Tuorein sisältö

Vikings: Valhalla 3-1: pari kautta taisi jäädä tekemättä, mutta parempi näin

31.07.2024 klo 23.20 | Luettu: 740 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 1:
Seven Years Later


"Seitsemän vuotta myöhemmin"?

Tämä on viimeinen kausi. Skippasiko sarja kauden tai useamman alkuperäiseen suunnitelmaan nähden? Se ei ole huono päätös luovalta puolelta, jos vaihtoehto oli sarjan jättäminen kesken, enkä sinänsä ihmettele, jos oli.

Joskus muinoin viikingit oli tarkoitus viedä myös Pohjois-Amerikkaan. Edellisellä kaudella osa tyypeistä matkasi Konstantinopoliin pitkän kaavan mukaan, joten oli luonnollista jäädä odottamaan, että seuraavaksi näytetään ajan kanssa, kuinka he solmivat uusia liittoumia. Nyt pari viikinkiä on Bysantin keisarin leivissä ja keskellä piiritystä Sisiliassa. Wikistä tarkistin, että se keisari on sentään jo nähty.

Toinen tietoisku itselleni: pohjolan kuningas Knuut / Canute ehti palata "näyttelijän isyyslomalta" haiskahtavalta tauolta jo 2. kaudella. Se olisikin paksua, jos yksi karismaattisimmista viikinkikörmyistä haihtuisi lomille muuten vaan ja palaisi puolta sukupolvea myöhemmin, kun hän kiukkuilee paaville Vatikaanissa prameissa tamineissa. Ei tässä ennen mitään paaveja ollut, luulen.

Sitten on tavisten kylä, jossa hymyillään leveästi, koska riehuvat bysantin paavit ovat juuri nyt kaukana. Intiassa matkustellut viikinkidruidi esitellään siten, että häntä pannaan. Sisiliassa nähdään parikin sotakohtausta, jotka osoittavat viikinkien olevan siellä taktiikoidensa vuoksi, joten heitetään vielä kardinaalille lahjus, niin on hovijuonittelua ja raksit listan kaikissa ruuduissa.


Keskiarvo 17 jakson jälkeen:


< Jakso 2-8 --- Jakso 3-1 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Shrekin ohjaaja, Pix... 'Vähä jännää', totea... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova