Tuorein sisältö

House of the Dragon 2-8: penis on irronnut.

06.08.2024 klo 17.40 | Luettu: 751 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 8:
The Queen Who Ever Was


Sarja jaksaa venyttää ohutta lähtemateriaalia. Kerronta on täyteläistä, jos on ensyklopedia johon viitata, mutta tämä esiosa on se toisen tarinan sellainen. 1. kauden ensimmäinen puolisko oli kuin esiosan esiosa. 2. kausi ilmoittaa päätösjaksossa, että väliaikahuipennus nähdään ehkä jo 2026.

Game of Thronesin aliarvostetut viimeiset kaudet pelasivat jo käänteet, jotka tekevät lohikäärmeistä kiinnostavia tilanteessa, jossa ne ovat jatkumon mahtavin voima. Se tapahtui vuosien jossittelun jälkeen kuten sopii. Tämän kauden huippu oli se, kun lohikäärmeet suvaitsivat tapella puolivälissä. Nyt eräs vääpeli mongertaa, että lohikäärmeet ovat ihan paska juttu keskiaikaisen sodankäynnin ystäville. Se taas ei ole hääppöistä fantasiaa, kuinka nopeasti uudet ratsastajat rutinoituvat tähän "mekaaninen härkä" -haasteeseen.

Kun 4. kausi vahvistettiin äsken, sarjan vetäjä muistutti ydinasevertauksestaan: 2. kausi on yhä kylmää sotaa! Joo, ja paljonkohan kerronnallista potentiaalia näemme avoimessa ydinsodassa? Jaaritellaan nyt vielä armeijoiden kokoonpanoista kun ehditään.

Nössö Lannister on jollakin puolella. Hän ei vaikuta Lannisterilta, mutta hän mutapainii reteän soturinartun kanssa, jotta narttu kunnioittaisi häntä liittolaisena, joten ehkä oikeiden Lannisterien geenit ovat nartulta. Niin hyvää fanifiktiota. Supertarpeellista tietoa.

Penis on vahvistetusti irronnut. Virallisesti tämä siis on Game of Thronesia. Uhri on nilkki ja näyttelijä on köpöisin eunukki tähän mennessä, joten tämä saattaa olla ensimmäinen kerta, kun peniksen irtoaminen ei tee hahmosta parempaa ihmistä. Rohkeaa odotuksilla pelaamista, jos ehkä hieman epärealistista.

Eri puolilla pelaavat naispäähenkilöt tapasivat luonnostelluissa merkeissä, joten nyt sarja uskoo, että tempun saa toistaa. Tämä ei ole sota mantereesta vaan puuhastelua. Laukaistaan ydinkäärmeet tai lohiaseet ilmaan ja heitetään roolipelinoppia, niin tämän voisi paketoida 2 jaksossa.


Keskiarvo 18 jakson jälkeen:


< Jakso 2-7

Katsottu: Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Laulaja-lauluntekijä... Yle televisioi Tampe... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova