Tuorein sisältö

Mikään ei ikinä toimi

Mikko Heinonen

18.05.2008 klo 14.50 | Luettu: 37698 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Miksi kaikki pelikoneet ovat huonoja


Yritinpä tuossa eilen pelata hetken tauon jälkeen PLAYSTATION 3:lla. Tytär oli unten mailla, joten saatoin huoletta tyrkätä sisään K18-pelin. Sitten Sega MegaDriven olen tottunut siihen, että konsolipelaaminen on juuri tällaista tilannetta varten - peli on hetkessä päällä ja ehdin hyödyntää pari tuntia ennen nukkumaanmenoa väkivaltaviihteen parissa.

Väärin.

Kun käynnistin koneen, se ensin jumitti koko talon WLAN-yhteydet. Tähän ongelmaan ei ole tullut korjausta sen enempää PlayStationin kun LinkSysinkään firmware-päivityksillä, joten koska en halua yhden laitteen takia uusia koko talon verkkoa, siihen on jo saanut tottua. Kun WLAN hetken kuluttua alkoi toimia, ilmoitti laite, että tarvitaan järjestelmäpäivitys. Edellisen olinkin ladannut viikko sitten pelatessani GTA IV:tä, joten eiköhän nyt ollutkin taas aika. Siispä lataamaan, ja voi millä tahdilla päivitys alkoikin virrata koneelle. 10 megabitin yhteydellä saattoi ilmaisin siirtyä jopa pari prosenttia minuutissa. Loppua kohti homma sentään kiihtyi niin, että tiedosto oli ladattu noin 25 minuutin kuluttua. Sitten olikin vuorossa enää päivityksen asennus, joka kesti muutaman minuutin. Puolen tunnin ja kahden uudelleenkäynnistyksen jälkeen peli oli valmis alkamaan!

Väärin.

Seuraavaksi olikin aika päivittää peli, ja tietenkin samaa etanan tahtia kuin itse systeemipäivitys. Onneksi tiedosto oli paljon pienempi, ja koko toimenpiteeseen kului vain vajaa 5 minuuttia. Silti aivan riittävän kauan. Kun järjestelmän ensimmäisestä käynnistyksestä oli kulunut vajaa kolme varttia, näkyivät ruudulla lopulta pelin alkutekstit. Tunsin oloni etuoikeutetuksi, kun en ollut PC-pelaaja, joka tuhlaa ensimmäisen tunnin pelkkään ajureiden kanssa taisteluun!

Jos kyseessä olisi yksittäinen tapaus, sen voisi vielä sivuuttaa. Valitettavasti edellinen kokemus GTA IV:stä oli tismalleen samanlainen - nopean pelin sijaan tarjolla oli silloinkin asennus-päivitys-pelin asennus -rumbaa. Parjattu kerran tehtävä kiintolevyasennus on pientä siihen verrattuna, että järjestelmän päivitys kestää helposti yli puoli tuntia, ja uusia päivityksiä tuntuu tippuvan kerran viikossa.

Päivityksen hitaus vaikuttaa johtuvan kahdesta asiasta. Ensinnäkin PS3 haluaa aina ladata koko käyttöjärjestelmän uudestaan, ei vain päivitettyjä osia. Tässä on yhtä paljon järkeä kuin siinä, että Windowsin Laskimen päivityksen vuoksi asennettaisiin koko systeemi. Toisekseen PlayStation Network on susi. Sen hitaus ja epäluotettavuus tulee vastaan joka vaiheessa, käytetään sitä sitten päivitysten latailuun tai ostosten tekemiseen. Jopa sivujen piirtyminen on pahimmillaan tuskaista. Huomioiden, että Sony antoi kilpailijalleen vuoden etumatkan tuotekehityksen nimissä, olisi teollisuusvakoilua verkkopalvelun suhteen kannattanut harrastaa vähän enemmänkin. Ainoa pelastava piirre on, että PSN ei sentään maksa mitään. Saati, että siitä haluaisi mitään maksaakaan.

Aidan punarinkisemmällä puolella


Xbox 360:n omistajilla on siis syytä tyytyväisyyteen verkkopalvelunsa suhteen. Kyllä, Live maksaa sen 60 euroa vuosi, mutta kyllä, Live on joka sentin arvoinen. Peliseuraa löytyy joka peliin ympäri vuorokauden ja järjestelmäpäivitykset sujahtavat laitteeseen hetkessä. Se kesti GTA IV:n suosion rasitukset ja pienet pätkinnät on korvattu ilmaisilla peleillä. Jos käytät normaalia luottokorttia, jonka numero ei vaihdu, palvelun laskutuskin toimii siedettävästi. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että itse laite olisi jotenkin täydellinen. Päinvastoin kuin PS3:lla, jonka sinällään hyvää rautaa haittaa kömpelö käytettävyys, sujuvaa Xbox-kokemusta ehkäisevät laitteen halvimmalta tarjoajalta ilman laadunvarmistusta hankitut komponentit.

Olen sitä harvalukuista joukkoa, jonka julkaisussa ostettu Xbox ei ehtinyt tehdä kuuluisaa Saksan-kiertuettaan ennen kuin kannoin sen GameStopin Elite-tarjoukseen vaihdossa. Siinä, missä alkuperäinen boksini oli meluisa, jumitteleva ja virtasyöppö, uusi uljas Elite on vain meluisa ja vähän harvemmin jumitteleva. Ja kun sanon meluisa, tarkoitan sitä. Uuden Falcon-piirisarjan ansiosta Live Arcade -pelien aikana tuulettimien meteli pysyy kurissa, mutta kun laitteen sisään asettaa DVD-levyn, voi korvissaan kuulla lennonjohdon lähtöluvan - suihkuhävittäjä X-360 valmiina nousukiitoon! Pelattaessa illalla homma saa koomisia mittasuhteita, kun on pakko nostaa äänenvoimakkuutta tai turvautua kuulokkeisiin, että pelin äänet ylipäätään kuulee konsolin suhinan yli. On myös melko suhteetonta arpapeliä, että kahdesta saman laitteen samana päivänä samaan hintaan ostaneesta toinen saa siedettävän hiljaisen DVD-aseman, kun taas toiselle osuu suihkuturbiinimalli.

It'sa Wii! Withhada crappa gamesa!


Tähän asti hymyilleet Wii-omistajat voivat myös vetää naamansa näkkärille. Jos PS3:n ja Xbox 360:n ongelmat ovat laite- ja ohjelmistotasolla, Wiin suhteen asia on hyvin yksioikoinen: sille ei ole tarpeeksi hyviä pelejä. Jokaista Nintendon itse tekemää innovatiivista ja ihanan iloista tuotetta kohti pelihyllyssä vaanii löyhkäävä läjä vanhojen PS2- ja Gamecube-pelien uusintaversioita, jotka saavat Jeesus-vauvan itkemään. Ei ihme, että ulkopuoliset kehittäjät valittavat kaupan käyvän huonosti konsolin myyntilukuihin nähden - kokeilisivat itse pelata niitä sotkujaan ensin. Lisäksi tilanne on ollut Nintendon koneilla jo pitkään sama - muistelen kauhulla N64:n pelitarjontaa sekä THQ:n ja Majescon GBA-ulosteita. "Original Nintendo Seal of Quality" alkaa olla yhtä uskottava kuin Pedobear-vastineensa.

Termi "shovelware" syntyi kuvaamaan tilannetta, jossa markkinoille työnnetään vanhentunutta tavaraa niin paljon, että osa pitää lapioida maakuoppaan, kuuluisimpana legendaarinen Atarin E.T. Nintendo-terminologiassa shovelware tunnetaan nimellä Virtual Console. Jälleen kerran jokaista oikeasti aikaa kestävää klassikkoa kohti tarjolla on kymmenittäin "saatiin tää halvalla, niin tuupataan mukaan" -tason tavaraa. Lisäksi pelit ovat täsmälleen alkuperäisiä painoksia, ilman mitään lisäominaisuuksia. Toki on tarpeetonta lähteä muuttelemaan toimivaa konseptia, mutta en ns. pistäisi pahakseni, jos voisin pelata kaksinpelejä kaveria vastaan verkon yli, kuten harrastajien tekemillä emulaattoreilla on voinut tehdä jo vuosia - etenkin kun olen juuri maksanut jälleen rahaa parikymmentä vuotta vanhasta pelistä, jonka omistin jo pariin kertaan moduulina. Tämä tietysti edellyttäisi, että Wiin verkkopeli toimisi oikeasti jollakin yhtenäisellä, helpolla järjestelmällä älyttömien numerokoodien ja pelikohtaisen sooloilun sijaan.

Entä sitten nyky-PC pelikoneena?


LOL.

Tämän kolumnin mielipiteet ovat kirjoittajan omia, eivätkä edusta V2.fi:n virallista linjaa. Toisin kuin fanipojat kuvittelevat, emme "kannata yleisesti" mitään konsolia tai pelikonetta, emmekä moiti toisia ilman pätevää syytä. Jokainen pelialusta on vain niin hyvä, kuin sen osien - laitteiston, ohjelmiston ja pelien - summa.

V2.fi | Mikko Heinonen
< Crayola Treasure Adv... Wiille pelattavaa ky... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (26 viestiä)

sysko

Rekisteröitynyt 13.07.2007

18.05.2008 klo 15.14

Ei voi kuin yhtyä toimittajan mielipiteisiin. Tämä oli viihdyttävä ja hieno avautuminen. Itsellä ei mainituista konsoleista ole PS3:a, x360 ja wii kyllä, ja noiden suhteen voin yhtyä täysin kommentteihin. Xbox on suihkuturbiini minullakin, GTA:n pelaaminen vaatii semmoista volumea että kerrostalossa aamuyöstä varmaan naapurit soittaisivat poliisin. Wiissä taas mättä sonnan määrä, onneksi sentään peliarvosteluista voi jotain päätellä, mutta ihan hirveää kuraa on liikaa ja sitä on valitettavasti suurin osa kamasta.

Antaisin kyllä wiille pojoja siitä että vaikka verkkopalvelu on ollut melkoista crappia moninpelaamisen suhteen ainakin ennen Mario Kartia niin kuitenkin ainakin minulla kauppa on toiminut jouhevasti, toki miinusta siitä että miksi ihmeessä edelleen Internetin maailmassa maailma täytyy segmentoida ja tarjota eri pelejä eri maihin...

PS3:n hankin todennäköisesti myös jossain vaiheessa ellei todella edullisia br-soittimia ilmesty markkinoille, mutta Sonyn täydelliset failaamiset Euroopan tuotteistuksessa eivät kyllä ihan hirveästi kiihota rahoja heille kiikuttamaan...
lainaa
Viisari

Rekisteröitynyt 10.04.2007

18.05.2008 klo 15.18

Pelaisitte PC:llä niin ei olisi tuollaisia ongelmia ::oh_yes
lainaa
Tillu

Rekisteröitynyt 30.03.2007

18.05.2008 klo 15.38 1 tykkää tästä

Vielä kun ois jotain pelattavaa sillä :|
lainaa
zeroic

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

18.05.2008 klo 15.43 2 tykkää tästä

PC:n ongelma on siinä, että laitteisto vanhenee kuukausissa käsiin ja jatkuva päivittäminen syö paitsi rahaa, myös aikaa ja hermoja. Konsolien etu on siinä, että kerran ostettu laite pyörittelee pelejä useamman vuoden moitteetta ja kertarysäyksellä päivitetään sitten laite ja pelit seuraavalle pykälälle.

Lisäksi PC:tä vaivaa piratismin tuoma järkyttävä kopiosuojahärdelli, josta on kiusaa myös alkuperäisen pelin ostaville.
lainaa
Jukka

18.05.2008 klo 15.46

Viihdyttävä kolumni joka sisältää totuuden siemeniä.
lainaa
Atari

18.05.2008 klo 15.48

Odotellaampa sitä Final Fantasy 7 uudelleen julkaisua ja PS3:n pienempää versiota. Tuota megaisoa kakkaboksia ei edes kehtaa näyttää ystäville.
lainaa
Viisari

Rekisteröitynyt 10.04.2007

18.05.2008 klo 16.07

zeroic kirjoitti:
PC:n ongelma on siinä, että laitteisto vanhenee kuukausissa käsiin ja jatkuva päivittäminen syö paitsi rahaa, myös aikaa ja hermoja. Konsolien etu on siinä, että kerran ostettu laite pyörittelee pelejä useamman vuoden moitteetta ja kertarysäyksellä päivitetään sitten laite ja pelit seuraavalle pykälälle.

Lisäksi PC:tä vaivaa piratismin tuoma järkyttävä kopiosuojahärdelli, josta on kiusaa myös alkuperäisen pelin ostaville.


Oikeastaan se kopiosuojaus kiusaa _ainoastaan_ alkuperäisen pelin ostajia, yksi syy miksi en ole ostamassa Mass Effectiä niin kauan kuin siinä tuo suojaus on.

Eikä tuo väittämäsi edes pidä paikkaansa. PC-rauta toimii ihan mainiosti suunnilleen yhtä pitkään kuin mitä on konsolisukupolvien välissä. Ei sitä tietysti kaikilla herkuilla voi pelailla, mutta se on enemmänkin typerän teollisuuden syytä eikä itse raudan vika. En muutenkaan ymmärrä miksi grafiikkaan pitää panostaa niin älyttömästi vaivaa, kun se on pelin laadussa pelkkä marginaalitekijä.
lainaa
ctrl-k

Moderaattori

Rekisteröitynyt 03.04.2007

18.05.2008 klo 16.08 1 tykkää tästä

On jotenkin koomista, miten pyörä on kääntynyt. Nykyään PC:llä pelatessa kaatuu korkeintaan peli, ei koko kone. X360 taas leipoo kiinni melkein päivittäin. Ei tämän näin pitänyt mennä.
lainaa
kakkerlak

Rekisteröitynyt 11.04.2007

18.05.2008 klo 18.03

No lytättiinhän siinä taas nyky konsolit lyttyyn, vaan eipä Sega Megadrivelläkään aivan helppoa ollut kun pitää sitä pelikasettia pyöritellä ja tunkea sinne koloon ja puhallella pölyjä kasetista ja itse konsolista. Vaan alkaahan se veri kyllä päässä kiehumaan kun saa muutaman tunnin aikaa pelata konsolilla ja yli puolet meneekin jo päivitysten asenteluun, itse toki laittaisin tämän sen piikkiin että konsolilla ei vain pelaile tarpeeksi minkä seurauksena päivitysröykkiöt kasaantuvat, lisäksi mielestäni varsin hyvä vaan että korjasivat GTA IV:n päivityksillä. Lisäksi pelin jumittuminen on mielestäni todella ankaraa, sillä pelin käyttöliittymä on parhaimmassa tapauksessa niin ankaran kankea että saattaa viedä jopa 5-10 minuuttia ennen kuin pääsee edes yrittämään pelaamaan, saati sitten päästä samaan kohtaan mihin jäi, ja tämän kruunaisi vielä uber-super-vaikea vaikeusaste.

Erimielisyyksiä toimittajan kanssa itselläni toki on, mutta linjani ja kantani on hyvin pitkälti sama. Plegen verkkopalvelu kyllä haukuttiin aika lyttyyn, mutta tätä varmaan suhteutettiinkin Liveen, minkä kanssa itselläni ei ole kokemusta. Tämän seurauksena (tai jopa muutenkin) pidän Pleikkarin verkkopalvelua vähintääkin kohtalaisen hyvänä. Silti mikään tämän sukupolven konsoleista ei ole läheskään ongelmaton.
lainaa
stammy

Rekisteröitynyt 30.07.2007

18.05.2008 klo 19.32

Hjyvä ja viihdykäs artikkeli. Itselläni ei ole henkilökohtaista kokemusta, kuin boksista ja sen osuus artikkelista piti melkoisen hyvin paikkansa.

Plussalle jäätiin. ;)
lainaa
Duster

Rekisteröitynyt 03.01.2008

18.05.2008 klo 21.13

Viisari kirjoitti:
Eikä tuo väittämäsi edes pidä paikkaansa. PC-rauta toimii ihan mainiosti suunnilleen yhtä pitkään kuin mitä on konsolisukupolvien välissä. Ei sitä tietysti kaikilla herkuilla voi pelailla, mutta se on enemmänkin typerän teollisuuden syytä eikä itse raudan vika. En muutenkaan ymmärrä miksi grafiikkaan pitää panostaa niin älyttömästi vaivaa, kun se on pelin laadussa pelkkä marginaalitekijä.

Jep, enkä voi käsittää miksi konsolin hintaa verrataan aina kokonaan uuden PC:n hintaan. Toki PC uutena monitoreineen, hiirineen ja näppiksineen kustantaa euron jos toisenkin poikineen jos haluaa High End pelikoneen ja ison näytön. Katsoisin sen ennemminkin PC:n eduksi ettei koko laitetta tarvitse pistää uusiksi kun konettaan päivittelee. Järkevä PC mies ei myöskään osta uusinta uutta josta saa maksaa itsensä kipeäksi.

PC:llä on tietenkin myös omat ongelmansa. Siitä huolimatta pelaan kaikkein mieluiten PC:llä. Boxi tuli kokeiltua mutta myös myytyä hyvien pelien vähyyden takia.

Mutta PC pelikoneena = LOL? auts... tuo jo vähän sattui :)
lainaa
mdtrx

Rekisteröitynyt 10.04.2007

19.05.2008 klo 01.56

Eihän sitä koko PC:tä tarvitse edes verrata konsoliin. Prosessori + emolevy + näytönohjain jo itsessään maksaa enemmän kuin yksikään nykykonsoli. Pelaamiseen tietenkin tarvitaan myös äänikortti, muistit, virtalähde jne.
Mutta oikeasti sitä konsolia nimenomaan pitäisi verrata koko PC:hen (ilman näyttöä), tuleehan konsolinkin mukana ohjaimet, virtalähde ja DVD/BR-asemakin.

Pitää vaan huomauttaa, että 60e/vuosimaksulla tuskin on mitään vaikutusta kuinka monta kanssapelaajaa pelille voi löytää. Tottakai sillä voi palvelimia kustantaa (ja tienata vähän ekstraa samalla), muttei se siitä automaattisesti parempaa tee.
Meidän pitäisikin boikotoida vahvasti kaikkea tätä "säästöä", harmi vaan kun meillä ei tunnu sitä sananvaltaakaan niin paljoa olevan.
lainaa
Coledash

Rekisteröitynyt 20.08.2007

19.05.2008 klo 09.45

zeroic kirjoitti:
PC:n ongelma on siinä, että laitteisto vanhenee kuukausissa käsiin ja jatkuva päivittäminen syö paitsi rahaa, myös aikaa ja hermoja. Konsolien etu on siinä, että kerran ostettu laite pyörittelee pelejä useamman vuoden moitteetta ja kertarysäyksellä päivitetään sitten laite ja pelit seuraavalle pykälälle.


Mitenkä se päivittäminen syö yhtään sen enempää aikaa ja hermoja kuin konsolipuolella? Kalliimpaa se toki on.

Päivitin juuri muutama päivä sitten neljä vuotta vanhan koneeni ja hyvin se vanha toverikin pelejä pyöritteli, ei toki mitään Crysista mutta kukapa sellaista roskaa nyt haluaisikaan pelata.

Tietokonerauta-arvosteluissa usein leimataan jotkin komponentit pelikelvottomiksi jos fps on 20. Konsoleilla tuollainen 20fps taitaa olla perussettiä, tiedä sitten mistä johtuu että tuollaista siedetään telkkarin ääressä
lainaa
Jarkko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.05.2008 klo 11.16 1 tykkää tästä

Jos perus-pc:llä tahtoo nauttia pelin koreasta ulkonäöstä, niin usein on tyytyminen siihen 20fps:n tai alle, tai sitten on ruuvattava sitä detailinappia pienemmälle, jolloin peli näyttää usein kurjemmalta kuin konsoleilla. Ainaiset ajuri-, asennus- ja kopiosuojausongelmat ovat ajaneet meikäläisenkin konsolimieheksi, vaikka pc:kin vielä taloudesta löytyy.

Xboxin jumittelemisesta en voi olla kyllä samaa mieltä. Pelaan ko. konsolilla erittäin paljon, enkä ole sitä saanut jumiin reilun vuoden aikana kuin aivan muutamia kertoja. Tosin yksi näistä muutamista kerroista olikin RROD :) Meteliä koneesta lähtee, sitä en kiellä. Usein tuleekin pelattua kuulokkeet päässä :)

PS3:n päivittely ja asennus syövät kyllä miestä, toisaalta myös kunnon telkkarin puute (VGA:ta loota ei tue). PSN:n hitaus on niin ikään karmea asia. Singstarin verkkopalvelu sentään tuntuu toimivan hiukan ripeämmin.

Wiin pelien puute on kyllä tosiasia. Onneksi joukosta löytyy sentään jotain kestosuosikkeja, kuten iänikuiset Play ja Sports sekä uutena Wii Fit, joita tulee pelailtua nimenomaan vaimon kanssa. Wii toimii edelleen parhaiten kimppakivassa. En ole yksinpelejä pelannut ko. konsolilla kuin ihan muutaman kerran.
lainaa
Rams

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

19.05.2008 klo 12.01

Ei oikein omassa nupissa tee koko PC vs Konsoli teho/ostos -vertailu järkeä. Tottahan tuo on, että konsoleiden kanssa pääsee vähemmällä pähkäilyllä ja aika hyvin saa sinnitellä jos samalla hardiksella tahtoo tuoreimpia PC-räiskintöjä 4-5 vuotta pelata, mutta onhan asialla toki valoisatkin puolensa, ainakin toistaiseksi.

Ensinnäkin se, että valta pelin ulkoasun ja pyörimisen suhteesta on pelaajalla on mielestäni erittäin hyvä asia. Jos 360:n GTA4:ssa olisi joku säädin jolla saisin vähän graffoja rujommiksi paremman FPS:n eteen, sitä säädintä vääntäisin enemmän kuin mielikseni.

Toinen hyvä syy toivoa, että PC-pelaaminen pysyy voimissaan on koko modikultuuri. Konsoleilla on aikamoinen matka kuljettavana sekä teknisessä että "poliittisessa" mielessä ennenkuin naapurin Pertti voi lähteä tekemään omaa kynäriään uusimman konsoliräiskinnän pohjalle. Modikulttuurin kuoleminen näkyisi pidemmässä aikakaaressa epäilemättä myös täysin suoraan pelikehityksen kaavamaistumisessa, monet nykyajan kehittäjät kun ovat aloittaneet juuri modien kanssa.

Kysymys on siitä, mitä tahtoo. Toisena päivänä 360 on minulle paras pelialusta, toisena PC. Jos pitäisi veitsi kurkulla kadottaa maailmasta joko konsoli tai PC-pelaaminen kokonaisuudessaan, valitsisin silmiä räpäyttämättä konsolit. Tulevaisuus jossa kaikki peliviihde tulee microsoftin, sonyn tai nintendon "näitä ne tahtoo pelata"-filterin läpi on minusta huomattavasti synkempi kuin tulevaisuus jossa joudun edelleen päivittelemään ajureita.
lainaa
kaktuz

Rekisteröitynyt 27.05.2007

19.05.2008 klo 15.41

pc:n kohdalla luki lol, koska pc:ssä ei ole mitään haukuttavaa :)
lainaa
Typo

Rekisteröitynyt 17.09.2007

19.05.2008 klo 16.30 1 tykkää tästä

Voisi käydä nappaamassa serkuilta MegaDriven ja NHL94+Streets of Rage
lainaa
ctrl-k

Moderaattori

Rekisteröitynyt 03.04.2007

19.05.2008 klo 18.16 1 tykkää tästä

Tuohon Jarkon kommenttiin perus-PC:n pelikelvottomuudesta sisältyy kysymys siitä, mikä on perustason kotitietokone. Väitän, että nyt ja jo useiden vuosien ajan on ollut mahdollista kasata melko hyvin aikaa kestävä peli-PC melko pienellä rahalla. Yhtä lailla on ollut mahdollista hukata paljon rahaa laitteeseen, jolla ei pelaa oikein ostohetkelläkään.

Esimerkiksi näytönohjaimissa on jo pitkään ollut niin, että ns. keskiluokan ja alemman highendin välillä voi olla hintaeroa vain muutama kymppi, vaikka jälkimmäinen olisi karkeasti kaksi kertaa tehokkaampi. Niinpä ostaja on säästäessään muutaman euron voinut ostaa merkittävästi hitaamman laitteen.

Toisaalta taas esimerkiksi kodinkonekaupan myyntimies on voinut myydä perheenisälle tehokkaan prosessorin kovaan hintaan, vaikka vain hieman hitaampi malli olisi ollut puolet halvempi. Koska samalla merkkimikron näytönohjain on lähes poikkeuksetta susi, isolla rahalla on saatu nopea kone Officen käyttöön, mutta kelvoton pelaamiseen.
lainaa
Jukka_O_Kauppinen

20.05.2008 klo 14.20

Näinhän se on Mikkoseni.
Kokemukset ovat samoja.
No, onneksi kuitenkin PC-pelaamiseni sujuu ilmeisesti paremmin :)
lainaa
Timantti

20.05.2008 klo 15.23

Itse päivitin pc:n joka maksoi noin 500euroa. Kyseisellä kokoonpanolla toimii crysis / high asetuksilla ja esimerkiksi assasins creed kaikki herkut päällä ongelmitta. Ps3 hinta ei tästä kauas jää ja sen käyttöliittymää vihaa oravatkin. Uuden hyvän pelipcn hankkiminen maksaa nykyaikana yllättävän vähän ja jo 800€ hintaan saat kokopaskan 22" näytöllä.
lainaa
satunainen_pelaaja

21.05.2008 klo 10.23 1 tykkää tästä

Ennen oli ajat paremmat. Peli konsolin tupaan ja pelaamaan, homma on valmis parissa sekunnissa, sen verran että kerkeää pierasemaan ja ottamaan kunnon peliasennon. Ei päivitysrumbaa, pelit toimii, latausaikoja tuskin ollenkaan, laite ei melua, poksahtele tai muutenkaan haise palaneen käryiselle. Entäs nyt? Jos pelit julkaistaisiin edelleen moduleina, olisiko asiat toisin, kukapa tietää. Mitä tulee PC:llä pelaamiseen, niin laatupelattavaakin löytyy, kunhan ei aseta koneelleen suhteettomia vaatimuksia, vaan pelailee laitteiston asettamilla ehdoilla.

lainaa
Neoncat

Rekisteröitynyt 10.04.2007

21.05.2008 klo 10.51

mdtrx kirjoitti:
Eihän sitä koko PC:tä tarvitse edes verrata konsoliin. Prosessori + emolevy + näytönohjain jo itsessään maksaa enemmän kuin yksikään nykykonsoli. Pelaamiseen tietenkin tarvitaan myös äänikortti, muistit, virtalähde jne.
Mutta oikeasti sitä konsolia nimenomaan pitäisi verrata koko PC:hen (ilman näyttöä), tuleehan konsolinkin mukana ohjaimet, virtalähde ja DVD/BR-asemakin.

Eikös seuraavanlainen paketti ole aika lähellä PS3:n nykyisiä hintoja?
http://cs.joensuu.fi/~ppakar/seka/comp.png

Tuonkin paketin näytönohjainkin on varmaan lähemmäs viisi kertaa tehokkaampi kuin edes PS3. Pitää myös muistaa että kun konsoleilla tapellaan siitä että joku peli ei ole 720p niin PC:llä on jo pidempään ollut paljon suuremmat resot käytössä. Ja kyllä ei löydy tuosta blu-raytä, jolla ei tee kyllä ollenkaan mitään vielä PC-puolella.
lainaa
FAMAS

Rekisteröitynyt 10.04.2007

24.05.2008 klo 16.14

Hyvä kirjoitus, pidin erityisesti lopetuksesta vaikka en mielipidettä allekirjoitakaan.
lainaa
Janne

30.05.2008 klo 15.22

Nykyisen PC:ni ostin 3 vuotta sitten. ;aksoin tästä hieman päälle 1000e, näyttöineen. Kone on pysynyt tähän mennessä hyvin mukana kehityksessä (mm. Crysis toimi moitteettomasti medium asetuksilla). Vaikka nyt jotkut uusimmat pelit vaativatkin uudempia shadermodeleitaan, niin pulittamalla 150e uuteen näytönohjaimeen korjaisi tämänkin ongelman ja taas pääsisi vauhtiin. Toki pian alkavat uikuttamaan muutkin koneen elimet, mutta kuten jo muutamat siitä sepittivätkin niin nykypäivänä niiden uusiminen onnistuu pienellä rahalla.

Kyllä konsolitkin grafiikassa jäävät niiden loppuaikoina. Konsolipeleihin ei tehdä niin hienoa grafiikkaa kuin on mahdollista koska eivät yli 4 vuotta vanhat konsolit kykene venymään kuinka pitkälle tahansa. PC sen sijaan venyy kiitos jatkuvan kehityksen. Muistakaa, ettei sen pelin aina tarvitse pyöriä High-asetuksilla, jotta se näyttäisi hyvältä!



"PC-pelaaja, joka tuhlaa ensimmäisen tunnin pelkkään ajureiden kanssa taisteluun!"
come on.. seriously
lainaa
kaaleppi

09.06.2008 klo 11.45 1 tykkää tästä

On logistisesti paljon helpompaa kun firmis on aina kokonainen eikä vain päivitettyjä osia ladata. Kun päivityksiä tippuu alkaa erilaisten versioiden määrä hipoa kentällä sitä luokkaa että tarvitaan huomattavasti mutkikkaampi menetelmä päivitykseen joka on vastoin tunnettua kansanviisautta: "Keep it simple, stupid".
lainaa
Makk3

Rekisteröitynyt 06.08.2007

16.06.2008 klo 21.02 1 tykkää tästä

Olen onnellinen PC:n omistaja.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova