Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery 5-10: kriitikko aikamatkusti hetkeen, jona sarja on viimein lusittu

07.07.2024 klo 17.45 | Luettu: 560 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5 - Jakso 10:
Life, Itself


Tämä juttu on pieni stuntti. Jätän sarjan kesken. Pidän pitkän Star Trek -tauon kyllästyttyäni koko brändin keskinkertaisuuteen. Ensin testaan, kaduttaako päätös. Viimeksi koin 4. kauden 8. jakson, jossa pelattiin pokeria. Tähän jaksoon sarja päättyy.

Intron mukaan Kanamies on menossa naimisiin, Silly-Tilly (pahassa universumissa Killy) on palannut entistä pöllähtäneempänä ja Jumala tai Jumalan koko laji on löytynyt. Söpöä. Daniel Craigin näköinen joulutonttu lienee uusi hahmo, mutta tutulta vaikuttaa.

Kapteeni Burnham astuu portaaliin, jonka takaa löytyviä näkyjä hän ei osaa selittää. Kuvittele kasvihuoneen ja Haamujengin jääkaappipainajaisen välimuoto, niin olet lähellä, tai kuvittele Burnhamin tuijottavan vihreää kangasta hoomoilasena, niin tiedät mitä mietin. Kun mestaan tutustutaan, se muistuttaa myös 90-luvun musiikkivideoita, jotka laajensivat pinnallisesti mökäleffojen kuvastoa; painovoima ei toimi ja taivassäteet pörisevät. Burnham tappelee tuiman kajaali-Kaisan kanssa, samalla kun ulkona neuvotellaan, pitäisikö tehdä jotakin, vai antaa aikaa suunnitelmalle, tms, kuten aina.

Sarja karisti esiosan rajoitteet ja meni kauemmas tulevaisuuteen kuin mikään Star Trek tietääkseni. Nyt tarjolla on mahdikkainta teknologiaa ikinä, jos lasten palikkapuzzlet ratkaistaan. Päähenkilö kokee standardinmukaisen Avaruusseikkailu-psykoosin, joten hän ymmärtää dumpata kaikki saavutukset roskiin, kuten aina.

Mitä missasin? En huomaa, että itseäni yhä löyhästi kiinnostanut hahmovetoinen potentiaali olisi korkattu. Kanamiehen romanssille ehdin hymyillä nytkin, kun häissä piipahdetaan epilogissa. Jakso antaa ymmärtää, että skipattujen jaksojen aikana koettiin vähintään yksi huijauskäänne, joten kaiken kaikkiaan koen onnistuneeni pidentämään elämääni yli 10 tunnilla. Nyt takaisin someen lukemaan paskaa.


Keskiarvo 51 katsotun jakson jälkeen on 2.87/5.00. Sarja alkoi melko tarkalleen 2.87 tähden tunnelmissa, mutta vaikutti paranevan, mikä huipentui yhteen 4.5 tähden arvosanaan (2-9: Project Daedalus). Sen jälkeen kun pahan todellisuuden käsittely sai 1 tähden (3-10: Terra Firma, Part 2), arvosanat ovat sahanneet mutta pysyneet lähempänä kakkosta.


Ostaisin alennusmyynnistä action-figuurin Kanamiehestä ja Killystä (jos paketissa lukisi "Captain Killy") - Jar Jar Binksini ja Troy McClureni viereen.

< Jakso 4-8

Katsottu: SkyShowtime

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Uudesta James Bondis... Itse ilkimys möykkää... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova