Tuorein sisältö

Muistutus, maineikas jazzfunk-yhtye lokakuussa Suomessa

Eilen klo 14.15 | Luettu: 235 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Maineikas jazzfunk-yhtye The Headhunters saapuu lokakuussa Helsingin On The Rocksiin.

On the Rocksissa nähdään syksyllä rytmimusiikin ja jazzin eläviä legendoja, kun vierailulle saapuu perkussionisti Bill Summersin ja rumpali Mike Clarkin johtama The Headhunters. Yhtye tunnetaan erityisesti yhteistyöstään Herbie Hancockin kanssa.

Vuonna 1973 pianisti ja kosketinsoittaja Herbie Hancock kasasi ympärilleen The Headhunters -nimen saaneen yhtyeen. Studiossa syntyi "Head Hunters" -albumi, josta kehkeytyi yksi kaikkien aikojen ihailluimmista ja menestyksekkäimmistä jazzjulkaisuista. Ikoninen levy nousi Billboard-listan kärkipäähän ja on sittemmin nostettu yhdeksi jazz-funkin tärkeimmistä merkkiteoksista.

Herbie Hancock ja The Headhunters julkaisivat yhdessä vielä kolme muuta albumia, minkä jälkeen Hancock jatkoi urallaan uusiin suuntiin. The Headhuntersin toiminta ei kuitenkaan loppunut tähän, sillä ryhmä julkaisi jo vuonna 1975 ensimmäisen oman albuminsa "Survival of the Fittest", jonka avausraitaa God Make Me Funky ovat myöhemmin samplanneet lukemattomat räppärit.

The Headhunters jatkaa edelleen - vuonna 2022 ilmestyi studioalbuni "Speakers in the House" ja 2023 livelevy "Live from Brooklyn Bowl".

Summersin ja Clarkin ohella kokoonpanossa soittaa arvostettuja pitkän linjan muusikoita New Orleansista: saksofonisti Donald Harrison sekä basisti Chris Severin (mm. Dr John, Diana Krall, The Neville Brothers) ja pianisti Kyle Roussel (Preservation Hall Jazz Band).

The Headhunters On The Rockissa keskiviikkona 9.10.2024. Liput myy Tiketti.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Post-metal -suosikki... Taru sormusten herra... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova