Tuorein sisältö

The Bear 1-7 ja 1-8: eksistentiaalinen kriisi on vältetty, ensimmäinen palvottu jakso tosiaan on hyvä

29.09.2024 klo 23.30 | Luettu: 607 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 7 ja 8:
Review ja Braciole


Etenemme virallisen laadun puolelle. Tiesin vain, että 7. jakso on kehuttu. Tunsin jännitystä - ja suorituspaineita. Tyydyttävästi jakso on stuntti. Jakso on näennäisesti yhdellä otoksella kuvattu eli reaaliaikainen, tempun itsestäänselvästi tukiessa hösötystä ahtaassa keittiössä ja tulehtuneita henkilökemioita.

Ruokakriitikko arvostaa risottoa, jota Sydney ei olisi saanut tarjoilla. Leipuri on saamassa donitsit kuntoon. Yksi kokki tuo poikansa töihin. Päävastuussa kaaoksesta oleva Carmy yrittää ohjata muidenkin huomion olennaiseen: ravintola avataan pian. Kun Carmy saa tietää virheellisen suuresta määrästä ennakkotilauksia, hän yhä yrittää pitää kurssin, mutta käämit palavat - muiden ottaessa tilanteen henkilökohtaisesti mm. mainituista syistä. Tavallista lyhyempi jakso hujahtaa ohi.

Se on ymmärrettävä "reaaliaikainen tunnetila", että Sydney ja leipuri lähtevät kävelemään. 8. jaksossa rauhoittunut Sydney väittää lähteneensä oikeasti. Pötyä. Pitkä 8. jakso on rauhallinen ja toteavainen, joten mahdollisesti lähtöön ei ole tarkoituskaan uskoa, mutta mukana on myös erillinen ja irrallinen "tapposyytejuoni", joten sen muistaa, että manipuloiva vöyhkä on sarjan lievä heikkous. Siitä helpotuin, ettei kauden huipennus liity aiempaan vöyhkään kuten mafiajuoniin - ainakaan ensisijaisesti.

8. jakson alku on asian ytimessä. Carmyn painajaishoureet palaavat, mutta hän ei ole sekoamassa. Hän avautuu AA-kerhossa, jossa hän käy veljensä kohtalon vuoksi, puhuen viimein suhteestaan veljeensä ja siitä, minkälaisena hän itsensä näkee. Monologi on ansaittu. Se ei tunnu rautalangalta, eikä se laukaise jännitteitä liikaa. Carmylla on ongelmia, mutta hänellä on vaikuttanut olevan sisäinen ääni (toisin kuin keskimääräisillä hahmoilla fiktiossa ja yleensä fiksulla Sydneyllä juuri nyt), minkä kohtaus vahvistaa. Roolilla kaksi Emmyä voittanut Jeremy Allen White on vangitseva nuutuneenakin, joten jo hän on syy katsoa lisää, muuta väheksymättä.

"Mafiajuoniin - ainakaan ensisijaisesti"? Lopun rahaan liittyvä käänne on ensisijaisesti puutaheinää, mutten sakota paljoa, sillä koen yhä opiskelevani, mikä on varsinainen pointti. Jos ylilyönneillä on seuraamuksia, lakkaan ihmettelemästä niitä.

4,5 + 3,5 =


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 ja 1-6

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Taru sormusten herra... Metallilegenda Slaye... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

01.10.2024 klo 20.05

Jakso 7 pääsi yllättämään lyhyydellään, sitä olisi tosiaan voinut katsoa enemmänkin.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova