Tuorein sisältö

Kuopiolainen metallibändi Suomen valtion rahoittaman projektin myötä Etelä-Amerikkaan

Eilen klo 00.07 | Luettu: 482 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Come To Latin America -hanke vie suomalaisen metalliryhmä Swansongin Chileen CL-Rock festivaaleille 10.11.

Metal Swap -projekti toi aiemmin Chilestä Demoniac-yhtyeen Hellsinki Metal Festivalin lauteille.

Matkaan lukeutuu myös esiintyminen Argentiinassa Buenos Airesissa sekä paikallisten musiikkialan ammattilaisten tapaamisia – samaan tapaan kuten aiemmin tänä vuonna Hellsinki Metal Festivalissa nähty chileläinen Demoniac teki Suomessa.

Kuopiolainen melodista death metallia työstävä Swansong yhdistelee menneiden vuosikymmenten kitarariffejä moderneihin extreme-vokaaliosuuksiin, ja bändi esiintyi tänä vuonna mm. Tuskassa sekä Nummirockissa.

Vuonna 2022 "Winter Maiden" -esikois-EP:nsä julkaissut Swansong on jo nyt saanut merkittävää huomiota Etelä-Amerikassa. Melodisen black- ja death metallin aina neoklassiseen heavyyn, folk metalliin ja moderniin metalcoreen saakka sekoittavan bändin miehistöstä löytyy tuttuja kasvoja mm. Verjnuarmun ja Sadistik Forestin riveistä. Yhtyeen esikoisalbumi "Awakening" julkaistiin vuonna 2023.

Metal Swap -kampanja on osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Come to Latin America (CTLA) -hanketta, jonka tavoitteena on edistää kulttuurivaihtoa sekä rock- ja metalliyhtyeiden kansainvälistymistä Suomen ja Latinalaisen Amerikan välillä. Tänä vuonna CTLA keskittyy Chileen korostaen sen elävää metallimaailmaa.

Sekä Demoniac että suomalaisen kisan voittaja saavat lisäksi Neural DSP:n palkinnon. Kummallekin yhtyeelle on luvassa 3000 euron arvosta yrityksen tuotteita. Chileläisten Douglas Castron ja Francisco Crespon Helsingissä perustama Neural DSP on palkittu Suomessa tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnolla.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kuka esittäisi Slaye... Suosikkiartistin syk... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




Ephemeris - 4X avaruustrategiaa, aitoa 3D-taistelua -  joukkorahoita nyt!
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova