Tuorein sisältö

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset 2-2: Celebrimbor on vain mies, niin villi, mutta aikamies

31.08.2024 klo 02.30 | Luettu: 1219 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2:
Where the Stars are Strange


Sormusseppä Celebrimbor ei ole ajan tasalla Sauronista eikä siitä, että haltiat käyttävät sormuksia. Sauron palaa kulmille, vahvistaen sormusten toimivan. Bimbo ilahtuu. Sauron vaihtaa valeasua myydäkseen bimbolle ajatuksen siitä, että on korkeimpien voimien tahto luoda sormuksia muillekin kuin haltioille. Kerronnallisesti tämä on simppeliä ja esiosassa yllätyksetöntä. Haltioiden kehnoa viestintää saa väittää epäkohdaksi. Samalla tämä on sitä, mitä näiltä odotan, eli mytologialta ja uskonnolta maistuvaa tunteellista fantasiaa. Korusanat ja kiiltokuvat myyvät pienen hetken, jonka jälkeen vanha bimbo luulee saaneensa kaveriksi paikallisen Jeesuksen.

Tuo tapahtuu lopussa. Muut juonet ovat sirpaleisia ja siirtymävaiheissa, mutta kussakin on silmäiltävää ja sympaattisia hahmoja, joten valvetilani vahvistui hiipumisen sijaan toisin kuin ehkä viimeksi.

Kääpiöiden kaupunki kärsii Tuomiovuoren synnyn jälkijäristyksistä. Kunkku ja prinssi harkitsevat riitansa sopimista prinssin tomeran emännän ansiosta, mutta ongelmat varmasti kasvavat ja sitten sormus kiinnostaa.

Väinämöinen ja pirpanat jatkavat kävelyä eteenpäin, heitä jahtaavan kultin aktivoituessa. Kultilla on löyhästi Sarumanin tyyppinen ärjyvelho ja kuolevaiseksi kuvailtuja action-figuureja, minkä lisäksi Eminemiksi viime kaudella nimitelty noita eli EILF on koonnut itsensä. Kultti pelkää Väinöä, mutta Väinö ei hallitse loitsujaan, minkä kultti tietää. Sivujuoni on "lupaava", mikä on yleensä kirosana, mutta sivujuonen edellinen huipentuma säväytti, ja kausi tarvitseekin "lupailua" eli mysteeriä, kun Sauronin identiteetin panttaus loppui. Oletamme Väinön olevan Gandalf, mutta vaikka hän olisi, en ainakaan itse tiedä, mitä hänen on tarkoitus tehdä tässä maailmantilanteessa. Sirpaleisuuden keskeltä löytyy siis myös tasapainoa.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Vain elämää -ohjelma... Taru sormusten herra... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova