Tuorein sisältö

Batman: Caped Crusader 1-7 ja 1-8: jaarittelu sentään johtaa Kaksinaamaan

11.09.2024 klo 23.35 | Luettu: 558 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 7 ja 8:
Moving Target ja Nocturne


Komisario Gordonin päästä on luvattu palkkio. Kun vanhahtava 50 minuutin kyttäjuoni tiivistetään 22 minuuttiin, olemme voiton puolella, jos tarinasta osataan poistaa jotakin muuta kuin tarina.

Pitkin jaksoa Gordon keskustelee juristityttärensä kanssa siitä, miten ankara rikollisille kannattaa olla. Sanoisin asiasta jotakin omaa, jos jakso tekisi niin ensin. Kaikki ovat melko varmasti sillä linjalla, että jos gangsterit tulittavat ilmansuuntaasi, heitä saa vetää turpiin lepakkokalsareissa.

Kun juonenkäänteen korvike on kolissut onttouttaan, ainoaksi pointiksi jää pesäeron tekeminen 7-vuotiaiden Batman-tarinoihin, mikä tuli jo selväksi. Yksi naamarimurhaaja tosin puhuu tyyliin "snap, crackle, pop". Vau. Fantasiaa! Scifiä?

8. jakso on 6. jakson tavoin yhdistelmä yliluonnollista juonta ja syyttäjä Harvey Dentin rappiota. Nipotin viimeksi sirpaleisuudesta. Se ei ole ongelma 7. jakson kuivuuteen nähden, mutta toisaalta kaavan toistaminen pakottaa toistamaan kysymyksen: jos yleisen syyttäjän läheisyydessä tapahtuu useinkin yliluonnollisia asioita, eikö olisi tyydyttävämpää, jos hän liittyisi niihin jotenkin?

Dentissä on potentiaalia (kuten uusitussa Harley Quinnissa). Hän on korruptoitunut, muttei läpimätä, joten on kiinnostavaa nähdä, mitä Kaksinaama-vaiheella tehdään seuraavassa jaksossa. Toisessa juonessa alaikäinen goottityttö "syö sieluja" sirkuksessa, mikä on perustason mukaista asiallista hömppää, koska Batman haastetaan taas eri sävyyn.

(2+3)/2=


Keskiarvo 8 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-5 ja 1-6 --- Jaksot 1-9 ja 1-10 >

Katsottu: Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Netflix-jännäri His ... Princen 'Purple Rain... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova