Tuorein sisältö

Huokaus: Ridley Scott sittenkin teki ohjaajan version Napoleon-leffastaan

29.08.2024 klo 21.25 | Luettu: 2269 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Napoleon-elokuvan ohjaajan versio on julkaistu Apple TV+ -palvelussa. Asiaa juhlistaa alta löytyvä video.

Ohjaajan versiosta puhuttiin jo viime syksynä ennen "tavallisen version" ensi-iltaa. Se oli outoa. Useimmat meistä katsovat leffan vain kerran, paitsi jos luokittelemme leffan klassikoksi. Muutamista klassikoista on julkaistu asiallinen ohjaajan versio vuosia myöhemmin. Toisaalta Kingdom of Heaven on hyvä esimerkki siitä, kuinka ohjaajan versio voi tehdä vaisusti vastaanotetusta leffasta vähintäänkin kulttiklassikon. Yhtä kaikki: ei ole järkevää tai edes kohteliasta puhua leffan mytologisesta paremmasta versiosta ennen ensi-iltaa. Ensimmäisen version on tarkoitus mm. tienata rahaa.

No! Ridley Scott on Kingdom on Heavenin ja Napoleonin ohjaaja. Häntä pidetään suorapuheisena, koska vanha käpy on äksy. Scott on ehtinyt jutella näennäisen suoraan, että teatteriversio on sittenkin todellinen ohjaajan versio eli ainoa versio. Scottin ja yhteistyökumppanien välillä ei ole julkisia näkemyseroja. Mutta: nyt se pidempi ohjaajan versio on julkaistu.

Ohjaajan versio tarjoaa 48 minuuttia uutta materiaalia. Alunperin Scott lupasi tai uhkasi tehdä leffasta 90 minuuttia pidemmän. Alkuperäinen versio on mielipiteet jakanut floppi.



V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Venetsialaiskarnevaa... Kenen jalat pilkistä... >

Keskustelut (2 viestiä)

Lichi

Rekisteröitynyt 04.09.2011

30.08.2024 klo 17.39

Jos elokuvaa ei ole vielä nähnyt, niin kumpaa versiota suosittelet?
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

30.08.2024 klo 23.01

En tiedä, mutta "oppinut arvaus" on se, että pidempi versio kannattaa katsoa. Alunperin jäin sitä odottamaan. Sitten suostuin katsomaan pätkäversion. Pätkäversiolla on ongelmia - mutta pitkä versio luultavasti tulee katsottua heikkona hetkenä.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova