Tuorein sisältö

Universal Music julkisti pomotason uutisen

02.10.2024 klo 16.54 | Luettu: 390 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Universal Music julkisti pomotason uutisen.

Pitkän uran viihdeteollisuudessa tehnyt Petri Mannonen on nimitetty levy-yhtiö Universal Musicin toimitusjohtajaksi

Universalilla eri tehtävissä vuodesta 2010 toiminut Mannonen saa johdettavakseen Suomen suurimman levy-yhtiön - Universalin artistijoukkoon kuuluvat mm. KUUMAA, Mirella ja Robin Packalen.

Petri Mannosella (46) on 25 vuoden kokemus viihdeteollisuudesta. Universal Musicilla hän aloitti vuonna 2010 kaupallisena johtajana ja sai pian vetovastuun myös yhtiön Baltian toimintojen käynnistämisestä ja paikallisen musiikkimarkkinan kehittämisestä. Ennen musiikkialalle tuloa Mannonen toimi muun muassa maksutelevisioyhtiö Viasat Finlandin (nyk. Viaplay) toimitusjohtajana.

”Kotimainen musiikkimarkkina on tällä hetkellä todella mielenkiintoisessa tilanteessa. Musiikkia on nykyisin helpompi julkaista kuin koskaan ja tarjonnan kasvaessa myös suurten levy-yhtiöiden rooli korostuu. Meidän tehtävämme on keskittyä pitkäkestoisten artistiurien rakentamiseen artisteista huolta pitäen. Haluamme tarjota nykyisille ja tuleville artisteillemme luovan sekä ammattimaisen paikan kasvaa ja kehittyä huolehtien samalla siitä, että heidän musiikkinsa päätyy juuri oikeanlaisten yleisöjen kuuluviin”, kertoo Universal Music Oy:n toimitusjohtajana 2. lokakuuta aloittanut Petri Mannonen.

Universal Music Group on maailman johtava musiikkialan yhtiö, jonka pääliiketoimintaa ovat äänitteiden tuotanto ja musiikin kustannustoiminta. Musiikkituottajat IFPI ry:n tilastojen mukaan Universal Music on markkinajohtaja Suomessa lähes 35,7 prosentin kokonaismarkkinaosuudella.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Tampereen Olympia-ko... Robbie Williams on k... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova