Tuorein sisältö

House of the Dragon 2-3: suhteellisen asiallinen satu ilmaisesta kummitustalosta ja kuningattaren ninjaharrastuksesta

12.07.2024 klo 23.55 | Luettu: 835 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 3:
The Burning Mill


Edellinen jakso oli tahattoman koominen. Tätä jaksoa tarvitsee tylyttää siitä vain jos tästä pitää sanoa jotakin, eikä hovijuonittelun ja sodan matelemisesta varsinaisesti tarvitse. Keskiaikasaippua on kivaa.

Alussa näytetään, kuinka satunnaisten klaanien teinit nielevät sen version totuudesta, jota heille sattumalta syötetään. Toisaalta asiaan liittyy paikallisia kaunoja, joten he vihaisivat ilman sotaakin. Nyökkään. Ja hymyilen, kun pari pentua öyhöttää ja sitten ruumismeri näytetään, sarjan pantatessa varsinaista sodankäyntiä.

Kikattava kunkku vierailee pubissa ja bordellissa, kikattaen myös munasillaan heiluvalle broidilleen, eli silmäpuolelle banaanipäälle, joka tykkää kiehnätä ensimmäisen ilolintunsa eli vanhemman naisen kanssa. Komedia on tarkoituksellista. Veljesten suhde on menossa jonnekin. Joo. Mutta tuplabanaani näyttää yhä piirroshahmolta, ja näitä haltioiksi koodattuja blondeja on melko paljon. Heidän on tarkoitus näyttää Daenerysilta, joka näytti ihan vain hahmolta.

Visuaalisesti vähemmän kiero banaanihaltija eli Matt Smith lähti vähän ratsastamaan, lohikäärmeellä. Nyt hän ilmoittaa valtaavansa valtakunnan suurimman linnan yksin! Se sopii linnanherralle. On perusteluja ja kiintoisaa kanssakäymistä. Mutta sitten banaanirambo alkaa nähdä näkyjäkin kummitustalotyyliin, eikä näitä mahdollisuuksia ole pidetty järin tasaisesti esillä.

Sota alkoi käytännössä näin. Kunkku valitsi seuraajakseen tyttärensä. Kunkku houri kuolinvuoteella "Simo... jees", koska hän fanitti historiallista Simoa. Nyt 75% valtakunnasta uskoo, että ihan toinen Simo on uusi kuningas. Tänään se oikeasti oikeutettu seuraaja suorittaa ninjaoperaation päästäkseen keskustelemaan Simon äidin kanssa. Se tulee puheeksi, että tämähän meni nyt ihan päin helvettiä. Se on realistista ja kiintoisaa kerrontaa, että on myöhäistä peruuttaa jyrkistä mielipiteistä, kun ihmisiä on kuollut - mutta, mutta.


Keskiarvo 13 jakson jälkeen:


< Jakso 2-2 --- Jakso 2-4 >

Katsottu: Max

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Ylipursuava juhlara... Kultakuume-sarjan Pa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova