Tuorein sisältö

House of the Dragon 2-7: lohikäärmeitä himoitsevat äpärät

29.07.2024 klo 23.00 | Luettu: 828 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 7:
The Red Sowing


Lohikäärme kärvensi lohikäärmeratsastajien kummin kaiman ja päätti etsiä itse paremman geenicocktailin. Moppitukasta näkee, että venesuvulla on samaa verta kuin ratsastajilla, joten vaikkei muuan veneäpärä ole perinyt tukkaa, hän on perinyt lohikäärmeitä miellyttävät feromonit, ja niinpä sisulisko on hänen. Jakson aloittava simppeli kohtaus on oiva. Loharikuningatar epäilee ja uhmakkuuden alla luonnollisesti pelkää tulokasta, mutta ilahtuu sattumuksesta ja vaistoaa totuuden tulokkaan juurista, minkä kaiken Emma D'Arcy ilmaisee komeasti naaman värähdyksillä.

Hyvin näytelty on myös "kummituslinnaan" sijoittuva kohtaus, jossa jokiseudun nuori päällysmies nousee satunnaisen sivuhahmon asemasta peluriksi. Poika lupaa joukkonsa koomisesti kukkoilevalle Matti Smithille, mistä alaiset eivät pidä, joten poika nöyryyttää Mattia näennäisesti, kukkoillen itselleen auktoriteettia. Sääli että Matin kummituspsykoosijuonta on jatkettava. Makuni mukaan sen pitäisi olla sääntö, että kuolleet hahmot eivät palaa edes kuolleina: eivät takaumissa, eivät aaveina, eivät "aaveina". Hyvän ja huonon tarinankerronnan ero on vaikutelmissa; rivien väleissä. Et tahdo muistuttaa, että kuolleiden hahmojen näyttelijät ovat käytettävissä.

Pulliainen voi ratsastaa loharilla? Nyääh, eikä, sanoo aatelinen. Jees, sanoo satunnainen juoppo, joka on kuunnellut ULFin jorinoita. ULF (unclean life form) on toinen juoppo, joka on väittänyt olevansa aatelista sukua. Asiallisempaa seppää pidin vain vanhana, mutta hänkin on moppipää. Nämä tyypit ja kymmenet muut kuten mm. Toxic Avenger (?) kutsutaan kokeilemaan. Jakso ei korosta sitä vitsiä, että aateliset ovat panneet aivan jäniksinä.

Jurassic Park -henkinen karsintakohtaus ansaitsee kaiken huomion. Jaksossa on tyhjäkäyntiä, mutta nämä kolme asiallista sessiota tekevät tästä yhden sarjan parhaista jaksoista. Protestoin sitä, että tämä ja aiempi materiaali rinnastavat lohikäärmeellä ratsastamisen golf-kärryn ohjaamiseen: Näin koulutat lohikäärmeesi -trilogia uskoakseni teki parempaa työtä, vaikka muistan senkin oikoneen mutkia sivuhahmoja käsitellessään.


Keskiarvo 17 jakson jälkeen:


< Jakso 2-6 --- Jakso 2-8 >

Katsottu: Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Heinäkuussa nähdään ... 'Mie nautin niin kov... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova