Tuorein sisältö

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset 2-5: sormus saa sinut näkemään liekehtivän Saatanan tässä missä seison? Hiontavirhe.

12.09.2024 klo 23.00 | Luettu: 717 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 5:
Halls of Stone


Kääpiöt ovat saamassa sormuksensa. Tutuin kunkku käyttää omaansa kaivuupaikkojen löytämiseen, mikä tarkoittaa aistien terävöitymistä, ja mikset luottaisi aisteihisi. Pian kunnianhimo kasvaa ja kohdistuu muiden kukkaroihin ja Balrogin suuntaan.

Sauron yllyttää Celebrimboria takomaan helyjä ihmisille, mutta Celebrimbor uskoo yhä, että ihmiset korruptoituvat liian helposti. Koin kylmiä väreitä pari jaksoa sitten, kun Sauron ylipuhui bimbon, ja vuorovaikutus on yhä kiintoisaa, vaikka kyse on puoliksi siitä, että nautin kohtaustyypistä: kauniin demonin viettelyksistä. Ikivanhat keijut eivät vaikuta ruudinkeksijöiltä, mutta bimbo aavistaa jonkin olevan pielessä, kun sormukset korruptoivat kansaa ja yksi luo valvepainajaisia kuin elokuvissa. Sauron osaa vastata. Satu ajaa asiansa.

Númenorin kuviot ovat kuivia, mutta sopii se tähän, että kuninkaaksi kruunattu Jack Blackin isoveli ilmoittaa kovasti jo odottavansa tilaisuutta vapautua ihmisyyden kahleista (sormusaaveena). Saarella nähdään kapinan alkua eli kiintiömeuhkaa.

Vasta lopussa palaamme siihen, minkä jo unohdin: Galadriel jäi örkkien vangiksi pätevän kohtauksen jälkeen. 5 yhtä pätevän sekunnin aikana örkkejä johtava liimaletti ehtii avata suunsa.

Olen myönteisellä mielellä tarkalleen siten, että uskon kauden voivan olla enemmän kuin osiensa summa, vaikka jakso ei sitä olisi. Edellinen kausi ja mm. Carnival Row'n molemmat olivat vakuuttavimmillaan satoa kerättäessä.


Keskiarvo 13 jakson jälkeen:


< Jakso 2-4

Katsottu: Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Rogue One: A Star Wa... Stephen Kingin varha... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova