Tuorein sisältö

Star Wars: The Acolyte 1-7: enkö jo katsonut tämän?

14.09.2024 klo 21.50 | Luettu: 3143 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Otan, annan, otan. Sarjan seuranta jäi kesken, kun en löytänyt muuta Disney+ -palvelusta. Nyt eli 27. syyskuuta saakka käynnissä on hieno "3 kuukautta hintaan 3,99 €/kk" -tarjous. Jos ajattelit ottaa 3 kuukautta, Star Wars: Skeleton Crew jää kesken.


Ensimmäinen ja viimeinen kausi - Jakso 7:
Choice


Jakso on takauma taas. Taukoni vuoksi ja muutenkin vaikutelma on koominen, kun "elämän tarkoitusta" jäljittävä jedi aukoo suuta vakoillessaan rauhallista noitayhteisöä taas.

Jedit järkeilevät, että kaksoset on luotu. Se kytkeytyy siihen, kuinka Darth Sidious vihjasi leffassa, että hänen pomonsa loi elämää. Jedit eivät osaa hoitaa näitä tilanteita, minkä tiesimme ennen sarjaa ja varsinkin ennen tätä jaksoa, jonka sisällön olisi pitänyt mahtua jaksoon 3.

Sarjan rakenne on epäonnistunut. Päähenkilöt pihtaavat tietoa, vaikka jostakin puhuttaisiin, joten asiat pitää toistaa. Kun jaksot ovat lyhyitä, on niukasti aikaa hengittää sisään hahmoja ja kulttuuria. Sarjan alku mm. käski hyväksyä Carrie-Anne Mossin ja Joonas Suotamon uudet jedit stunteiksi, mutta nyt kun asiasta on päästy yli, saamme joutavaa kamaa heiltäkin. Neljäs takaumajedi paljastuu idiootiksi ja pantattu tragedia luonnostelluksi, joten jedikritiikistä haihtuu oivaltamisen ilo, mikä oli aiemmin aistimani potentiaalin polttoainetta.

Kaksoset ovat ehkä jopa "sama henkilö". Muistan lähinnä, että toinen on äksy ja toinen kiltti, joten paljonpa väliä tällä on. Kun pääjedi jakson alussa hämmästyy kaksosista, hänen ja kaksosten näkökulmat ovat ratkaisevasti epämääräisempiä kuin Qui-Gon Jinnin ja Anakinin vastaavassa tilanteessa, vaikka Anakinin käsittely oli vasta alkamassa. Asia ei toistolla ja jännitteettömällä takaumatoiminnalla korjaannu.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Portion Boys biisile... Britannian Sohvaperu... >

Keskustelut (3 viestiä)

Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

15.09.2024 klo 12.36 2 tykkää tästä

Eikö tää ollut se Star Wars sarja, joka on pilattu wokeilulla?
lainaa
JaskaJaksaa

15.09.2024 klo 20.29 3 tykkää tästä

Lichi kirjoitti:
Eikö tää ollut se Star Wars sarja, joka on pilattu wokeilulla?


Onko äidin kellarissa hyvä ilmastointi?
lainaa
Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

16.09.2024 klo 10.15 2 tykkää tästä

JaskaJaksaa kirjoitti:
Lichi kirjoitti:
Eikö tää ollut se Star Wars sarja, joka on pilattu wokeilulla?


Onko äidin kellarissa hyvä ilmastointi?


Mistä mä tietäisin, kun asun tyttöystäväni kanssa omistusasunnossa.

Joku keksi että, ensimmäiset 6 Star Warsia on ongelmallisia. Eivät ole. Ne ovat hyviä. Tämä Acolyte on poliittisesti kantaa ottavaa roskaa, sen sijaan että, koitettaisiin tehdä hyviä elokuvia. On unohdettu, että Star Warsin pääkohderyhmä ovat 25-45 vuotiaat valkoiset heteromiehet.

lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova