Tuorein sisältö

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset 2-7: parasta keskiaikafantasiaa tänä vuonna, jos ei muuta

Tänään klo 02.50 | Luettu: 228 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 7:
Doomed to Die


Jakso ei ole ainakaan huono.

Saatana on vietellyt enkelten kaupungin. Arkkienkeli ymmärtää, että Saatana manipuloi hänet keksimään, kuinka paratiisiin luikerrellaan myymään omppuja. On yhä muuttujia. Demonit tulittavat kaupunkia päästäkseen käsiksi Saatanaan, jonka temppuihin hekin kyrsiintyivät. Demoneita johtava death metal -basisti vaikuttaa välittävän rupudemoneista toisin kuin muut. Enkeleiltä ei empatiaa heru, mikä on provosoivaa inhimillisille katsojille, mutta toisaalta kukaan ihmiseksi luokiteltu ei hyväksy sitä, kun mulkut pommittavat kaupungin maan tasalle varmuuden vuoksi. Etäisesti oikeamieliset mätkivät toisiaan.

Tuo oli telalla maalaamista. Se sujuu. Jakso on isompi kuin useimmat elokuvat vastaavilla tavoitteilla. Luonnollisesti joku vertaa tätä galaksin isoimpiin filmeihin, mutta katso Highlander 3 ja mestari Stanley Kubrickin Spartacus vapaaehtoisesti ja satuile sitten, että taistelu saisi olla osuvampi.

Jakso on täynnä kiusallisia yksinkertaistuksia. On tarkoitus juhlia sitä, että edes jokin toimii mahtisormusten luomisessa, minkä Tolkien jätti runoksi syystä. Toisaalta kun Sauron luiskahtaa voiman lupailusta voiman omimiseen, sen on tarkoitus tuntua siltä, miltä Nightwishin kornein biisi tuntui, kun olit 16, tai siltä, miltä Sormuksen ritarien intro maistui 23 vuotta sitten, kun se - pelkkä intro - oli aito, selkeä, kiistaton, historiallinen saavutus.

Jos tahdot arvostaa tätä, täkyjä annetaan. Sauronista ja basistista voi yhä tehdä tulkintoja. Autuas vaahtoaa asiasta B yhä, kun keskiaikafantasian nimekkäin pentele harrastaa supersankarikliseitä.

Tunsin äkisti enemmän tunteita kuin voin perustella, kun pääkääpiö piti standardinmukaisen palopuheen ja kun Elrond pussasi Galadrielia. Hetket eivät ole aukottomia, mutta harkitsisin monia tähtiä, jos myös örkkien inhimillistäminen kouraisisi; syytettyäni Tolkienia örkkirasismista.

Jakso vaivautuu pelaamaan kliseillä. Rakastan kuvakerrontaa ja törsäystä. Diggailin peikkoa loppumetreillä. Pih:


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


< Jakso 2-6

Katsottu: Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Näyttelijän pitää he...

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova