Tuorein sisältö

Vikings: Valhalla 3-5: jakso käyttäytyy kuin laatusarja hyvällä pokerinaamalla

14.08.2024 klo 23.00 | Luettu: 679 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 5:
Greenland


Pulliaisten virallinen puolustaja Freydis menetti tuppukylänsä, joten seurakunta suuntaa Grönlantiin ja Freydisin faijan nurkkiin. Faija on taas yksi kohtalaisen karismaattinen partasuu, jota voisi viikinkisarjassa katsella, jos sarja tietäisi, mitä se tekee. Freydisin tuore poikaystävä on toinen tai seitsemäs.

Ihan muualla notkuva grönlantilainen vakionaama on osoittanut kiinnostusta merikarttoja kohtaan viimeaikoina. Joskus muinoin sarja lupasi (ainakin tekijöiden puheissa) piipahtaa Pohjois-Amerikassa. Se juoni ei vaikuta liittyvän muuhun, mutta sitten myös Freydis haaveilee uudesta maailmasta. Historiallisesti joku viikinki vieraili lännessä. Järkevältä ei kuulosta se, jos isompi porukka lähtee sinne nyt aivan mooseksena?

Englannin viikinkikuningas Knuut on vakavasti sairas. En löydä päästäni tiedon häivää siitä, että tätä olisi mainittu aiemmin. Kruunulle on ottajia. Sehän on juoni. Jaksossa nähdään äkillinen murha, jonka kolmesta osapuolesta kaksi ovat varsin käyttökelpoisia, joten tämä olisi "Game of Thrones -käänne", jos sarja olisi Game of Thrones.

Sama pätee Välimeren tilanteeseen. Sielläkin nähdään iso käänne tai tuplakäänne. Jos aloittaisin katselun tästä jaksosta, veikkaisin sarjan olevan jännittävä. On kuitenkin helppoa tehdä suora vertaus Thronesiin: Valhalla ei ole seurannut etelän maan menoa alusta saakka, vaan sinne mentiin yhtäkkiä huvin vuoksi, joten käänteenkin pointti on hämärä.


Keskiarvo 21 jakson jälkeen:


< Jakso 3-4 --- Jakso 3-6 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Netflix-sarja kertoo... Kun Sauron pääsee va... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova