Tuorein sisältö

Aknestik-yhtyeestä tutun Jukka Takalon uudella musiikkivideolla tekoäly herättää vanhat muistot henkiin

02.10.2024 klo 12.43 | Luettu: 618 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Aknestik-yhtyeestä tutun Jukka Takalon Merikosken paluu -singlen videolla on tekoälyn avulla saatu menneiden aikojen valokuviin uutta henkeä.

Takalon tuoreen "Jokivarsien laulut" -albumin biisiin tehty video on Kari Mankisen editoima teos, joka aktivoi virtaavan veden ja sen äärelle tallennetut ihmishahmot 130 vuoden takaa. Mankisen käsittelyssä I.K. Inhan historialliset kuvat saavat uuden, modernin elämän.

"I.K. Inhan valokuvissa minua kiehtoo historian herättäminen eloon uudella tavalla. Mielestäni vastaavanlaista teosta ei ole vielä tehty Suomessa. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia dokumenttielokuvien tekemiseen ja tällainen historian käsittely on todella kiehtovaa", Kari Mankinen pohtii.

"Suurin haaste oli saada tekoälytekniikka näyttämään teknisesti riittävän korkealaatuiselta ja luonnolliselta. Lisäksi haasteena oli tekoälyvideogeneraattoreiden nopea kehitystahti. Jouduin animoimaan valokuvia uudelleen, kun tekninen laatu parani huomattavasti tuotannon aikana".

Jukka Takalo näkee tekoälyn käytön I.K. Inhan valokuvien elävöittäjänä taiteen luonnollisena jatkumona.

"I.K. Inha oli modernin maailman airut 1890-luvulla. Hän toi polkupyöriä maahan ja keksi myös sanan polkupyörä. Ei siis pelkkää polkemista, vaan sitä, että hän todella kulki polkuja kamerakalustonsa kanssa erikoisvalmisteisella pyörällään aikana ennen autoja ja teitä. Luulen, että vuonna 2024 I.K. Inha olisi varmasti kiinnostunut tekoälystä.Taiteilijana koen jatkavani Inhan työtä reuna-alueiden elämän näkyväksi tekemisessä. Inhakin käytti moderneinta sen aikaista teknologiaa taiteensa tuottamiseen", Takalo toteaa.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Muistutus, Tanskan s... Tampereen Olympia-ko... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova