Tuorein sisältö

Vikings: Valhalla 3-7: Hän-Mies ja Välimeren valtiaat

17.08.2024 klo 17.00 | Luettu: 828 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 7:
Hardrada


Tavallaan on helpotus, kun korttitalo romahtaa virallisesti. Todellista keinoa oikaista kurssia sarjalla ei enää ollut. Oletettavasti Netflix veti töpselin ennenaikaisesti, mutta käski tekijöiden simuloida kunniallista loppua. Todellinen arvosanani jaksolle on sydänkoneen ääni: piiiiiiiip.

Jakso on toiseksi viimeinen. Rönsyilevän saagan pitäisi huipentua nyt, jotta on aikaa epilogille, ja rajatunkin sadun pitäisi aloittaa huipentuma, mutta palapeli on täysin levällään.

Välimerellä nähdään se lapsellinen tappelu He-Manin ja Skeletorin välillä, joka kauden olisi pitänyt hoitaa pois alta alussa. Toinen Välimeren viikinki teleporttasi jo pohjoiseen. Matkalla hän kätevästi näkee asioita, jotta hän voi neutraalina (= kuin sarjan ulkopuolisena) henkilönä kommentoida konnuuksia. Joo, tämänhän vuoksi etelään kannatti lähteä 2. kauden alussa.

Freydisin isä kehittyi empaattisesta johtajasta virnisteleväksi psykopaatiksi hetkessä. Kun Freydis huomaa sen, hän vetää ukkoa heti turpiin, mutta juoni ei ole ohi. Isä perustelee pahuutensa repliikillä "the winter is coming". Ei kiesus.

Sairastuneen kuningas Knuutin seuraajaa pohditaan kohtauksessa, joka muutaman muun kuvion tavoin olisi parempi esimerkiksi asiayhteydestä irrotettuna. Jos perijät olisivat kiintoisia ja heidän tarinansa olisi vasta alkamassa (tyyliin House of the Dragonin 1. kauden loppu), kohtaus saattaisi olla miellyttävän rajattu ja tunnelmallinen, mutta koin kohtauksen teeskentelevän, että sarja teki enemmän kuin se teki, jotta kaikki pääsevät jo kortistoon.


Keskiarvo 23 jakson jälkeen:


< Jakso 3-6 --- Jakso 3-8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Varo, Mila Kunis, is... Vikings: Valhalla 3-... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova