Tuorein sisältö

Suomalaiset elektronisen tanssimusiikin tekijät perustiva Luxonia Family -kollektiivin - tästä on kyse

20.08.2024 klo 11.15 | Luettu: 675 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kaikkiaan kaksikymmentä suomalaista elektronisen tanssimusiikin artistia ja taustavaikuttajaa on perustanut maamme oloissa ainutkertaisen mittavan kollektiivin. Luxonia Family -nimisessä ryhmittymässä on mukana 17 artistia ja kolme alan taustahenkilöä eri puolilta Suomea.

Luxonia Familyn artisteja on nähty mm. Weekend Festivalin ja Electronic Fields Festivalin lavoilla, ja he ovat tehneet musiikkia lukuisille kotimaisille ja ulkomaisille levy-yhtiöille. Suomalaisten EDM-tuottajien kuukausittaisten Spotify-kuuntelujen Top 30 -listalta löytyy kaikkiaan kuusi Luxonia Familyn artistia.

"Luxonia haluaa nostaa suomalaisen elektronisen tanssimusiikin ja sen artistien tunnettuutta Suomessa ja maailmalla. Järjestämme tapahtumia ja välitämme artisteja myös festivaaleille ja muihin tilaisuuksiin. Uskomme, että yhdessä olemme enemmän. Olemmekin lähestyneet ja tehneet jo hyvää yhteistyötä monien elektronisen musiikin merkittävien tapahtumien ja tahojen kanssa. Lisäksi kehitteillä on täysin uudenlaisia tapahtumia ja liiketoimia", kertoo Luxonia Familyn artistivastaava Tomi Lindblom.

Lindblomilla on yli kymmenen vuoden kokemus mm. lukuisten EDM-festivaalien ja artistien tiedottajana.

Luxonia Familyn perustaja-artisteja ovat Axity, DeejaVu, Eric Altair, JaySic, Joysic, KLASS, KUOKKA, Lionis, Loose, Mike Ditchz, Robbe, Sm!le, Thomas Will, Triple M, VIIO, Walter Alan ja Whoknows. He ovat kotoisin pääkaupunkiseudun lisäksi Jyväskylästä, Kouvolasta, Lappeenrannasta, Tampereelta ja Vaasasta.

Luxoniassa ovat mukana alan taustavaikuttajista myös Matias ja Elmeri Taavitsainen, joilla on pitkä kokemus muun muassa monien EDM-tapahtumien järjestämisestä sekä niiden teknisistä ratkaisuista. He ovat myös mm. Helsingissä järjestettävän Electronic Fields Festivalin perustajia.

"Luxonia on monipuolinen kollektiivi, ja meillä on myös vahvaa teknistä ja taiteellista osaamista. Olemme tuottaneet suuren määrän omia tapahtumiamme ja lisää on tulossa", kertovat Matias ja Elmeri Taavitsainen.

Yhdeksän Luxonian artistia esiintyi juuri pidetyllä Weekend Festivalilla. Lisäksi Luxonia järjesti Helsinki Goes EDM -tapahtuman 15. elokuuta Taiteiden yönä Helsingin Kaisaniemenpuistossa.

Seuraavaksi suuri joukko Luxonian artisteja nousee lavalle Electronic Fields Festivalilla Helsingissä lauantaina 24. elokuuta sekä Electric Carneval -erikoisristeilyllä 28. syyskuuta.

Luxonian internetsivuilla on sen artistien esittelyjen lisäksi paljon muuta EDM-tietoutta, kuten uutisia ja musiikkilistoja. Luxonia muun muassa päivittää suomalaisten EDM-tuottajien TOP 30 -Spotify-kuuntelujen listaa.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Jättirobottisaaga Pa... 'Terapeuttinen matka... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova