Tuorein sisältö

Cobra Kai 6-5: tismalleen sitä, mitä huipennuksen... ensimmäisen kolmasosan lopun... on tarkoituskin tehdä

21.07.2024 klo 23.30 | Luettu: 594 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 6 - Jakso 5:
Best of the Best


Kausi pelaa kliseillä esimerkillisesti: jaksot 4 ja 5 varsinkin. Kolmas jakso ilmoitti, että vain 6 kakaraa valitaan turnaukseen. Olisi epärehellistä kerrontaa jättää neljästä ilmeisestä vaihtoehdosta pois 2, mutta katsoja odottaa yhtä käännettä. Neljäs jakso panosti villeihin kortteihin eli valintoihin 5 ja 6. Nyt kun kausi jää tauolle hitusen pidemmän jakson merkeissä, se käännekin hoidetaan pois alta johdonmukaisesti ja elämyksellisesti.

Tyttöjen ja poikien tiimien kapteenit ratkaistaan perinteisillä matseilla. Ehdokkaat ovat kohdanneet useasti. Riidat on haudattu, mutta poikien tunteet kuumenevat hieman, koska molemmat näkevät tämän elämänsä tilaisuutena. Heidän matsinsa pelaa "tuuli vaihtaa suuntaa" -kortin, mutta tyydyttävästi klisee sidotaan tyttöjen tilanteeseen: toinen pojista on matsinsa alussa huolissaan siitä, ettei toinen tyttö ole paikalla.

Jakson alussa kiero Kreese palaa Yhdysvaltoihin muistuttamaan olemassaolostaan entistä ykköstyttöään. Tyttö vannoo olevansa sankarien puolelle, mutta käsittelyyn otetaan taas hänen vaikea perhetilanteensa, joten pikapuolin hän on Anakin Skywalker -tyyppisessä käännekohdassa.

Yleisesti ajatellen useimmat juonet pyörivät ympyrää, mutta se tapahtuu tunteellisesti ja tehokkaasti, juonten törmäillessä toisiinsa risteyksissä. Karkea tuntuma on se, että hahmojen henkilökohtaiset ongelmat ja heidän riitansa on ratkaistava yhtä aikaa (päätösjaksossa), ennen kuin mitään on oikeasti ratkaistu.

Lopussa tiedämme, mitä on tapahtumassa, joten mutkat oikaistaan suoriksi ja seuraavan 5 jakson ryppään panokset on asetettu. Erinomaista.


Keskiarvo 55 jakson jälkeen:


< Jaksot 6-3 ja 6-4

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Olga Temonen jälleen... Inside Out 2 jyrää S... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova