Tuorein sisältö

Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset 2-1: haltiat näyttävät keskisormuksia uuden mahdin epäilijöille

29.08.2024 klo 23.00 | Luettu: 1674 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 1:
Elven Kings Under the Sky


Haaksirikkoutunut unelmavävy paljastui Sauroniksi. Hän paineli virnistellen Mordoriin, jossa hänet nyt kai kruunataan pääpahikseksi, kun hän on edellisen kätyri? Vahva ellei jopa taktinen aloituskohtaus näyttää, että Sauron yritti tätä jo ennen haaksirikkoa. Kohtaus alleviivaa, että hän on yksi päähenkilöistä, joka on matkalla, vaikkei hän totisesti ole ihminen. Naps vain. Kaudella on koukku. Käytännössä saattaa olla vaikeaa korvata mysteeri avoimuudella pahiksen pienistäkin liikkeistä, mutta yritys on kiintoisa.

Muu on joutavampaa. Hepsankeikat ovat tilanteessa, jossa he tietävät Sauronista, mutta he silti tahtovat tunkea mahtisormukset keskisormiinsa. Jopa puolivirallinen pääpäähenkilö Galadriel on sitä mieltä, joten mulkoilin häntä pahalla silmällä, vaikka nautin Morfydd Clarkin aurasta. Jää agentti Smithin tehtäväksi viivyttää väistämätöntä jakson ajan.

Väinämöinen hohhailee hobitin kanssa erämaassa. Okei. Koska nautin 1. kaudesta, tunnistan toki koukuksi sen, että Väinämöinen oppi puhumaan hiljattain, mutta se on jo kerronnan sirpaleisuus, joka latistaa fiiliksiäni aina ja varsinkin, jos olemme juuri nähneet oikeille ihmisille suunnattua kerrontaa tyyliin jakson aloituskohtaus. On myös banaaleita kliseitä. Samaistuin Sauroniin, kunnes hän höhötti pikkumaisesti merkityksettömälle kostolle.

1. kausi elää sydämessäni ensisijaisesti Bear McCrearyn upean musiikin tukemien hysteeristen kiiltokuvien johdosta. Kukaan ei tee keskiaikafantasiaa, jota janoan; uusimmat tekoälytyökalut eivät tee viittä koherenttia, katkeamatonta sekuntia keskiaikafantasiaa, jota janoan, vaikka käyttäisin yritykseen kymmeniä tunteja. Se, että hepsankeikat käytännössä elivät Taivaassa, mutta sitten he "oppivat, mitä kuolema tarkoittaa" Bearin vinkuessa, oli asiansa ajava saavutus pilottijaksossa, jonka 2. kausi voi ylittää vain, jos sillä on lisää sanottavaa siitä, miten Sauron toimii eli pahuutta symboloi. Tällä ja edellisellä jaksolla on infoa, joten toivo elää.


Keskiarvo 9 jakson jälkeen:


< Jakso 1-8 --- Jakso 2-2 >

Katsottu: Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Emilia Clarke on "po... Venetsialaiskarnevaa... >

Keskustelut (2 viestiä)

laivanrakentaja

30.08.2024 klo 12.36 1 tykkää tästä

Viihdyttävä avausjakso. Tykkäsin (jopa rakastin) ekasta kaudesta ja tässä homma näytti olevan vielä paremmin uomillaan. Visuaalisesti sarja näyttää tolkuttoman hyvältä limaisine örkkeineen, aitoine lokaatioineen, kullankeltaisine metsineen ja tyylikkäine valo/varjo -leikkauksineen. On siellä toki green screeniä ja muovisia lavasteitakin, mutta kaikki on hyvin tehty.

Musiikki on loistavaa, ja soundtrack soinut koko ajan taustalla julkaisustaan asti.

Itselle maistuu tuo dialogi, mikä eroaa modernista televisioista ja maailmasta kaiken sen runollisuutensa ansiosta. Helpottaa uppoutumista maailmaan, kun dialogi on luokkaa "Silmäsi kätkevät taakseen petoksen liekin" vs. "Mitä helvettiä mutsis juuri teki?"

Pieniä easter eggejä ripoteltu sinne tänne. Ja eka jaksohan kesti reilusti yli tunnin eli noin kolmen Disneyn uusimman SW-sarjan jakson verran.

PS: Missä Alienin arvostelu?
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

30.08.2024 klo 23.05

Katson Alien: Romulusin vasta kotona. Ridley Scottin kolmas esiosa olisi kiinnostanut enemmän.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova