Tuorein sisältö

Tampereen SaariHelvetti juhli vuosikymmenen mittaista taivaltaan - näin paljon paikalla viihtyi porukkaa

05.08.2024 klo 09.27 | Luettu: 506 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Tampereen SaariHelvetti juhli näyttävästi 10V-juhliaan.

Viikinsaaren tunnelmasta nautti 5200 raskaan musiikin ystävää.

Tampereen kesän raskain festivaali täytti menneenä viikonloppuna 10 vuotta. Asiaa juhlittiin "työn merkeissä".

Perjantaina illan ainoa ulkomaan ihme Fleshgod Apocalypse hurmasi kansan sinfonisella metallillaan ja suomalaiset esiintyjät toivat tapahtumaan laajuutta ja laatua. Erityisesti Atlas-yhtyeen tuima northcore-paahto ja haastavaan paikkaan päässeen Assemble the Chariotsin (korvasi jenkkibändi Nekrogoblikonin) astraalimainen raskailu upposivat kansaan laajasti.

SaariHelvetin loppuunmyydyn lauantain ehdoton pääesiintyjä oli Turmion Kätilöt, joka on soittanut yhtä vaille kaikissa Viikinsaaren tapahtumissa.

SaariHelvetin kymmenvuotisjuhla loppui Norjan peikkoartisti Mortiisin mystiseen esitykseen. Muita lauantain erityisen räväköitä akteja olivat Belgian tyly Aborted, sinfonisen metallin raaka ilmentymä sveitsiläis-saksalainen Ad Infinitum ja suomalaisen melodisen folkmetallin kärkiryhmä Ensiferum.

"Kymmenen vuoden jälkeen voin vain todeta, SaariHelvetti on mitä parhain ja hyväntuulisin heimotapaaminen raskaan musiikin ystäville. Tarjoamme vieraillemme heavya monessa muodossa ja uskon, että tyypillinen SaariHelvetin kävijä on hyvin suvaitsevainen ja laajakatseinen musiikkimakunsa suhteen
", SaariHelvetin promoottori Rowan Rafferty pohtii.

"Yksi asia on ainakin selvä: SaariHelvetti on monelle kävijällemme vuoden kohokohta. Siksi tätä festivaalia on ollut niin mukava rakentaa kaikki nämä vuodet".




V2.fi | J.A. Kaunisto
< 'Se tunne kun keikka... Iloisen linjaton Por... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova