Tuorein sisältö

V2.fi pelasi: Mortal Kombat 1: Khaos Reigns (PC)

Eric Hartin

Eilen klo 23.51 | Luettu: 164 kertaa | Teksti: Eric Hartin

Kun jatkoa pitää keksimällä keksiä
Vielä muutama vuosi sitten Netherrealm Studios tunnettiin pääasiassa siitä, että tekevät taistelupelitarinoiden aatelia. Touhu on toiminut niin hyvin, että kilpailijatkin ovat alkaneet kopioimaan studion formaattia. Jos Mortal Kombat 1 vähän saikin epäilemään sarjan tarinankeronnallista aateliutta, on lisäosa Khaos Reigns varmistus kruunun siirtymisestä toisaalle.


Khaos Reigns jatkaa siitä, mihin ensimmäinen peli jäi. Arkkipaha Shang Tsungin jumalversio on kukistettu, mutta onnen päivät eivät kestä pitkään. Ninjaklaanit ovat sekasorrossa – suurin osa epäilee Liu Kangin motiiveja. Tätä soppaa käy sekoittamaan Mortal Kombat -sarjan 3d-peleistä tuttu Havik, jonka tarkoituksena on vain kylvää kaaosta.

Sekä lyhyt että pitkäveteinen


Isoja kaaria summaten tarina onnistuu olemaan sekä lyhyt että pitkäveteinen. Viiteen kappaleeseen jaettu tarina sisältää kahden uuden hahmon Cyraxin ja Sektorin tarinat, siirtyy koheltamaan toiseen ulottuvuuteen ja palaa raiteille ihan viimeisillä hetkillään. Lopulta tarina päättyy isoon cliffhangeriin ja saa miettimään, mikä koko touhun tarkoitus ylipäätään oli.


Pelillisesti lisäosan muutokset ovat hyvin minimaalisia. Mukana tulee kuusi uutta hahmoa – puolet julkaisussa, toinen puolet vuoden mittaan. Nyt julkaistut hahmot ovat uusiksi kuviteltuja versioita vanhoista tutuista: Cyrax ja Sektor ovat kyborgien sijaan teknopanssareilla varustettuja ninjanaisia ja Noob Saibotilla on uusia kaaostaitoja taskussaan. Uusia apureita ei lisäosan mukana tullut, mikä on myös hieman sääli.

Vahvasti keskeneräinen


Towers of Time on toinen iso yksinpelitila, jonka Netherrealm Studios on kehittänyt peliin. Valitettavasti se tuntuu tähteiltä Mortal Kombat 11:stä. Nautinnollisuuden puolesta Towers of Time on marginaalisesti parempi kuin emopelin Invasions, mutta ei paljon.


Jos Mortal Kombat 1 tuntui keskeneräiseltä julkaisussa, Khaos Reigns ei ainakaan paranna tilannetta. Lyhyt tarina onnistuu tuntumaan sekä keskeneräiseltä että tylsältä, uudistukset ovat jääneet hyvinkin pieniksi ja vähät hyvätkin asiat ovat lähinnä uudelleenlämmitettelyä.

Pelattavuudeltaan nautinnollinen, mutta...


On ollut mielenkiintoista nähdä, kuinka genren yksinpelisisällön ykkösinä olleet kehittäjät ovat tippuneet muiden taakse. Lähes kaikki muut mätkintäsarjat ovat kopioineet MK:n tarinoiden magian ja parantaneet niistä. Mortal Kombatissa taas on suhteellisen iso jumiutumisen tuntu.


Kaikki tämä on ikävää siltä kannalta, että pelillisesti Mortal Kombat 1 ja sen lisäosa ovat olleet ehkä nautinnollisinta Netherrealmia pitkään aikaan. Niin monesti tappelupeleissä on tullut valitettua siitä, että pelattavuus toimii mutta loppupaketti ei, ja Khaos Reigns on nyt astunut isosti genren pahimpaan ansaan.


V2.fi | Eric Hartin
< Pelataanpa: 3DO-rosk...

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




Ephemeris - 4X avaruustrategiaa, aitoa 3D-taistelua -  joukkorahoita nyt!
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova