Tuorein sisältö

The Decameron 1-6: tarinan arpominen nopalla on taitolaji

07.08.2024 klo 20.40 | Luettu: 597 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
A Stony Brook Away


Kuten sanottua, tämä on roolipeliä. Tarinankertojat sotivat toisiaan vastaan, korkeimman auktoriteetin ollessa noppa. Kartanoon ilmestyi remuporukka tyhjästä. He pakottivat pitkän aikavälin juonittelijat puhumaan totta ennenaikaisesti. Tappelu ja rutto tappoivat tulokkaat heti. Tärkein jäi henkiin kuin harkitusti, mutta sitten sivuhahmo kokeili, josko hänetkin voisi jo tappaa (tavalla, joka vaatii vähintään noppalukua 15/20, kun murhaaja ei ole ninja).

Kaikki päähenkilöt häädettiin, mutta 5 minuuttia myöhemmin he saivat palata. Älä kysy, miksi kaksi riitaista emäntää päätyivät eri suuntaan, jossa heidät nyt vangitaan pariin otteeseen. Satunnainen riitelykohtaus selittää, miksi kartanoa hallitsevalla talonmiehellä kilahtaa siinä määrin, että hän lähtee lomalle hanhen kanssa. Kartanosta ovat hetken ajan kiinnostuneita vain heikoimmat hahmot. Olen hieman lämmennyt heille, mutta kokonaisuudessa ei ole päätä eikä häntää.

Jos se olisi vahvistettua, että tarinaa arvotaan hatusta, myhäilisin harhailevien hahmojen näyttelijöille, jotka eivät vain vedä omaa show'ta, vaan pyrkivät löytämään tien takaisin muiden luo. Se olisi jopa erinomaista roolipeliä tai improvisaatioteatteria, kun talonmies löytää nopsaan "kommunistisen yhteisön" ja ryhtyy suunnittelemaan vallankaappausta, mutta virallisesti tämä on käsikirjoitettu sarja vailla perusideaa. Sama pätee muutamaan tunteelliseen hetkeen. Olisin vakuuttunut, jos olisin itse 5 minuuttia sitten huutanut yleisluontoisia ehdotuksia teatterinäyttelijälle (tai tekoälylle).


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Big Brother -kuviois... Metallican Lars Ulri... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova