Tuorein sisältö

The Decameron 1-7: seksitragedia? Tornipuolustusta?

09.08.2024 klo 18.00 | Luettu: 581 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
This is Awful, and You'll Never Recover


Timmi joulupukki lillui lammessa pylly paljaana viimeksi. Nyt palvellaan oppositiota tyttörakkaudella, joka on aidoin / anteliain seksikohtaus tässä ns. seksikomediassa tähän mennessä.

Joulupukista tuli yksi pahimmista ylinäyttelijöistä hanhen kanssa karkaamisen ja pyllyilyn välissä. Hän saa Nicolas Cage -tasoisia kiukkupuuskia yrittäessään vallata huoltamansa kartanon uuden kommarijenginsä kanssa. Toverit ovat säyseitä, joten "kommari" on solvaus vain jos joulupukki puolivahingossa ylentää itsensä tasa-arvoisen porukan diktaattoriksi? Laajojen teemojen etsiminen ei ole kehittävää. Paljastuksilla tai edes kuolemilla ei ole erityistä merkitystä, ellei jotakin erikseen painoteta hetken ajan. Hahmot elävät hetkessä. Kartanon tavoittelusta innostutaan ja luovutaan mielivaltaisesti.

Tornipuolustuksesta: "toverit" ovat jo kolmas ylimääräinen tunkeilija-aalto. Neljäs saapuu kartanon porteille ennen jakson loppua viime jakson arpomista syistä, joten paljonpa 3. aaltoon panostetaan. Tyypit vähän tiuskivat. Yksi karkotetaan, toinen koettaa karata.

Ennen 4. aaltoa jakso koettaa korostaa yleistä tunnelatausta, onnistuen korkeintaan välttämään tahattoman komedian. Juonet eivät ole uskottavia. Esimerkiksi ns. järkiavioliiton harhaiset osapuolet päättivät yhtäkkiä olla rehellisiä ja arvostaa toisiaan sellaisina kuin he ovat. Se oli söpöä. Sitten toinen kuoli saman tien satunnaisesta syystä, joten nyt toinen yrittää jatkaa sen vakuuttelua, että he olivat aitoja ystäviä, nyyh, nyyh. Muutamat hienostelijat ovat kehittyneet nöyremmiksi pyörimällä alas rappusia, minkä voimme luokitella johdonmukaiseksi hahmonkehitykseksi.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tapiola Festivaalin ... Janni Hussilta yllät... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova