Tuorein sisältö

'Varhaiseläke, verenpainelääke, katko' - tältä kuulostaa Kotiteollisuuden uusi julkaisu Vanha mies

06.09.2024 klo 11.40 | Luettu: 428 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kotiteollisuus on julkaissut uuden singlen Vanha mies, joka on esimakua 27.9. ilmestyvältä albumilta "Susirajalla".

Albumia on valmisteltu muutaman vuoden ajan ja sen ensimmäinen singlejulkaisu oli keväällä 2024 saatu, albumin nimeä kantava biisi Susirajalla.

Näin asiasta kertoo Hynynen:

"Vanha mies on biisi jostain parin kolmen vuoden takaa. Olin pitkään sitä mieltä, että tämä olisi levyn ensimmäinen single, mutta koska pitkän juoksun jälkeen levyn luonne muuttui aivan toisenlaiseksi kuin alun perin olin miettinyt, päätimme pantata tätä vielä hetken. Treenivaiheessa biisi muuttui muutenkin alkuperäisestä demostani: riffi meni uusiksi minun ehdotuksestani ja Aaltonen puolestaan ehdotti, että toinen säkeistö voisi mennä puoli sävelaskelta ylempää. Näin tehtiin. Karmila puolestaan visioi kappaleen kirkollisen väliosan.

Kappaleen teksti oli alkujaan vitsi. Tein biisistä demoa työhuoneella, olin siitä innoissani ja kertosäkeen sanoitus syntyi muutamassa minuutissa. Nauratti perkeleesti, koska sanoissa oli Eppu Normaalin Ruba-biisin tunnelmaa (”jos nakkikioskilla soitat poskea/ poskeen alkaa koskea”). Menin Maisterin (vaimo) kanssa iltasaunaan ja kyselin vilvoitellessa, mitä hänelle tulee tästä mieleen. Muutama avainsana tipahti välittömästi: varhaiseläke, verenpainelääke, katko...Kirjoitin tekstin saman tien puhtaaksi, ja lauloin ja huusin sen työhuoneella demoksi".






V2.fi | J.A. Kaunisto
< Näin sujuu Samuli Pu... Rosita Luun uudella ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova