Tuorein sisältö

House of the Dragon 2-4: paras jakso tähän mennessä?

13.07.2024 klo 21.45 | Luettu: 1903 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 4:
The Red Dragon and the Gold


Viimeistään nyt testataan katsoja. Jos katsoja on mukana, jakso on palkinto: arvosanat ovat korkeita, ja Max-palvelussa myhäillään, että tästä kaikki puhuvat. En nähnyt paljastuksia etukäteen, ja odotin jotakin tavallista parempaa vain koska jakso itse ruokkii mielenkiintoa lopun lähestyessä.

Kunkun porukka on ottanut pieniä voittoja. Nyt he yrittävät vallata pienen linnan lähellä vastapuolen tukikohtaa. Ilmeetön kovismummo saapuu kärtsäämään hyökkääjät lohikäärmeellään, mutta Fortniten banaani valmistautuu yllättämään hänet omalla, isommalla sisuliskollaan. Paikalle lentää myös itse kuningas, koska hän tempaisi kännit. Jakso virallistaa sen olettaman, että lohikäärmeet pilaavat perinteisen sodankäynnin, mutta kävipä ilmataistelussa miten tahansa, se on Game of Thrones -käänne? Kullakin lentäjällä on vielä potentiaalia?

Joo. Kyllä. Huipennuksella oli mielenkiintoni. Jälkikäteen en malttanut olla tarkistamatta lähdemateriaalin Wikistä, mitä lopetus tarkalleen tarkoittaa. Seuraava jakso kiinnostaa enemmän kuin 2. kausi tähän mennessä. Ja silti katsoin tätä kuin robotti. Näillä hahmoilla ei ole sydäntäni. Lähinnä nippelitiedolla on tässä tapauksessa. Nippelitietoon eli fiktiiviseen historiankirjaan sarja perustuu.

Toteutus on tv-hyvää. Siitä saa vakuuttua. Olen nähnyt parempia vastaavia matseja lastenkin elokuvissa, millä viittaan ensisijaisesti siihen, avautuuko örkkien ohjaajien strategia, vai vaikuttavatko he heiluvan mekaanisella härällä vihreän kankaan edessä. Ehkä viittaan tässäkin hahmonkehityksen vetoavuuteen.

Ennen huipennusta kunkun alemmuudentunteita käsitellään johdonmukaisesti. Vastapuolen pomoleidi on viimein vakuuttunut sodan tarpeellisuudesta, mikä valitettavasti tarkoittaa myös jääzombie-ennustuksesta jaarittelua. Se koko juoni olisi saanut jäädä Thronesiin, jossa se toimii, että zombiet olisivat jumissa, ellei viimeinen legendojen ennustama lohikäärmepässi lahjoittaisi niille liskoa. Lisäksi se on olevinaan salajuoni, että yksi (1) hahmo on vangittu psykoosipainajaisia tuottavaan kummituslinnaan, jonka hän uskoo vallanneensa yksin.


Keskiarvo 14 jakson jälkeen:


< Jakso 2-3 --- Jakso 2-5 >

Katsottu: Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ex-Bondia Pierce Bro... Nicole Kidman ja Lie... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova