Tuorein sisältö

Leffastudio Lionsgate aloitti yhteistyön Runway-tekoälyfirman kanssa

Eilen klo 18.45 | Luettu: 188 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Tämän vuoden alussa OpenAI-firman Sora-palvelu kohahdutti aidonnäköisillä tekoälyvideoilla. Soraa ei ole vieläkään julkaistu, mutta valikoidut ammattilaiset ovat tutustuneet siihen kulissien takana.

Kilpailevat palvelut ovat nostaneet päätään kesän aikana. Yksi suosituimmista on Runway, jota V2.fi on käsitellyt mm. artikkelissa 2 800 tekoälyvideota myöhemmin... Runway sensuuri- ja rasitustestissä.

Runway ja kumppanit vähintäänkin lähestyvät sitä tasoa, että niillä voi luoda pieniä otoksia ammattimaiseen elokuvaan.

Hollywood-studio Lionsgate (Nälkäpeli, John Wick) on solminut yhteistyösopimuksen Runwayn kanssa. Runway tekee Lionsgatelle oman version, joka hyödyntää studion omistamaa kuvamateriaalia. Tekoälyn on tarkoitus "laajentaa, tehostaa ja täydentää" Lionsgaten nykyistä toimintaa. Lionsgaten mukaan taiteilijat ovat jo innostuneita siitä, kuinka tekoälyä voidaan hyödyntää esi- ja jälkituotannossa.

Uutinen ei tarkoita sitä, että muutkin Runway-asiakkaat pääsevät hyödyntämään Lionsgaten kirjastoa, mutta tämä on jälleen askel kohti jotakin uutta. Monet pitävät vanhan materiaalin hyödyntämistä pyhäinhäväistyksenä, mutta asiaa voi ajatella sitenkin, että joku Hollywood-studio saattaa luoda uuden brändin, jonka on tarkoituskin päästää fanit luomaan fanifiktiota. Kaikki on mahdollista, kun isovaarin aikainen ajattelu huuhdotaan viemäriin.


Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Osa kriitikoista juh... Witcher-pelien Geral... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova