Tuorein sisältö

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset 2-3: oli tosiaan näitä muitakin hahmoja kuten hevonen

31.08.2024 klo 23.00 | Luettu: 1597 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 3:
The Eagle and the Sceptre


Númenorilaiset esitellään uudelleen. Kiinnostavin hahmo on hevonen suhteutettuna saamaansa aikaan. Hevonen pelastaa Isildurin, joka pitää pelastaa pian uudestaan masentuneen Spockin toimesta. Isildurin ollessa jumissa örkkien uhkaamilla mailla, kotona yritetään kruunata kuningatar, mutta Jack Blackin löyhästi mieleeni tuova partasuu juonittelee jo naamasta päätellen ja kansa viskoo Molotovin cocktaileja. Nämä kuviot eivät ole heikompia tai vahvempia siihen nähden, mitä House of the Dragon säätää, ja on sentään hämähäkkejä, peikko ja kotka.

Sääli on se, ettei viime jakson aikana aistimani kipinä roihahda. Uskon siihen, että sormusseppä Celebrimbor tahtoo uskoa Sauronia, koska bimbo kokee toimittaneensa tyhjää pienen ikuisuuden (ja projisoin?). Kun haltiat ovat lähes kuolemattomia, se on hieman onttoa, että bimbo ja Sauron askartelevat sormuksia kiireellä ja hihitellen. Joku lomailevista haltioista pistäisi lapun heidän luukulleen juuri nyt. Ehkä diplomatia mutkistaa asiaa sitten, kun sormukset on luvattu kaikille.

Kääpiöprinssi epäilee sormusjuonta, muttei riittävästi vastustaakseen sitä. Jäyhä prinssi myöntää olevansa erehtyväinen, vaikka faija on jäyhempi. Prinssi on tyydyttävin naama tänään, joten nyökkäys näyttelijälle & fantasiakääpiöille Skotlannista.

Muuta? Eh.

Kommentoin bongaamaani ennakkoarvion otsikkoa, jonka mukaan kausi on "liiankin eeppinen". Kuvasto kyllä myy show'n kalliina, mutta toivon kyseisen uhkauksen perustuvan yli 3 jaksoon. Eeppistä voisi olla juuri nyt esim. jakso, jossa Sauron viettelee kaikki kääpiöruhtinaat kuten bimbon viimeksi, mutta sekin prosessi saattaisi vaikuttaa viikonlopulta, kun tv-sarjat ovat kiintyneet ei-eeppiseen-illuusioon kaiken tapahtumisesta yhtäaikaa.


Keskiarvo 11 jakson jälkeen:


< Jakso 2-2 --- Jakso 2-4 >

Katsottu: Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Taru sormusten herra... Pate Mustajärven 'Pe... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova