Tuorein sisältö

Lähiöbotoxin kolmannella albumilla runsaasti vierailijoita - 'Tällä haluttiin korostaa levyn vaihtelevuutta ja värikkyyttä'

01.10.2024 klo 09.47 | Luettu: 530 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lähiöbotoxin kolmas täyspitkä albumi julkaistaan perjantaina 8. marraskuuta. Levy nimi "Surullinen tapaus – sellaista on vapaus" on lainaus Lauri Viidan runosta Kapina. Runo viitoittaa tietä albumin teemoihin:

"Albumin nimeä miettiessä oli jo tiedossa, että levyn päättävä biisi on nimeltään ”Kapina”. Tuntui että palaset loksahtelivat paikoilleen. Tulkinta Viidan runosta sopii levyn teemaan – ihmiset ja ihmisyys pyristelemässä vapaudessaan johonkin parempaan, mitä ei välttämättä ole olemassakaan. Vaikka runolainaus voi jossain asiayhteydessä olla aika kliseistä nimeämistä, tuntui se Botoxin kohdalla oikein hyvältä, tavallaan kypsemmältä", kommentoi bändin basisti Samuli Peurala.

Kolmannen albumin valmistaminen on ollut bändille pidempi ja hyvin erilainen prosessi verrattuna aiempaan. Projekti kesti kolmisen vuotta.

Nyt ei hakattu puolittaisia biisi-ideoita treenikämpällä pakettiin, vaan jatkotyöstöön päätyneet kappaleet valittiin himademojen perusteella. "Toissa kesän demojen kuuntelu- ja valintasessiot kestivät huomattavan kauan. Tuona aikana käytettiin myös exceliä. Tää on sitä luomisen taikaa! Vierailijoita otettiin myös urakalla mukaan. Tällä haluttiin korostaa levyn vaihtelevuutta ja värikkyyttä".

Heti alusta lähtien oli selvää, että ollaan tekemässä Lahiöbotoxin parasta levyä.

Marraskuuta odotellessa bändi julkaisee vielä yhden sinkun, Elämältä kaiken saat I, joka on yhteistyö oululaisen rapartisti Rosluvin sekä tuottajaduo Vili Häikiön ja Jaakko Kuivamäen kanssa.

Lähiöbotox: Surullinen tapaus – sellaista on vapaus
1. Mitä jää (feat. Jodahe)
2. Lähiömaksu (feat. MC Respektor)
3. Passiivinen tulovirta
4. Eläköön resilienssi
5. Yalla, bro! (feat. Dauda Koroma, Musta Barbaari)
6. Elämältä kaiken saat I (feat. ROSLUV)
7. Elämältä kaiken saat II
8. Ei toivoa
9. En kadu mitään
10. Peräänny/pelkää
11. Elefantti ja linna (feat. Roibertson)
12. Kapina (feat. Ina Mikkola)

Albumista on tulossa digijulkaisun lisäksi fyysinen vinyylitallenne.


(Foto Aslak Junttu)


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Oasis julkisti lisää... Sami Kurosen Radio S... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova