Tuorein sisältö

Von Hertzen Brothers halusi julkaista yksinkertaisia ja iskeviä biisejä - tässä lopputulos

Eilen klo 13.42 | Luettu: 291 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Von Hertzenin veljesten, Sami Kuoppamäen ja Markus Pajakkalan muodostama Von Hertzen Brothers julkaisi uransa yhdeksännen studioalbumin tänään.

"In Murmuration" on täynnä tarttuvia kertosäkeitä, stadionrock-meininkiä, 90-luvun tunnelmista vaikutteita imenyttä taiderockia sekä yhtyeen alkuajoilta tuttua power popia.

"Kun aloimme luonnostelemaan potentiaalisia lähestymistapoja tälle albumille, huomasimme haluavamme vaihteeksi taas kirjoittaa kappaleita, jotka ovat rakenteeltaan yksinkertaisia ja iskeviä. Edellisen kerran tällainen tunnelma taisi vallita “New Day Rising”-pitkäsoittoa levyttäessämme kymmenen vuotta sitten. The Relapse oli ensimmäinen tuosta mielentilasta syntynyt biisi. Meidän korvissamme se on sekoitus AC/DC:tä, Queens of the Stone Agea ja Phil Collinsia, ehkä jopa U2:lla ja ripauksella Krautrockia maustettuna. Ja kaikki tämä toki vielä tiheän Von Hertzen Brothers -suodattimen läpikäyneenä", sanoo Kie.

"Oon oottanu ihan täpinöissä tän biisin julkaisua. On ollut tosi hauskaa sukeltaa taas syvälle riffirokin maailmaan ja ootan innolla että päästään soittaan tätäkin biisiä livenä. Biisissä lauletaan että kädet ylös jengi ja tätä odotamme näkevämme keikoilla", Mikko jatkaa The Relapse-biisin tiimoilta.

In Murmuration -albumin lyriikat sisältävät kiehtovia havaintoja globaalista poliittisesta maisemasta, muutoksen kourissa olevan aikakautemme hankalista ihmissuhteista, sitkeydestä, sekä siihen vaadittavasta henkilökohtaisesta kasvusta. Levyn ensimmäinen puolisko huokuu positiivisuutta, elämisen riemua ja rakkautta ja toinen puolisko kulkee läpi haastavien ihmissuhteiden, muutostarpeiden ja eron. Myös levyn instrumentointi on kehittynyt. Kolmen veljeksen sekä rumpali Sami Kuoppamäen rinnalla on multi-instrumentalisti Markus Pajakkala, joka esiintyi veljien kanssa heidän vuoden 2023 akustisella kiertueellaan. Markus tuo puhaltimineen uutta dynamiikkaa yhtyeen musiikkiin. Lisäksi albumilla vierailevat muun muassa helsinkiläinen gospel-ensemble ja Budapest Art Orchestra.

Von Hertzen Brothers soittaa albuminjulkaisukeikat Suomessa ja Englannissa loppuvuodesta 2024. Alkuperäisen Tavastian keikan myytyä loppuun, on Tavastialle saatu lisäkeikka perjantaille 8.11 sekä keikat myös Turussa, Jyväskylässä, Lahdessa, Joensuussa ja Kuopiossa. Suomen lisäksi yhtye suuntaa kiertueelle Englantiin ja ensi vuonna manner-Eurooppaan sekä Yhdysvaltoihin.

VHB loppuvuoden Suomen keikat:

08.11. HELSINKI Tavastia
09.11. HELSINKI Tavastia (loppuunmyyty)
16.11. TAMPERE Olympia
21.11. TURKU Teatro
22.11. JYVÄSKYLÄ Lutakko
23.11. LAHTI Finlandia-klubi
13.12. JOENSUU Kerubi
14.12. KUOPIO Sawohouse

In Murmuration -albumin julkaisee Von Hertzen Brothersin oma DoingBeingMusic-levy-yhtiö ja sen jakelee ADA Warner. Saatavana on CD:n ja digitaaliversioiden lisäksi rajoitettu painos kristallinkirkasta vinyyliä gatefold LP:nä.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tältä kuulostaa viim... Netflixin pikkujoulu... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova