Tuorein sisältö

Sausage Party: Foodtopia 1-3 ja 1-4: peräreikien ystävät palkitaan jatkuvuudella

01.09.2024 klo 15.30 | Luettu: 626 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jaksot 3 ja 4:
Third Course ja Fourth Course


Jos nakkimies on perustason vitsi ja naisellinen sämpylä antihuumoria, vakiohahmoihin lukeutuva rinkeli on onnistuminen. Kun stereotyyppinen, puhelias, neuroottinen juutalaiskoomikko New Yorkin hipsteripiireistä (TM) on rinkeli, peräreikäkin liikkuu. Öhö. Huvituin taas, samaan aikaan kun jakso yritti vitsailla, että on muitakin taiteilijoita kuten twerkkaava sipuli Megan Thee Onion.

Mutta jännittävää on se, mistä jo puhuin: pakotettu kerronta. Elävät elintarvikkeet oppivat, että muutkin kuin ihmiset syövät. He myös ovat vanginneet hyödyllisen ihmisen, jolla on jano. Yleensä näissä haetaan harmoniaa, mutta miten se on mahdollista? Tarina ei ole esim. lihansyöntiä vaan syömistä vastaan. Pitääkö elintarvikkeiden tappaa eläimiä luodakseen vaihtoehtomuonaa? Sitten tarina olisi lihansyönnin puolella ja prosessoidun ruuan ja vihannesten syömistä vastaan?

Olennaista on siis se, että juoni jatkuu: tämä ei ole Family Guy. 3. jakso päättyy "mahdottomaan tilanteeseen", kun roviolta pelastettu ihminen pitäisi jo ruokkiakin. Asiaa ei käsitellä loppuun 4. jaksossa, mutta kannibalismia kommentoidaan tunteellisesti, mikä vetoaa huumorintajuuni. Uskon jopa, että sarjan tekijät tahtovat tehdä tätä sarjaa.

Appelsiinista on kehittynyt kansan ensimmäinen riistoporvari, joka saa aikaan rikosaallon yksityistettyään jääkaapit ja pakastimet. Pian tämä ärsyttävä, muikisteleva oranssi läski onkin jo pyrkimässä presidentiksi syyttämällä muita ongelmista, joihin oikeistopolitiikka johti. Yhteisö on kuin huomaamatta kehittynyt tukemaan tällaista satiiria, eikä tällaisen tarvitse olla syvällistä, kun kerronta on nopeaa.


Keskiarvo 4 jakson jälkeen:


< Jaksot 1-1 ja 1-2 --- Jaksot 1-5 ja 1-6 >

Katsottu: Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Saksan liittokansler... Jonna Tervomaa tunte... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova