Tuorein sisältö

Juurevaa musiikkia ja countryn eri tyylilajeja - Kangasalan Raikussa soitto soi maalaisidyllissä jo 13. kerran

12.08.2024 klo 09.35 | Luettu: 408 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Idyllinen countryrock-festivaali Raikku rokkaa ja rakastaa järjestetään 13. kertaa Kangasalan Raikussa tulevana viikonloppuna perjantaista lauantaihin 16.-17.8.

Peltolan tilan maille nouseva rock-kylä tarjoaa tunnelmalliset puitteet Roineen ja Raikunjärven ympäröimänä.

Kolmella lavalla kuullaan juurevaa musiikkia ja countryn eri tyylilajeja niin valtakunnallisesti tunnetuilta artisteilta, genren ykkösnimiltä kuin nousevilta tähdiltä.

Alueen ladot, vanha kanala ja muut ulkorakennukset toimivat saluunoina, baareina sekä esiintymis- ja viihtymisalueina.
Ainutlaatuisesta ympäristöstään ja tunnelmastaan tunnettu festivaali on ollut vuosittain loppuunmyyty. Lippuja tämän vuoden tapahtumaan on vielä vähän jäljellä.

Lavalle nousevat mm. Mikko Alatalo yhdessä Alatalo Country Bros -yhtyeen kera, Steve ’n’ Seagulls, kansainvälisen Battle Beastin riveistä tuttu Noora Louhimo Experience ja Jenkkimarkkinoilla debyyttinsä hiljattain julkaissut ylöjärveläinen Jykä Sirainen eli musiikkia artistinimellä JYKÄ.

Lauantaina esiintyvät Kangasalan tähti, pitkän linjan blueskitaristi Heikki Silvennoinen, festivaalipromoottori Riku-Sippo Uotilan pitkäaikainen countryrock-yhtye Still, soul- ja blues -tulkitsija Ina Forsman, New Orleans-henkistä countrya esittävä Masa Orpana Honk, kittiläläinen gospel-kaksikko Saila duo, oktoberfest-tunnelman takaava Sauerkraut7-orkesteri ja Texasista Suomeen kotiutunut pitkän linjan muusikko Wiley Cousins duo-kokoonpanonsa kera.

Tapahtuma sai alkunsa vuonna 2005, jonka jälkeen sitä järjestettiin aluksi parin vuoden välein.

"Ei olisi voinut aavistaa parikymmentä vuotta sitten, että tapahtumasta kasvaa valtakunnallisesti merkittävä country-musiikin areena, jolla esiintyvät niin J. Karjalainen, Anssi Kela kuin Mikko Kuustonen. On ollut hienoa saada vuosien saatossa paikalle myös kansainvälistä väriä, kun Raikussa on nähty muun muassa huippukantriviulisti Hillary Klug", kommentoi promoottori Riku-Sippo Uotila.

Ohjelma:
Pe 16.8.
Mikko Alatalo & Alatalo Country Bros, Steve n’ Seagulls, Noora Louhimo Experience, Cross Country Hillbillies, JYKÄ, Aukusti Koivisto, Fredi Heinämäki Trio, Uncle John duo.

La 17.8.
Heikki Silvennoinen, Still, Ina Forsman, Masa Orpana Honk, Saila duo, Sauerkraut7, Wiley Cousins duo, Uncle John duo.




V2.fi | J.A. Kaunisto
< Näin paljon porukkaa... Katri Helenan tuleva... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova