Apple patentoi keinuvan hiiren
Apple on patentoinut jälleen uuden tietokonehiirimallin. Taannoin markkinoille tullut kosketuksen tunnistavalla pinnalla varustettu Magic Mouse saattaa saada tulevaisuudessa seuraajan keinuvasta hiirestä. Patently Applen esittelemässä hiiressä osa käyttöjärjestelmän navigoinnista hoidetaan hiirtä sivusuuntaisesti tai eteen- ja taaksepäin kallistelemalla. Hiirtä voi myös pyörittää keskiakselinsa ympäri erilaisten navigointitoimintojen suorittamiseksi.
Keskustelut (7 viestiä)
Rekisteröitynyt 17.03.2009
19.02.2010 klo 18.48
En menisi poistamaan, mutta täytyy todeta, että ihan liian laajoja käsitteitä annetaan lukita tuohon.
Rekisteröitynyt 24.06.2008
19.02.2010 klo 21.58
Rekisteröitynyt 18.09.2008
19.02.2010 klo 23.16
20.02.2010 klo 09.44
Rekisteröitynyt 10.04.2007
20.02.2010 klo 12.23
kait se nyt on vittu perseestä jos irroittaa käden hiirestä, niin se jää itsekseen keinumaan ja kursori heiluu missä vain .
Fiksumpi älyää että keinuntasensori kytkeytyy samantien pois päältä kuin ote irtoaa.
Ei iPhonenkaan napit toimi kun puhelin on korvalla jolloin voisi esim. katkaista puhelun helposti.
21.02.2010 klo 05.31
kait se nyt on vittu perseestä jos irroittaa käden hiirestä, niin se jää itsekseen keinumaan ja kursori heiluu missä vain .. tähän yhdistettynä herkkä kosketuspunta hiiressä, niin kun palauttaa käden hiirelle tulee painettua vahingossa jonkun pornosivun kuvaketta ja samalla "päällikkö" astuu huoneeseen :(
21.02.2010 klo 13.55
Tuo patenttijärjestelmä on kyllä ongelmallinen.
En menisi poistamaan, mutta täytyy todeta, että ihan liian laajoja käsitteitä annetaan lukita tuohon.
Minä poistaisin, koska se vääristää markkinoita (mikä on yleensä aina kuluttajan etujen vastaista lyhyellä tai pitkällä aikavälillä):
1) Suuntaa kehitystä asioihin joiden kehittely olisi liian kallista tai riskialtista nykyhetken kehitystasolla vapailla markkinoilla. Human genome project on hyvä esimerkki tästä (vaikka ei liity patentteihin, mutta silti ylimalkaiseen tuhlaamiseen), että lähdettiin kehittämään jotain sellaista mihin ei sillä hetkellä ollut vielä resursseja (paitsi veronmaksajien loputon lompakko). Tavoite oli 20 vuodessa saada kartoitettua geenit, mutta laskentatehon kasvu nopeutti projektin 6 vuoteen - eli täysin hintaan nähden sijoitus oli täysin käsittämätön ja ymmärtämätön, harkitsematon riski (lopputulos oli onneksi positiivinen - toisin kuin vaikkapa Saksan UMTS-ilmatilaoikeuksilla).
2) On halvempi kilpailla patenteilla toisia vastaan kuin käyttäjien tarpeiden täyttämisellä. Esimerkiksi kännykkäteknologioissa rajoitetaan ominaisuuksia, tai vielä pahempaa, pidetään patenttipommia piilossa (toteuttamaton patentti), jolla rajoitetaan kilpailijaa, mutta mistä kukaan muu ei hyödy kuin yritys.
3) Yrityksen tarkoitus on tehdä voittoa ja etenkin lääketeollisuuden pitkillä patenteilla ja niiden muunneltavuudella se on johtanut siihen, että kehitetään nopeasti marginaalisesti oireita lievittäviä ja mieluiten riippuvuutta aiheuttavia lääkkeitä, koska ne tuottavat maksimaalisen voiton. Esimerkiksi surullisen kuuluisa Prozac tuotti kolmanneksen Eli Lillyn liikevaihdosta.
Kirjoita kommentti