Tuorein sisältö

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset 2-8: komeaa, tunteellista pärinää ilman riskejä

03.10.2024 klo 22.40 | Luettu: 2280 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 8:
Shadow and Flame


Vaikka toivomani luovat käänteet jäävät haaveeksi, varoitan kohteliaasti juonipaljastuksista.

Olemme taas hevibändin kansitaiteen reviirillä. Melodramaattiset kiiltokuvat huipentavat vähintään ne juonet (tai kahdenkeskiset suhteet), jotka kautta kannattelivat. Niitä on kaksi? Kolme.

Oli selvää, mihin kääpiöjuoni menee. Sarjan kenties inhimillisin hahmo prinssi Durin ehtii heittää pari tyydyttävää sanaa tunnelia kaivavalle änkyräfaijalleen, ja sitten: BattleDwarf - Shadow and Flame. Ihailen siis teemallisesti puhuttelevaa kansitaidemaista kuvakerrontaa enkä heviä, korkeakirjallisuutta tai (vielä tässä) toimintaa.

Kauden pätevin puoli on Sauronin ja sormusseppä Celebrimborin suhde. Kun palaamme asiaan, Sauron on kiduttamassa bimboa näyttäen yhä vilpitöntä naamaa. Vahva kohtaus korostaa Sauronin mytologista pahuutta samalla kun hän vaikuttaa traagisen yksinäiseltä. Se kauden alussa alleviivattu teema jatkuukin, kun Sauron käy yhä kuumana Galadrieliin.

Adar eli "Sauronin entinen basisti" virnistelee ilkeästi, mutta vihjatusti hän saattaa olla örkeille Putinia pätevämpi johtaja. Kun asiaan vain löyhästi uskova Galadriel tapaa Adarin jälleen käytännön syistä, on luonnollista olettaa, että Adar on vietelty takaisin Sauronin bändiin, mutta kohtaus on vielä traagisempi - ja loistava siirtymä Sauronin omiin incel-ulinoihin ja muuhun väliaikahuipenteluun. Toiminta ja uho ovat dramaattista esiosien standardeilla.

Ihmisten, velhojen ja hobittien osuudet ovat pelkkää siirtymää koko kaudella. Se "idea", että "Väinämöisen" pitää valita joko risusavotta tai ystävien auttaminen, kulkee vielä banaalimmin kuin veikkasin, sillä juoni oikaisee ilmeisimpiin mahdollisiin kohtauksiin. Kiusallisesti "Väinämöisen" pantattu nimeämiskohtaus kolisee onttouttaan hienon jakson loppumetreillä, kun sen on tarkoitus ajaa käänteen / tyydyttävän vahvistuksen virkaa. Mutta: liikutuin haltioista, kääpiöistä ja örkeistä.


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jakso 2-7

Katsottu: Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Pendulumin perustaja... Muistutus, kaksinker... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova