Tuorein sisältö

House of the Dragon 2-5: laskeutuva savu paljastaa paremman sarjan

15.07.2024 klo 23.55 | Luettu: 3595 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 5:
Regent


Vihollisten lohikäärme on surmattu. Kun sen päätä esitellään rahvaalle, ilmeet ovat vakavia, ja yksi äijä toteaa luulleensa, että lohikäärmeet olivat jumalia. Sen aistii, että nyt ollaan asian ytimessä. Targaryen-suku on nostanut itsensä ehdottomaan valtaan lohikäärmeillä, mutta sisällissodalla he tahraavat mytologiansa. Siinä olisi pohjoiskorealaisillakin ihmettelemistä, jos seuraava diktaattori valittaisiin kahden kuukasvoisen punkeron välisellä painimatsilla, jossa paljastuu ensin, että toisella sittenkin on perseenreikä, ja sitten se, etteivät toisen viskelemät kävyt muutu kranaateiksi.

Olen vakuuttuneempi myös päähenkilöiden reaktioista lähimmäisen kuolemaan ja toisen vammautumiseen kuin olin varsinaisista käänteistä viimeksi, vaikka 4. jakson huipennus toimi. Asioiden alustamisessa mättää jokin. Tässä on helppo heittää se esimerkki, että jos rahvas palvoisi lohikäärmeitä oikeasti eikä tapakristittyjen tyyliin, mainittu aloitus ja myöhemmin nähtävä lohikäärmettä uhmaava äijäpaha voisivat olla vielä merkityksellisempiä hetkiä. George R.R. Martinin alkuperäismateriaali ei välttämättä salli enempää, mutta tai juuri siksi hänkään ei ole aurinkojumala.

Sirpaleiset neuvottelut tärkeiden ja satunnaisten pomojen asemasta hyötyvät 4. jakson lopusta. Pätkiä sitoo yhteen se, että sekä kuningataräiti että vastapuolen kuningatar yrittävät pysyä relevantteina, vaikka äijät sooloilevat heidän osaamistaan väheksyen. Suhtaudun tänään sarkastisesti vain siihen polkuun, jossa Matt Smith on vapaa hovijuonittelemaan ja poistumaan kummituslinnasta, jonne hän kuitenkin palaa näkemään näkyjä, joihin hän ei kunnollisesti reagoi. Juoni vaikuttaa etenevän, mutten saa otetta siitä ajatuksesta, että tämä itsensä huonoon kuntoon juonut cosplay-Legolas on alfa edes omasta mielestään.

Monien mielestä oli loogista palkita edellinen jakso. Itse korotan arvosanaa nyt, kun edellisen jakson paino tuntuu, mutta kyse on samasta asiasta.


Keskiarvo 15 jakson jälkeen:


< Jakso 2-4 --- Jakso 2-6 >

Katsottu: Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ilosaarirockissa aiv... Stranger Things päät... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova