Tuorein sisältö

Anssi Kelalta ainutlaatuinen biisijulkaisu - 'Ensimmäinen koskaan julkaisemani ns. co-write -kappale'

Eilen klo 13.40 | Luettu: 410 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Anssi Kela on julkaissut biisiuutuuden Kahden sydämen törmäys.

Anssi avaa biisin synnytysprosessia perusteellisessa someviestissään.

Anssi myöntää kirjoittaneensa biisejä nyt myös muiden tekijöiden kanssa - Kahden sydämen törmäys on siis ensimmäinen koskaan Anssin julkaisema "co-write -kappale". Biisiä ovat olleet säveltämässä Aleksanteri Hakaniemi ja Rafael Elivuo.

Vaikka biisistä tuli hyvä, Anssi vieroksui ensin kappaletta ja ei pitänyt sitä omanaan. Piti antaa ajan kulua, ja nyt viisu on kaikkien kuultavissa:

"Biisin syntyprosessi on itselleni poikkeuksellinen. Olen tullut tunnetuksi artistina, joka tekee kaiken itse: sävellän, sanoitan, tuotan, ja yleensä vielä soitankin julkaisemani musiikin omin käsin. Tämä on tietysti itsenäinen, mutta myös raskas ja vaivalloinen tapa toimia. Olen aina ollut hidas tekijä, ja vuosien vieriessä vauhti ei kiihdy — olen aina vain verkkaisempi. Musiikin tekeminen tuntuu jatkuvasti haastavammalta.

Joitakin aikoja sitten tuumailin näitä asioita, kun minut lävisti vapauttavalta tuntunut oivallus: eihän kukaan pakota tekemään asioita vaikeasti. Enköhän ole tässä vaiheessa jo antanut omat näyttöni, ei minulla ole mitään todistettavaa. On ihan ok ottaa vastaan apua.

Niinpä olen nyt kirjoittanut biisejä yhdessä muiden tekijöiden kanssa. Kahden sydämen törmäys on ensimmäinen koskaan julkaisemani ns. co-write -kappale. Se sai alkunsa jo keväällä 2021, kun Aleksanteri Hakaniemi ja Rafael Elivuo tulivat työhuoneelleni kuuntelemaan biisiaihioita. Soitin heille luonnoksen ideasta, joka oli vasta säkeistön sävel, ja joitakin rivejä tekstiä. Kaverukset innostuivat, ja mietimme yhdessä, millainen kertosäkeistö voisi melodisesti olla. Sitten he lähtivät omalle pajalleen työstämään ideoita.

Jo samana iltana sain heiltä valmiin biisin. Äänitin siitä demon, mutta tuntui siltä, että laulan jonkun toisen kappaletta. Biisi oli toimiva ja ehyt, mutta se ei vain ollut Anssi Kelaa. Niinpä laitoin laulun sivuun.

Kului pari vuotta. Eräänä päivänä kuuntelin tekemäni demon uudestaan. Tuli sellainen olo, että tässähän on paljon hyvää. Ei luovuteta! Aloin työstää biisiä uudestaan, muokata sitä itselleni sopivaksi. Prosessi oli pitkä. Varsinkin kertosäkeistö oli vaikea, pallottelin siihen lopulta yksittäisiä rivejä myös Saara Törmän ja Vilma Alinan kanssa.

Sitten viimeisetkin yksittäiset sanat loksahtivat paikalleen. Laulu löysi muodon, jonka pystyin allekirjoittamaan. Sain vielä viime metreillä apua myös tuotannon kanssa, kun Jonas Olsson otti äänittämäni raidat, ja muokkasi niistä lopullisen version. Jesse Vainio miksasi.

Ei tullut helposti, mutta biisiä ei jätetä".






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Erika Vikmanin uuden... John Wick on mukana ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova