa kasvussa ja pohjoismaisten pelintekijöiden täytyy kuroa saksalaisten etumatka kiinni", kertoo Pyry syistä, jotka mahdollisesti johtivat rahan myöntämiseen.
Muille pelialustoille Casual Continent ei aio ainakaan heti lähteä, mutta Facebookin suuntaan saattaa kuitenkin olla kiinnostusta.
"Olemme selkeästi selainpelitalo ja paras osaamisemme on nettipalveluissa. Sosiaalinen media herättää tietenkin mielenkiintoa ja seuraamme tarkkaan mihin suuntaan ala kehittyy. Mobiiliweb-version sekä iPhone-applikaation teemme käyttöliittymäjatkeena peleillemme, jos pelaajien puolelta tuntuu löytyvät tarvetta."
Sitten vielä V2.fi -haastattelujen vakiokysymys - mitä pelejä Casual Continentin syövereissä pelataan?
"Tiimillämme on takana mm. Sid Meierin pelit (Civilization, Colonization, Pirates, Railroad Tycoon), Settlers, HOMM, Counter Strike, Thiefit, Diablot, koko joukko räiskintöjä, Warhammer Dark Omen, sukellusvenesimulaattorit, useita eri nettiroolipelejä ja Falloutit.Pinnalla juuri nyt ovat Deepolis, Torchlight, S.T.A.L.K.E.R., Deus Ex, Sniper Elite, Company of Heroes, pöytäroolipelit ja lautapelit kuten Fearsome Floors, Thurn und Taxis ja Illuminati."
Crown of Byzantus löytyy osoitteesta www.byzantus.com.
Keskustelut (6 viestiä)
Rekisteröitynyt 06.01.2008
18.01.2010 klo 13.41
Rekisteröitynyt 10.04.2007
18.01.2010 klo 14.30
Rekisteröitynyt 26.09.2008
18.01.2010 klo 15.57
18.01.2010 klo 16.36
22.01.2010 klo 11.09
01.02.2010 klo 15.48
Ettei olisi opiskelijaporukalle liian iso askel? Ampiaispelistä ja muista pikkujutuista on pitkä matka maailman valloitukseen, eikä iso ego olemattomalla CV:llä auta...
Haloo, ei taida olla ihan opiskelijaporukasta kyse, mistä sellaisen käsityksen sait? Ville Vuorela on ehkä Suomen tunnetuin roolipelien tekijä ja työskennellyt näköjään myös konsoli- ja mobiilipelifirmoissa (katso miehen kotisivu). Lehdonvirta on jutun perusteella työskennellyt kolmessa eri firmassa (pelifirma, ISP ja uusmediafirma) ennen oman firman perustamista. Olematon cv?? Ja kaverin blogissa on hänen diplomityönsä joten ei taida olla opiskelija enää.
Ihme kateellisten vinkumista. Helppoa ei tule varmasti olemaan mutta omasta puolestani toivotan tyypeille onnea!