Tuorein sisältö

Batman: Caped Crusader 1-9 ja 1-10: Kaksinaama. Batman-sarjassa. Missä Jokeri?

13.09.2024 klo 21.40 | Luettu: 548 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 9 ja 10:
The Killer Inside Me ja Savage Night


Yleinen syyttäjä ja pormestariehdokas Harvey Dent ei menetä kasvojaan happohyökkäyksessä siksi, että hän vastustaa mafiaa innokkaasti, vaan koska hän päätti tehdä yhteistyötä mafian kanssa ja sitten peruuttaa. Sehän on kaksinaamaista kaikkia kohtaan. Nyt hän ei voi puhua hyökkäyksestä kenellekään, joten hän velloo vihassaan kotona.

Yön ritari on klassikko varsinkin Batman Foreveriin verrattuna, mutta käsittelikö sekään Kaksinaamaa hienovaraisesti? Koska tämä on tiivistetty ja kärjistetty piirretty, Kaksinaaman käsittely on suhteellisesti hienovaraisempaa kuin leffoissa, vaikka myös tällä (9. jaksolla) on kiire mennä kolikon heittelyyn ja muuhun sekoiluun. Hoen tätä: sarja tahtoo meidän sanovan "häh", ja sitten vanhaa mukaillaan.

Dentin lepäävä ilme oli ilkeä jo aiemmin. Vammautunutta puolta ei demonisoida. Onko tämä mainostettu juttu varsinaisesti idea vai onko vuosi 2024? Ainakin vammaan liittyvä kuvakerronta herättää sympatiaa. Kun kostonhimoinen Dent on riehunut, sovituksen mahdollisuus nostetaan pöydälle. Se on uusi "häh", kun kysymme, saattaako sarja käsitellä vammautunutta miestä kypsästi pitkällä tähtäimellä vai onko pahiksiin vihansa kohdistavasta miehestä tulossa erilainen Batman tai jotakin, mutta: sarja ei tule menemään merta edemmäs kalaan. Kausi päättyy luontevasti - ja sitten erikseen Jokeri-viittaukseen, kuten tiesit sen päättyvän.

Korjaus The Beekeeper -arvosteluun: luultavasti en katsonut Lionheartia 13-vuotiaana, sillä muistan kun vaahtosin 14-vuotiaana, että Batman Foreverissä on Käsinaama ja Klovnikuningas. Häh?


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-7 ja 1-8

Katsottu: Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< pehmoainon koko tari... "Kunniallisen" sarja... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova